Video

M. Night Shyamalan bijt van zich af!

De regisseur van The Last Airbender laat van zich horen tijdens een persconferentie.

door Jan-Peter Rook op 21.07.2010 om 12:17 in Video
M. Night Shyamalan ligt de laatste tijd onder vuur. De regisseur, die in 1999 nog de wereld veroverde met The Sixth Sense, wordt niet echt serieus meer genomen. Dit heeft te maken met zijn laatste paar films, namelijk Lady in the Water, The Happening en The Last Airbender. Deze zijn compleet met de grond gelijk gemaakt.

De regisseur beantwoordde onlangs vragen tijdens een persconferentie in Mexico. Hij is het duidelijk niet eens met wat er over hem gezegd heeft en zijn reacties doen je afvragen of de beste man wel helemaal honderd procent is.


29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

almika1974

Avatar

darkgoth "Ergens ben ik het wel met hem eens dat de meeste commentaar die er wordt geleverd over The last airbender een direct gevolg is vanuit voorgaande commentaar die bijvoorbeeld al zijn gedaan door de recentie's op b.v. Rotten Tomatos enzo waardoor er met kritisch oog al naar de film werd gekeken.
Ik heb The last airbender gezien en vond het een mooie film. "goed" eerlijk is eerlijk, het is niet de aller aller beste film die ik ken, maar hij verdiende absoluut niet de afstraffing die die kreeg van die recenten."


Smiley faceSmiley facedaar zijn wij het zo mee eens. gewoon goede film en blijft verfilming van de tekenfilmserie en is verdraaid goed gedaan,zeker als je de serie goed kent. spanning, special effectes en film boeit je wachten op deel 2 moet niet te lang duren ...als al gebeurt nadat de film door slijk is gehaald

major malfunction

Avatar

Lady in the water vond ik nog prima te doen maar The Happening... aiaiaiiiii wat een afgang. The Village en alle films daarvoor vond ik erg goed. (Alleen het eind van Signs viel letterlijk wat in het water)

Spider-fan

Avatar

'The Village' is ook mijn favoriet. De enige die ik gekocht heb. Misschien niet echt súper origineel qua verhaal, maar ik vind de sfeer en vormgeving echt prachtig. En die scène waarin dat blinde meisje in het bos achtervolgd wordt, vind ik dus echt eng - hoe simpel het misschien ook is.

Daarna vond ik het ook minder worden. 'Lady in the Water' kon ik niks mee, en 'The Happening' - aardig idee, maar matige uitwerking. 'Avatar' moet ik nog zien.

11qqaazz

Avatar

SunChaser "Grootste probleem is dat de films van M verkeerd in de markt worden gezet. The Village had een verkeerde trailer, Lady in the Water had een verkeerde trailer. Werden neergezet als thrillers. The Village vond ik wel leuk, LITW vond ik prut en the Happening lachwekkend slecht. Maar omdat de trailers eruitzien alsof het enorme spannende films zijn vallen ze meteen tegen."


Mee eens, zo spreek je de verkeerde doelgroep aan. Toch ben ik een beetje bang voor de The Last Airbender. Wat ik er van gelezen heb klinkt niet zo best.

SunChaser

Avatar

Waarom de Happening slecht is? geen spanning. De wind die mensen vermoord. rennen voor de wind. 2 hoofdrolspelers die zich gedragen als kinderen. Ineens is het afgelopen. En in parijs begint het weer.

Slechte film.

Koruam

Avatar

Shandy "EN THE HAPPENING VOND IK DE MOOISTE VAN ALLEMAAL."


Helemaal met je eens, ik vond the Happening ook een mooie en leuke film, snap niet waarom ie zo gebashed word, maarja meningen verschillen he

Edit: idd ik word ook moe onderhand van de meningen van Filmtotaal, geef feiten, zoals al eerder gezegd is.

SunChaser

Avatar

M. zou gewoon krediet moeten opbouwen met een kleine film, waarin het draait om het verhaal. Weet niet of hij dat kan, zoiets als Sideways of Juno, maar hij moet gewoon weer een andere kan op. Films met een twist op het eind moet ie niet meer doen, wellicht over 10 jaar. De twist in SS was geweldig. De twist in Signs was vrij lame: de moeder moest dood zodat haar kind gered kon worden van die Alien. De twist in Unbreakeble was redelijk maar iets te lomp. En de twist in de Village, sja, die zag je wel aankomen. Omdat dat de vierde film was met een twist ging het alleen daar over in recensies. En in LITW was helemaal geen twist zodat velen dachten: hey, de film is niet af.

SJRSVLDT

Avatar

Nu kan iedereen wel weer zeggen dat deze man dit allemaal niet verdient.. maar uit dit antwoord blijkt ook gewoon dat meneer Shyamalan zelf net zo goed weet dat zijn laatste films geen groot succes waren(kwalitatief). Na 'The Happening' zou ik ook voor een film als 'The Last Airbender' gekozen hebben, maar helaas is dat ook niet helemaal goed uitgepakt voor de beste man..

Windblade

Avatar

esteban "Ik begin wat moe te worden van de Shyamalan-bashing. Die man verdiend dat niet.

En de tekst van filmtotaal slaat nergens op. Het geleverde antwoord is volstrekt aannemelijk, of 'normaal', als we het zo moeten noemen."


ik ben dit totaal met je eens.

Alles wat Filmtotaal hier neer zet over zijn films lijken meer meningen, horen ze hier niet (beargumenteerde) feiten neer te zetten? als ze hier zelf voor LITW in een recensie de film 4 en een halve ster van de 5 geven dan begrijp ik niet dat ze deze slecht noemen.

kappen met die meningen maar gewoon feiten plaatsen.

Geranimous

Avatar

SunChaser "Grootste probleem is dat de films van M verkeerd in de markt worden gezet. The Village had een verkeerde trailer, Lady in the Water had een verkeerde trailer. Werden neergezet als thrillers. The Village vond ik wel leuk, LITW vond ik prut en the Happening lachwekkend slecht. Maar omdat de trailers eruitzien alsof het enorme spannende films zijn vallen ze meteen tegen."


Eindelijk iemand die het zegt. Zijn films worden totaal verkeerd in de markt gezet. Bij The Village verwachtte veel mensen een horror/thriller maar dat was het niet. In de bios zaten mensen die een soort nieuwe Scream hadden willen zien maar dat was het niet. Ook LitW en zelfs Signs werden verkeerd in de markt gezet.

O en die opmerking over niet 100% is volstrekt belachelijk. Ik hoop dat FT die persoon geen stukken meer laat schrijven zeg!

SunChaser

Avatar

Ben het zeker eens dat M niet debiel is. Die reporter moeten ze gewoon boycotten, je stelt geen vraag met daarvoor een 2 minuten durende statement, er is meer pers. M. moet gewoon beter worden begeleid. Na de SS deden studio's of ie een wonderkind was en mocht hij van alles maken. Signs vond ik goed, The Village redelijk. Unbreakeble intrigerend maar wel te langdradig. LITW vond ik een stom sprookje en the happening gewoon slecht. Als M nu gewoon niet meer acteert in zn films en eerst een goed script schrijft.

superjip

Avatar

Mcjansen "Zo filmtotaal of Jan-Peter slaat hier de plank volkomen mis mee, wat een suggestieve titel. Ik schrok heel eventjes totdat ik de inhoud van het bericht daadwerkelijk las en gelukkig, zoals verwacht al snel zag dat 90% het hier vooral niet mee eens is. Shyamalan blijft voor mij een ongekende regisseur die gewoon niet goed begrepen wordt door 'de massa' omdat hij zijn verhalen vertelt op een manier die mensen niet gewend zijn of er gewoonweg niet voor open staan. Durf zijn films eens goed te bekijken Jan-Peter en post dan nog eens zo'n fijn artikel op filmtotaal."


Ik vind Shyamalan's films zeer vermakelijk. Naast zijn betere oudere werken heb ik genoten van Lady in the Water en kijk ook best een klein beetje uit naar The Last Airbender. The Happening daarentegen vond ik echt een legendarisch stuk stront. Ik ben er helemaal niet op uit om de regisseur hier te bashen. Ik opende dit filmpje en er wordt hem wat voorgelegd. Inderdaad het is niet zo aardig wat die vrouw hem voorlegt en ik kan me voorstellen dat hij Shyamalan er een beetje klaar mee is. Maar zijn betoog, dat best sterk is, begint met een uitermate kinderachtige zin die het allemaal zo teniet doet. Houd de eer lekker aan je zelf en geef gewoon een scherp antwoord.

Ik wil bij deze mijn excuses aanbieden aan alle Shyamalan fanaten die ik het idee heb gegeven dat ik er op uit ben om de man neer te sabelen. Dat is niet het geval. Ik zal er in het vervolg op letten dat ik mijn woorden wat zorgvuldiger uitkies...

gewoonwegdiego

Avatar

Niet goed snik aan zen antwoord? Alleen de eerste zin lijkt misschien raar van dat hij zelfmoord zou plegen van dit soort vragen en het stukje dat hij zegt dat hij een deel van zen geld uitgeeft zodat niemand een sequel kan maken op zen films is zen antwoord toch normaal? Het is lang, maar hij heeft juist een goed statement

Mcjansen

Avatar

Zo filmtotaal of Jan-Peter slaat hier de plank volkomen mis mee, wat een suggestieve titel. Ik schrok heel eventjes totdat ik de inhoud van het bericht daadwerkelijk las en gelukkig, zoals verwacht al snel zag dat 90% het hier vooral niet mee eens is. Shyamalan blijft voor mij een ongekende regisseur die gewoon niet goed begrepen wordt door 'de massa' omdat hij zijn verhalen vertelt op een manier die mensen niet gewend zijn of er gewoonweg niet voor open staan. Durf zijn films eens goed te bekijken Jan-Peter en post dan nog eens zo'n fijn artikel op filmtotaal.

Decepticon

Avatar

Chinaski ""Hij is het duidelijk niet eens met wat er over hem gezegd heeft en zijn reacties doen je afvragen of de beste man wel helemaal honderd procent is."

Lachwekkende tekst filmtotaal....

M. Night Shyamalan is voor mij nog steeds een groot talent, hoe kan je deze man een slecht regisseur noemen? Hij heeft in zijn korte carrière al twee instant klassiekers op zijn naam staan met The Sixth Sense en Unbreakable. Ook Signs, The Village en Lady in the Water kan je onmogelijk slechte films noemen. Zwaar ondergewaardeerde regisseur."
Ik ben het helemaal met je eens!! En net wat SunChaser zegt, The Village en The Lady i/t Water hadden verkeerde trailers, waardoor je een verkeerde gedachte kreeg voor de films, maar waren wel goeie films. Behalve The Happening was gewoon een saai gedrocht.

esteban

Avatar

Ik begin wat moe te worden van de Shyamalan-bashing. Die man verdiend dat niet.

En de tekst van filmtotaal slaat nergens op. Het geleverde antwoord is volstrekt aannemelijk, of 'normaal', als we het zo moeten noemen.

Shandy

Avatar

Sixth Sense
Unbreakable
Signs
The Village
Lady In The Water
The Happening
Na al deze belachelijke berichten besefte ik pas hoeveel supervette films hij heeft gemaakt. Dus al die onzin toch nog ergens goed voor. EN THE HAPPENING VOND IK DE MOOISTE VAN ALLEMAAL. oftewel a big "screw you" naar iedereen :D

SunChaser

Avatar

Grootste probleem is dat de films van M verkeerd in de markt worden gezet. The Village had een verkeerde trailer, Lady in the Water had een verkeerde trailer. Werden neergezet als thrillers. The Village vond ik wel leuk, LITW vond ik prut en the Happening lachwekkend slecht. Maar omdat de trailers eruitzien alsof het enorme spannende films zijn vallen ze meteen tegen.

Chinaski

Avatar

"Hij is het duidelijk niet eens met wat er over hem gezegd heeft en zijn reacties doen je afvragen of de beste man wel helemaal honderd procent is."

Lachwekkende tekst filmtotaal....

M. Night Shyamalan is voor mij nog steeds een groot talent, hoe kan je deze man een slecht regisseur noemen? Hij heeft in zijn korte carrière al twee instant klassiekers op zijn naam staan met The Sixth Sense en Unbreakable. Ook Signs, The Village en Lady in the Water kan je onmogelijk slechte films noemen. Zwaar ondergewaardeerde regisseur.

Angelater

Avatar

Colonel_Kurz "http://www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=7688"


Goed begrepen dus :E

Moet zelf zeggen dat ik Lady In Het Badhuis niet zo leuk vond, maar De Gebeuren weer wel. Althans leuk; vermakelijk in de bios. (Op die twee meiden achter me na, waarvan één een schoen kwijt raakte en de ander met een telefoonligt door de bioscoop ging zwaaien :|)

Colonel_Kurz

Avatar

aspers "Blijf erbij, de enige echte misser die M.Night gemaakt heeft is The Happening. Lady in the Water is totaal verkeerd begrepen en een zwaar ondergewaardeerde film!
"
http://www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=7688

benjamin

Avatar

Ice "Hoezo is hij niet helemaal 100%??? Hij geeft naar mijn idee een heel normaal en logisch antwoord op de vraag. En zijn films vind ik nog altijd 100x beter dan laten we zeggen merendeel van de meuk die Hollywood produceert. Maar de meeste recensenten kunnen originaliteit volgens mij niet goed verwerken."


