Lady in the Water (2006)

It's in the back yard.

Heerlijk sprookje van M. Night Shyamalan.
play

4,9 details

  • 110 Min
  • Fantasy
  • Mystery
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

De bescheiden opzichter van een appartementencomplex, Cleveland Heep, treft tot zijn grote schrik een nimf uit een sprookjeswereld in zijn gebouw aan. Deze kan niet meer terugkeren naar haar eigen wereld. Al snel komen Cleveland en de andere bewoners van het gebouw tot de conclusie dat ook zij deel uitmaken van een sprookje. Dit sprookje kent echter ook zijn boosaardige figuren, die er alles aan doen om te voorkomen dat de nimf kan terugkeren naar haar eigen wereld ...

Regie
M. Night Shyamalan
Cast
Bryce Dallas Howard, Paul Giamatti, M. Night Shyamalan, Jeffrey Wright, Jared Harris, Sarita Choudhury, Bob Balaban, Bill Irwin, Freddy Rodríguez, Mary Beth Hurt, Joseph D. Reitman, Grant Monohon, Cindy Cheung, Noah Gray-Cabey, John Boyd.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 42.285.169
Release
21.07.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: M. Night Shyamalan | Cast: Paul Giamatti (Cleveland Heep), Bryce Dallas Howard (Story), Cincy Cheung (Young Soon), Jeffrey Wright (Mr. Dury), Bob Balaban (Mr. Farber) e.a. | Speelduur: 110 minuten

M. Night Shyamalan brak als regisseur én scriptschrijver internationaal door met The Sixth Sense, een horrorfilm over communicatie met dode mensen. De film werd wereldwijd geprezen en Shyamalan werd zelfs voor twee oscars genomineerd. Na de stripheldenfilm Unbreakable kwam hij met twee films op de proppen die mensen opnieuw de stuipen op het lijf joegen, maar met minder succes dan bij zijn doorbraak. The Village werd zeer slecht ontvangen en zijn behoefte om telkens af te sluiten met een plotwending die alles in een nieuw perspectief plaatst, deed zijn populariteit kelderen. Shyamalans nieuwste geesteskind, Lady In The Water, een film die hij voor zijn dochters maakte, lijkt die dalende lijn voort te zetten.

Disney, dat zijn laatste vier films had bekostigd, trok zich terug nadat het Shyamalans script onder ogen kreeg. Uiteindelijk zag Warner Brothers er wel geld in en de film ging alsnog in productie. Inmiddels is na anderhalve maand de kostprijs nog steeds niet terugverdiend en is de film nog slechter ontvangen dan al het eerdere werk van de schrijver-regisseur. Erg jammer, want onder de gebreken zit een klein juweeltje verborgen. Als de kijker bereid is om Shyamalans sprookjeswereld zonder bezwaren te accepteren, dan zal die wereld gegarandeerd een prettig gevoel achterlaten.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Lady in the Water Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spider-fan

"...Na een tijd weer eens gekeken. Vind dit de eerste echt zwakke film van Shyamalan. Ik sta best wel op......"

benjamin

"...Het begin van de neergang van Shyamalan die zelfs van distributeur moest veranderen om dit zelfverhe......"

Roger

"...Zoals hierboven al werd gezegd, je moet er voor openstaan, anders boeit de film niet, ik ben een Gia......"

Lady in the Water

acties