Algemeen

Mogelijk superheldenfilm voor Quentin Tarantino

Maar welke held moet het dan worden?

door Bram de Groot op 05.08.2010 om 10:40 in Algemeen
Volgens een zeer betrouwbare bron van de website Pajiba is regisseur Quentin Tarantino in onderhandeling voor de verfilming van de stripheld The Shadow. Hij zou mogelijk zelfs al getekend hebben. Tevens zou hij co-schrijver worden van de film. Dit laatste spreekt voor zich, aangezien Tarantino altijd als schrijver verbonden is aan films die hij heeft geregisseerd.

Eerder werd Sam Raimi verbonden aan het project dat al jaren in de planning staat. In 1994 werd er al een film opgenomen gebaseerd op de superheld / anti-held. In The Shadow speelde Alec Baldwin de titelheld. Over de nieuwe versie werd reeds gezegd dat het een R-Rated film moet gaan worden met scènes die als volgt beschreven kunnen worden: “A man thrown into meat grinder and coming out as ground beef on the other side.”.

Verleden jaar werd Tarantino in verband gebracht met de film Green Lantern. Destijds zei hij het volgende over het maken van een superheldenfilm: "It wouldn't be an existing comic book character… I'm a writer. I'd want to use my imagination and not have to fight with geeks' memories of how this character should be and, 'Oh, I cast an actor as opposed to a bodybuilder' or it's not as good as the way Neal Adams drew him.' If I were to do something like that, I would want the fun of coming up with the superhero myself."

The Shadow moet in 2012 uitkomen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moories

Avatar

Is een goede verfilming van Spawn niks voor Tarentino? Genoeg aparte karakters (denk aan The Clown en Jason Wynn) en hij hoeft zich niet te houden aan RPG -18 T+)

Steve Harwin

Avatar

Welke superheld kan Tarantino verfilmen? In ieder geval moet het er eentje zijn die de show steelt met bizarre dialogen, dat is toch wel een belangrijk kenmerk voor Tarantino-films.

Gimmick

Avatar

Quentin Tarantino zei: 'Oh, I cast an actor as opposed to a bodybuilder' or it's not as good as the way Neal Adams drew him.'

Slaat dat op Ryan Reynolds. Zo ja dan vind ik dat niet terecht. RR is echt wel een goede acteur. Zo zet hij in Burried echt wel een goede acteerprestatie neer. RR is ook pas zijn lichaam gaan trainen toen dat nodig was voor zijn rol als Hannibal King in Blade Trinity dus opmerking slaat nergens op. En als afsluiting: als acteur niet een beetje gespierd is dan klopt het ook niet want dan ziet hij er meer uit als Jim Carrey in Batman Forever (toen hij de Ridler speelde) in dat groene pakje.

Rarara

Avatar

Me dunkt dat er in Kil Bill al aardig bovenmenselijk geknokt werd dus het het wel aan hem besteed. Als hij het ambivalente van zijn karakters er in mag houden kan hij ook een hele mooie Batman maken.. maar ik zie het niet gebeuren

benjamin

Avatar

Bram " Over de nieuwe versie werd reeds gezegd dat het een R-Rated film moet gaan worden met scènes die als volgt beschreven kunnen worden“A man thrown into meat grinder and coming out as ground beef on the other side.”. "


Laat maar komen die handel. Go Quentin Go!

NieuwsFilm

meest populair