Dat laatste is nu ook een vreemde redenering, waarom krijgt Inception dan overal zo'n goede kritieken? En wat zouden de recensenten erop tegenhebben dat er iemand met een eigen visie een blockbuster maakt (anders is het toch dwaas bandwerk). Ik verwacht dat er wel iets van de kritiek terecht zal zijn. Maar die journaliste ging wel even te ver in dit interview.

Galu

Avatar

The Last Airbender was geen goeie film... Niet op het vlak van onderwerp of verhaal maar gewoon of technisch vlak was deze te ouderwets voor het geen de film om vroeg... Maar om deze man te beledigen nee...

aspers

Avatar

"Hij is het duidelijk niet eens met wat er over hem gezegd heeft en zijn reacties doen je afvragen of de beste man wel helemaal honderd procent is."
:N

Filmtotaal, jullie waren een mooie filmnieuws site. Maar de laatste tijd zijn jullie een van de grootste M.Night afkraak sites van de Benelux geworden. jammer dat jullie zo met iedereen meelopen.

Blijf erbij, de enige echte misser die M.Night gemaakt heeft is The Happening. Lady in the Water is totaal verkeerd begrepen en een zwaar ondergewaardeerde film!

FT, breng film nieuws, en laat dit soort opmerkingen gewoon weg! :X

p.s. de Nederlandse taal is de laatste tijd ook niet meer zo best!

timdekw

Avatar

Mijn respect voor Shyamalan was erg groot, maar werd sinds The Village steeds een beetje minder en na The Happening was ik het een beetje kwijt. Totdat ik 3 weken geleden The Lady in the Water nog eens heb herkeken en dan moet ik toch zeggen dat het één van de mooiste films is die ik in tijden heb gezien, waarom ik dat de eerste keer niet zag is me een raadsel.
Even kort samengevat vind ik alle films van Shyamalan van goed tot geweldig tot prachtig. Enige uitzondering is The Happening, maar dat is voor een groot deel te wijten aan Wahlberg zijn "prestaties".
Wat mij betreft is Shyamalan een groot verhalenschrijver en een prima regisseur en ik kan ook niet wachten om zelf een mening over The Last Airbender te geven, want het ziet er inderdaad naar uit dat we hier weer te maken hebben met kudde gedrag en durft niemand meer een echte mening te geven. Iets waar ik normaal gesproken lak aan heb.

Ice

Avatar

"Hij is het duidelijk niet eens met wat er over hem gezegd heeft en zijn reacties doen je afvragen of de beste man wel helemaal honderd procent is."

Hoezo is hij niet helemaal 100%??? Hij geeft naar mijn idee een heel normaal en logisch antwoord op de vraag. En zijn films vind ik nog altijd 100x beter dan laten we zeggen merendeel van de meuk die Hollywood produceert. Maar de meeste recensenten kunnen originaliteit volgens mij niet goed verwerken.

darkgoth

Avatar

Ergens ben ik het wel met hem eens dat de meeste commentaar die er wordt geleverd over The last airbender een direct gevolg is vanuit voorgaande commentaar die bijvoorbeeld al zijn gedaan door de recentie's op b.v. Rotten Tomatos enzo waardoor er met kritisch oog al naar de film werd gekeken.
Ik heb The last airbender gezien en vond het een mooie film. "goed" eerlijk is eerlijk, het is niet de aller aller beste film die ik ken, maar hij verdiende absoluut niet de afstraffing die die kreeg van die recenten.

joeyderonde

Avatar

Ik lees nu in bijna iedere item over m. night syamalan dat zijn laatste drie films egt bagger waren ik heb lady in the water en the last airbender niet gezien dus daar kan ik niet over oordelen maar ik vond the happening niet bepaalt slecht te noemen en kom mij er goed mee vermaken

SunChaser

Avatar

Ze stelt geen vraag, ze maakt een statement, trapt open deuren in en beledigt de man. Overigens terecht, maar stel dan geen vraag maar schrijf een column.

Maar goed, zijn antwoord is nog debieler en langdradiger dan de vraag.

NieuwsFilm

meest populair