J.J. Abrams heeft spijt van geheimzinnigheid rond 'Star Trek Into Darkness'

Daarnaast spreekt hij over de regisseur van 'Star Trek 3'.

Star Trek Into Darkness was commercieel een redelijk succes, maar toch blijkt regisseur J.J. Abrams van één ding spijt te hebben. Kritiek werd er vooral geleverd op de keuze om Khan de slechterik te maken van de film, gespeeld door Benedict Cumberbatch.

Omdat Abrams tijdens de promotiecampagne van de film (ondanks veel geruchten) zeer geheimzinnig deed over wie de slechterik van de film zou worden, werd er kritiek geleverd. In een interview gaf hij toe dat het beter zou zijn geweest om meteen toe te geven dat Khan de slechterik van Into Darkness was.

”Om eerlijk te zijn, denk ik nu dat het slimmer was geweest om meteen te zeggen ‘dit is ‘m’. We wilden eigenlijk alleen het verrassingselement erin houden, en dat hadden we anders kunnen doen,” vertelde de regisseur.

De beslissing om Khan geheim te houden kwam deels van Paramount. De studio was bang niet-Star Trek-fans af te schrikken met al dat gepraat over Khan. ”Het was zo belangrijk voor de studio om het niet op die manier te brengen, voor bestaande fans. Als we zouden zeggen dat het Khan was, zou het voelen alsof je al moet weten wat Star Trek is om deze film te zien,” vertelde Abrams. ”Ik begrijp het argument om de rol geheim te houden, maar vraag me wel af of het minder zou hebben gevoeld als een poging tot deceptie, als we het gewoon toegegeven hadden.”

Verder ging Abrams nog in op de mogelijke regisseur van de vervolgfilm. Het gerucht gaat dat Joe Cornish Star Trek 3 regisseert. ”Ik weet niet of hij de man is. Ik denk dat er wel over gedacht wordt. Ik houd van hem en kan niet wachten om te zien wat zijn volgende film wordt. Ik hoop dat het Star Trek is. Wat het ook wordt, hij is briljant. Attack the Block was een van mijn favoriete films van het jaar toen die uitkwam.”

NieuwsFilm

meest populair