'Star Trek'-legende Leonard Nimoy krijgt een opvallend metershoog standbeeld

'Star Trek'-legende Leonard Nimoy krijgt een opvallend metershoog standbeeld

Leonard Nimoy speelde Spock in vele series en films.

In 2015 overleed Leonard Nimoy op 83 jarige leeftijd. De acteur is vooral bekend van zijn rol als Spock in de Star Trek-franchise. Nu wordt hij geëerd met een toch flink standbeeld van enkel zijn hand.

Nimoy speelde Spock voor het eerst in de originele Star Trek-serie waarvan de pilot in 1964 verscheen. Zijn laatste optreden was slechts twee jaar voor zijn overlijden, in de film Star Trek Into Darkness uit 2013.

Standbeeld in Boston
De Amerikaanse stad Boston riep 26 maart, de geboortedag van Nimoy, eerder uit tot 'Leonard Nimoy Day'. Nu moet er een "Live Long and Prosper"-standbeeld komen van Nimoy's Spock bij het Museum of Science in Boston. Het beeld wordt ten minste zes meter hoog en toont enkel een hand met de 'Vulcan salute'.

"Het 'Live Long and Prosper'-symbool staat voor een boodschap waar mijn vader zo sterk in geloofde," zei Julie Nimoy, dochter van de entertainer. "Mijn vader hield altijd van Boston en hij zou het een eer vinden dat het Museum of Science de permanente thuisbasis van dit monument wordt. Het beeld toont niet alleen een van' s werelds meest herkenbare en geliefde gebaren voor vrede, tolerantie en diversiteit, maar het zal ook een prachtig eerbetoon zijn aan het leven en de nalatenschap van mijn vader."

Hieronder zie je een ontwerp van David Phillips. Nimoy groeide op in Boston, nog geen drie straten verwijderd van het museum.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair