Algemeen

Sequel voor Road to Perdition

Misdaadfilm van Sam Mendes krijgt mogelijk twee vervolgen.

door Bram de Groot op 05.08.2010 om 14:03 in Algemeen
In 2002 verscheen de misdaadfilm Road to Perdition van regisseur Sam Mendes en met Tom Hanks in de hoofdrol. Ondanks dat de film het niet bijzonder goed deed aan de internationale box office, kreeg de film lovende kritieken. Nu wordt bekend dat de film, gebaseerd op een comic, binnen niet al te lange tijd een vervolg krijgt. Dit tweede deel moet luisteren naar de titel Road to Purgatory. Daarna moet mogelijk zelfs een derde deel verschijnen.

In 2008 werd bekend dat Max Allan Collins, de man achter het originele Road to Perdition stripboek, was ingehuurd om twee vervolgen te schrijven met de titels Road to Purgatory en Road to Paradise. Het eerste vervolg zou gaan over Michael Sullivan, Jr., de zoon van het personage van Tom Hanks in Perdition, die terugkeert uit de 2e wereldoorlog en besluit wraak te nemen op de dood van zijn vader. Na dit bericht was het lange tijd stil rond het Road to... project.

Op MovieWeb verscheen onlangs een interview met Max Allan Collins, die het volgende zei over de stand van zaken rond de mogelijke trilogie: Well, I can only tease, I’m afraid. We seem to be right on the brink, or maybe it’s the precipice, I don’t know (Laughs), of a deal being signed. Things have gotten very, very serious and I have, for years, held onto it as a project I would direct, because I have directed five independent films. It does look like, now, that I won’t be directing, but it is my script. That’s the most important thing to me, that the material be faithfully rendered. That isn’t to say that you have to do it absolutely faithfully. There certainly are differences between my graphic novel and Road to Perdition, but the spirit of the story is there. Mendes really got it and understood it and, I think that, in some ways, enhanced it.
Op de vraag wie er de regie op zich zou nemen, antwoordelijk Collins: “I don’t know. We’ve been approached and the offer seems to be very, very serious. We have signed a round of paper but it is not nailed down yet and it looks to be pretty interesting. I will tell you that this will happen about 10 years after Perdition ends. Michael is 10 years older in Road to Purgatory.”

Road to Purgatory moet worden opgedragen aan Paul Newman, die in 2008 overleed.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Cole_be

Avatar

En niet in 3D? Dan ga ik deze zeker niet kijken O+

Even serieus. Een sequel van Road to Perdition is het laatste waaraan ik zou gedacht hebben. Is trouwens één van mijn favoriete films. Ik verwacht straight to dvd/BR materiaal.

benjamin

Avatar

Het eerste deel is een zalige film, maar ik heb twijfels bij een vervolg. Nu ja, als het even goed wordt (beter durf ik nog niet hopen), geen enkel probleem. Als ze hem maar niet aanpassen om hem aan een groot publiek te kunnen verkopen.

Galu

Avatar

Ja ik snap het ook niet. Ik weet niet of ik dit goed nieuws vind... Road to Perdition is een van mijn favoriete films. Vooral door Sam Mendes was dit een zalige film maar een vervolg en nog een... hmm. Mss met Sam Mendes ja, zonder nee... en die nieuwe titels lijken me helemaal niks... komaan road to paradise ???

Thiver

Avatar

Bram "Het eerste vervolg zou gaan over Michael Sullivan, Jr., de zoon van het personage van Tom Hanks in Perdition, die terugkeert uit de 2e wereldoorlog en besluit wraak te nemen op de dood van zijn vader."

Ehm... op wie dan? Aan het eind van Road to Perdition is immers [spoiler]het hele maffia-imperium van Rooney uitgemoord door Sullivan , Sr.[/i]

leidenaar

Avatar

Ik vond dit toch wel 1 van de beste maffia-films van de laatste 15 jaar,hoewel het toch geen maffia-film is a la Casino en The Godfather(en dan doel ik niet alleen op de kwaliteit maar ook omdat het meer een road-movie is en we weinig te zien krijgen van de praktijken van de maffia)
Maar ja,een vervolg zou weinig met deze film te maken hebben aangezien niemand meer meedoet uit het 1ste deel(alleen het karakter van de zoon dan,niet de acteur)

NieuwsFilm

meest populair