Algemeen

Disney verkoopt Miramax

Voor een slordige $660 miljoen.

door Jeffrey op 31.07.2010 om 15:37 in Algemeen
Walt Disney Corporation heeft bekendgemaakt dat het Hollywoodstudio Miramax voor meer dan $660 miljoen zal verkopen aan Filmyard Holdings LLC, een groep investeerders geleid door de Californische projectontwikkelaar Ron Tutor. De beslissing maakt een einde aan maanden gekibbel over de studio, die achter blockbusters zat als Pulp Fiction, Trainspotting en No Country for Old Men.

"Hoewel we erg trots zijn op de vele verwezenlijkingen van Miramax, bestaat onze huidige strategie voor de Walt Disney Studios erin om te focussen op de ontwikkeling van grote speelfilms onder de vlag van Disney, Pixar en Marvel", zei Disney-CEO Robert Iger in een persmededeling. De verkoop van Miramax houdt ook in dat Disney de rechten op meer dan 700 films overdraagt aan de nieuwe eigenaars.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SJRSVLDT

Avatar

Balen.. want ik vond dat Miramax een hele hoop goede films maakte. Hopelijk blijft dat nu zo! Ik vind 660 miljoen trouwens niet heel veel voor zo'n grote filmstudio.. Maarja het zal wel een leuke prijs zijn ;)

Galu

Avatar

Lord Voldemort "Misschien zijn mijn ogen wel heel slecht, maar ik dacht even dat de titel zei; "MTV verkoopt Miramax". Maar dat kwam dus door het plaatje met het Miramax logo naast de titel.

Anywho... Off I go."


Haha

Lord Voldemort

Avatar

Misschien zijn mijn ogen wel heel slecht, maar ik dacht even dat de titel zei; "MTV verkoopt Miramax". Maar dat kwam dus door het plaatje met het Miramax logo naast de titel.

Anywho... Off I go.

Junaid_C

Avatar

Ja want Pulp Fiction en No Country for Old Men waren heel kinderachtig...

Agoce

Avatar

Uhm dat is toch goed?
Geen kinderachtige versies meer? :D

NieuwsFilm

meest populair