Green Lantern (2011)

In our darkest hour, there will be light.

Tweehonderd miljoen pompte Warner Bros. in Green Lantern, maar dat geld ging helaas niet in de kwaliteit van de film zitten.
play

5,5 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Avontuur
  • Verenigde Staten

In Green Lantern wordt testpiloot Hal Jordan bij toeval lid van een intergalactisch superheldencorps, namelijk de Green Lanterns. Zij hebben de taak op zich genomen het universum te beschermen tegen de slechterik Parallax. Dit gebeurt in een met special-effects overladen film, die helaas niet zo goed uit de verf lijken te komen. Roger Ebert noemt de special effects in zijn recensie namelijk als een van de kritiekpunten. Daarnaast vindt hij dat de film er één in een dozijn is, dus dat hij niet veel nieuws te bieden heeft. In dat negatieve oordeel staat Ebert niet alleen; op RottenTomatoes scoort de film 25%, met 199 getelde recensies. De algemene kritiek is dat de film een enorm budget (van 200 miljoen dollar) en decennia aan opgebouwde mythologie verkwanselt. Men laat zich echter niet tegenhouden door deze kritieken: een vervolgfilm is al aangekondigd.

Regie
Martin Campbell
Cast
Ryan Reynolds, Blake Lively, Taika Waititi, Tim Robbins, Mark Strong, Angela Bassett, Peter Sarsgaard, Temuera Morrison, Jay O. Sanders, Jon Tenney, Gattlin Griffith, Mike Doyle, Melanie Hebert, Dylan James, Leanne Cochran, Nick Jandl.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 219.851.172
Release
16.06.2011
Release NL
04.08.2011
Release DVD
06.12.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Campbell| Cast: Ryan Reynolds (Hal Jordan), Blake Lively (Carol Ferris), Tim Robbins (Senator Hammond), Peter Sarsgaard (Hector Hammond), Mark Strong (Sinestro), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2011

Het lijkt wel alsof we deze zomer om de week worden doodgegooid met een nieuwe superheld. Na Thor, X-Men: First Class en Captain America is het vanaf deze week de beurt aan Green Lantern, die de nieuwe melkkoe van Warner Bros. moet worden. Het feit dat de film het astronomische budget van tweehonderd miljoen dollar nog bijlange na niet heeft terugverdiend zegt veel, zo niet alles, over de bedroevende kwaliteit van de film van Martin Campbell.

Green Lantern is een superheld uit de stal van DC Comics en geniet in Europa relatief weinig bekendheid, zeker in vergelijking met superhelden als Spider-Man, Superman en Batman. Maar omdat over zo ongeveer alle superhelden nu wel films gemaakt zijn, is Warner Bros. overgestapt op het B-garnituur.

alle artikelen (79)

Green Lantern Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...had in het begin van de film mijn sterke twijfels, die ten dele in het tweede deel zijn weggenomen......."

MRDammann

"...Matige film. Ik heb me weliswaar wel redelijk vermaakt, maar er waren te veel dingen waar ik me aan......"

dablidov

"...Leuke film voor jong en oud! Heb me er prima mee weten te vermaken...."

Green Lantern

acties