Algemeen

Saw succesvolste horrorfilmreeks ooit

Jigsaw geeft Ghostface, Jason Voorhees en Freddie Krueger het nakijken.

door Jeffrey op 26.07.2010 om 09:42 in Algemeen
Saw is in het Guinness Book of World Records opgenomen als de succesvolste horrorfilmreeks ooit. De films rond seriemoordenaar Jigsaw hebben wereldwijd ruim $733 miljoen in het laatje gebracht. De eerste film werd uitgebracht in 2004. Sindsdien verschijnt er elk jaar rond Halloween een nieuw deel. Op 29 oktober gaat in de VS het zevende en meteen laatste deel in première (in 3D).

"We zijn klaar; dit is het. We willen niet die bokser worden die één gevecht te veel aangaat. In elke film lieten we vragen open. In het laatste deel krijgt het publiek een antwoord op al die vragen", zegt producent Mark Burg.

Hoewel andere horrorfilmreeksen meer sequels voortbrachten, spant de Saw-franchise nu de kroon als meest lucratieve franchise. Dit is de huidige top-5 succesvolste horrorfilmreeksen ooit:

1. Saw (6 films, 2004-2009) - $733 miljoen
2. Scream (3 films, 1996-2000) - $507 miljoen
3. Friday the 13th (12 films, 1980-2009) - $465 miljoen
4. A nightmare on Elm Street (9 films, 1984-2009) - $447 miljoen
5. Halloween (10 films, 1978-2009) - $367 miljoen

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Remco

Avatar

kurdoskurd1992 "Saw 7 gaat gewoon super zalig zijn!!! "


Viespeuk O+. Ik snap ook niks van die Saw troep. Als je er 100 maakt zal er idd wel een flinke opbrengst zijn.

heywoodfloyd

Avatar

Hm... je moet wel rekening houden met de veranderende waarde van valuta door de jaren heen natuurlijk. Wat in de jaren '80 als een kassucces gezien werd is heden ten dage een schijntje.

Overigens wel ironisch dat de Saw reeks duidelijk de slechtste uit het rijtje is.

kurdoskurd1992

Avatar

Saw 7 gaat gewoon super zalig zijn!!! die trailer al!

ik verwacht veel van de 7de film, ik denk toch dat hij veel zal opbrengen.

ik ben toch overtuigt door de trailer!

filmgast

Avatar

Tot deel 3 vond ik de SAW reeks nog best interessant. Eigenlijk vond ik de short waar het allemaal mee begonnen is nog het meest boeiend. De rest heb ik gezien omdat ik nu eenmaal een sadist ben op het gebied van cinema-gore. (Vandaar dat ik de Final Destination reeks ook leuk vind om naar te kijken)

Ikzelf vind dus niet dat SAW op 1 van de HORRORfilms mag komen te staan. Ik zie het namelijk niet echt als een horror. Horror zie ik geesten/monsters/onrealistische moordenaars etc. voor me. Hoe gek het ook klinkt maar, dit zou nog wel in het echt kunnen gebeuren en als iets in het echt voor zou kunnen komen neigt het al heel snel naar Thriller vind ik. Maarja, wie ben ik om daar wat over te zeggen?! :D

wyatt earp

Avatar

733 miljoen, toemaar. Avatar heeft in z'n eentje nog meer verdient dan alle Saw's bij elkaar.

benjamin

Avatar

Angelater ""We willen niet die bokser worden die één gevecht te veel aangaat."

*mopperd over 5 a 6 gevechten te veel*"


Ik vraag me af of iemand die zin zou kunnen lezen zonder ermee te moeten lachen. Deel 1 was nog een beetje origineel (al vind ik die ook al niet zo goed), de rest was gewoon 'gore' om de 'gore'.

Windblade

Avatar

Van mij hadden ze ook al lang mogen stoppen met die serie. ik vond 1 wel goed, 2 vond ik nog wel okee. Maar daarna ging het extreem bergafwaarts :S de rest heeft die serie naar mijn idee echt verpest.

Helios

Avatar

Bah, een tortureporn serie op 1 :/.

gg_kelly

Avatar

Ik heb nooit kunnen snappen wat mensen leuk aan saw vinden :? Ik vind ze maar goor en niet vermakelijk. *Nu moet ik ook eerlijk zeggen ben na deel 1 al gestopt*. Films zoals Freddy die blijven leuk, dat is voor mij de beste Horror reeks all times :E

Loconut

Avatar

En ook de neven-opbrengsten: DVD, Special Editions, Collections (meer dan eens), Blu-ray. Andere franchises zijn ook wel op die media uitgebracht, maar toch niet zó veel verschillende van hetzelfde.

Golden Ghost

Avatar

freakenstein "En gooi er nu eens een inflatie-correctie overheen? Smiley face"
Dat wilde ik nu net zeggen.

freakenstein

Avatar

En gooi er nu eens een inflatie-correctie overheen? Smiley face

JaxterNL

Avatar

Inderdaad, want als je per film kijkt heeft de Scream serie een stuk meer winst gemaakt dan Saw 1 t/m 6.

Galu

Avatar

Jah als je van Saw blijft films maken blijft het geld voor de reeks komen eh ...

rjnacken

Avatar

Hmm... ik vind (ook) dat saw na deel 1 al had mogen stoppen, maar ik moet ze wel meegeven dat na 7 delen stoppen op zich niet eens heel erg laat is in het genre horror... ik wist niet eens dat er zoveel
Friday the 13th, A nightmare on Elm Street, en Halloween films waren gemaakt.

Het huidige reboot/remake/prequel/sequel gedrag van Hollywood in alle genres mag nu dan wel een beetje extreme vormen aannemen, in de horror is dit al lang geaccepteerd.

Overigens denk ik dat - als ze hem een beetje goed maken - scream, na scream 4 (nu in de maak) saw weer van de nummer 1 afstoot.

WeWereWarned

Avatar

We willen niet die bokser worden die één gevecht te veel aangaat? Ik heb de serie nog niet gezien, maar dat zal ik eens aan beginnen, maar naar horen hebben ze al een paar gevechten te veel aangegaan, niet?

Angelater

Avatar

"We willen niet die bokser worden die één gevecht te veel aangaat."

*mopperd over 5 a 6 gevechten te veel*

nieuwslaatste nieuws

meest populair