Daniel Radcliffe in een horrorfilm

"Harry Potter' in een poging zijn magische imago van zich af te werpen.

Daniel Radcliffe, die in totaal acht keer de rol van Harry Potter zal spelen, heeft getekend voor een nieuwe film: The Woman in Black. In die verfilming zal hij de hoofdrol spelen.

De rol die voor Radcliffe is weggelegd, is die van een jonge advocaat, Arthur Kipps. Hij moet naar een verre uithoek van het Verenigd Koninkrijk reizen en daar de papieren van een overleden cliënt doorwerken. Terwijl hij volledig alleen werkt in het oude, van de buitenwereld afgesloten huis, komt hij langzaam achter een aantal tragische geheimen van de cliënt. Zijn argwaan groeit als hij ontdekt dat het dorpje in de macht is van een op wraak beluste geest.

De film zal geregisseerd worden door James Watkins, die eerder Eden Lake regisseerde. Over zijn aanstaande samenwerking met Radcliffe had hij het volgende te zeggen. "When I met Dan, it was quite uncanny how closely our thoughts on the story mirrored each other: I can't wait to get down to work with him to fashion a compelling character and a classy ghost story that tugs at the heart and chills to the bone."

Radcliffe zelf had nog het volgende te vertellen over hun aankomende samenwerking. "I am incredibly excited to be part of 'The Woman in Black.' Jane Goldman's script is beautifully written - both tender and terrifying in equal measure. It is thrilling to be working with James Watkins. From his brilliant work on 'Eden Lake' and also having met him and heard his vision for the film, I know he will make a fantastic film."

Het is overigens niet de eerste keer dat het verhaal verfilmd wordt. Eerder kwam er in 1989 een verfilming uit van het boek. Daarnaast is er ook al een toneelstuk geweest waaraan het boek ten grondslag lag.

De film moet ergens in de loop van 2011 uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair