Algemeen

James Cameron over de Avatar-franchise

De regisseur spreekt over Avatar 2 & 3, het boek en de re-release.

door Jim Pedd op 08.08.2010 om 18:08 in Algemeen
James Cameron zal zijn melkkoetje Avatar flink uitmelken de komende jaren. Zoals bekend staat er onder andere een Avatar 2 en 3 gepland, een boek en gaat Cameron binnenkort Avatar nog eens uitbrengen, met extra beelden.

Om maar meteen daarmee te beginnen: eerst deed het bericht de ronde dat de film acht minuten extra beelden zou krijgen. Dat blijken er nu negen te zijn. Cameron aan het woord:


Daarnaast had Cameron het dus over het schrijven van een boek. Het boek moet de gebeurtenissen van de eerste film nog eens hervertellen, maar er moet meer inzicht bieden in de gedachten van de personages (oftewel: het wordt een doodgewoon boek). ”I never had a chance to get the novel done while we were making the movie, and I always intended to. I didn’t want to do a cheesy novelization where some hack comes in and makes shit up. I wanted to do something that was kind of a legitimate novel that was inside the characters’ heads. Ideally that becomes a bible for any other writers that want to come along and riff off with other Avatar-based stories. I don’t mind opening up the universe; I just don’t want that to happen until I’ve got more meat on the bones,” vertelde Cameron aan MTV.

Tot slot had Cameron het nog even over Avatar 2 en 3. Waar de films precies over moeten gaan is nog niet bekend, maar er is wel al een algemene lijn die ze moeten volgen: ” I have an overall narrative arc for 2 and 3, and there are some modifications to that based on my experiences in the last few months from having gone down to the Amazon and actually hung out with various indigenous groups who are actually living this type of story for real…but it’s not changing the overall pattern. I haven’t gotten the script done yet; that’s going to be a ways out.”

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

ThomasG "Ik vond het eerste deel zwaar tegenvallen, mede door alle hype dat het een revolutie zou zijn hoe men naar films kijkt. De effecten waren inderdaad baanbrekend maar dat is puur cosmetisch en dat maakt voor mij nog niet een film "goed".
Ik vind het knap wat Cameron gedaan heeft, door met een Sci-fi film ( Het genre zat toch redelijk in de slop) zo'n groot en breed publiek te bereiken. Maar het was/is niet aan mij besteed."
Dat vond ik nou ook, exaxt hetzelfde, ik ben ook puur heen gegaan om de hype die beweerde dat het een revolutie zou zijn in het filmkijken, wat een onzin. Ik vond het 3D de 1e 10 minuten ff vernieuwend, maar verder zwaar overrated!
Begrijp mij ook niet verkeerd, ik kan de film waarderen, maar als die hype niet werd gecreeerd was ik er nooit naar toe gegaan.

J.J. Abrams was het btw al een half jaar eerder gelukt om een breed publiek aan te spreken met een Sci-Fi film, ok wel niet zo goed als Avatar, maar toch.
Ik vond Star Trek vele en vele malen beter, en ik ben al helemaal geen Trekkie!

Jerona

Avatar

@Tim.
Nee niet kwaad. xD
Het klonk niet alsof je er echt begrip voor had, that's all. Dat wij maar een eind weglullen enzo.
Ik vind het best dat je het leuk vind. Maar een film moet naar mijn mening wel een goed verhaal hebben.
Of de beelden moeten mooi genoeg zijn om te zorgen dat ik me niet verveel, en dat vond ik niet het geval bij avatar.
En ik houd wel van fantasy, dus daar ligt het ook niet aan.

Spider-fan

Avatar

I didn’t want to do a cheesy novelization where some hack comes in and makes shit up.


Heerlijk altijd die klare taal. Smiley face

martinusx

Avatar

Begrijp niet echt waarom veel mensen deze film afzeiken. Het is een erg mooie film met een adequaat verhaal. Niets super, maar zeker niet slecht. En toegankelijk én met een hoge replay value. Als we bijvoorbeeld horrorfilms gaan beoordelen op het verhaal... Gek vermoord onschuldige, maar verdorven tieners... pff, dan heeft 90% van horrorfilms al afgedaan. Of romcoms: vrouw komt rare kerel tegen, lijkt te werken, kink in de kabel, maar uiteindelijk overwint de liefde... Wanneer je een adequaat verhaal hebt, met schitterende beelden, mooie scenes, 3d, actie... staat het bij de goede films in mijn boek.

Maar succes levert altijd criticasters op.

Moviemagic

Avatar

ThomasG "Ik vond het eerste deel zwaar tegenvallen, mede door alle hype dat het een revolutie zou zijn hoe men naar films kijkt. De effecten waren inderdaad baanbrekend maar dat is puur cosmetisch en dat maakt voor mij nog niet een film "goed". Misschien heb ik er ook met een te kritisch oog naar gekeken maar, wat mij tegenstond aan deel 1 waren de corny dialogen, houterig acteerwerk en flinterdun uiterst voorspelbaar plot. Ik vind het knap wat Cameron gedaan heeft, door met een Sci-fi film ( Het genre zat toch redelijk in de slop) zo'n groot en breed publiek te bereiken. Maar het was/is niet aan mij besteed."


Exact mijn mening. Gezien de duur van de film hadden ze een veel beter verhaal kunnen uitwerken dan deze slappe hap. Goed voor de mensen die de film konden waarderen, maar ik vond het erg tegenvallen.

timdekw

Avatar

Ik lees net op www.pathe.nl dat Avatar: Special Edition vanaf 2 september in 3 bioscopen komt te draaien.
Ik ga lekker weer! afbeelding

ThomasG

Avatar

Ik vond het eerste deel zwaar tegenvallen, mede door alle hype dat het een revolutie zou zijn hoe men naar films kijkt. De effecten waren inderdaad baanbrekend maar dat is puur cosmetisch en dat maakt voor mij nog niet een film "goed". Misschien heb ik er ook met een te kritisch oog naar gekeken maar, wat mij tegenstond aan deel 1 waren de corny dialogen, houterig acteerwerk en flinterdun uiterst voorspelbaar plot. Ik vind het knap wat Cameron gedaan heeft, door met een Sci-fi film ( Het genre zat toch redelijk in de slop) zo'n groot en breed publiek te bereiken. Maar het was/is niet aan mij besteed.

timdekw

Avatar

Jerona "Bullshit, tim.. Omdat de meeste mensen het leuk vinden betekent nog niet dat er geen mensen zijn die het niet leuk vonden. Zeg nou eerlijk, het verhaal was flinterdun.

Ik vond het geen geweldige film. Natuurlijk was het visueel vernieuwend, maar de basis van een goede film is een goed verhaal en dat ontbrak.

Mij zul je niet in de bios zien voor nummer 2 of 3.

En Cameron klinkt echt als een arrogante zak.. 'opening up the universe' alsof dat universum zo doordacht was dat mensen er nog verder mee willen gaan? Wat denkt ie nou, dat het het nieuwe Oz is? Of middle-earth? :|"


O sorry hoor, ik wist niet dat je boos werd.

Bullshit, Jerona... Omdat het volgens jou een flinterdun verhaal had, maakt dat het nog niet een slechte film.
Niet iedere film heeft een ijzersterk verhaal nodig om te werken en Avatar bewijst dat. Het was inderdaad een vrij simpel verhaal, maar het werkte prima. Geloof mij als er iemand is die zich niets aantrekt van andermans mening dan ben ik het wel en ik ben 5 keer naar de bioscoop geweest voor deze film. Dus ik heb ervan genoten.

En ik ga graag naar de bioscoop voor delen 2 en 3.

Ik heb er overigens best begrip voor dat er mensen zijn die het niets vinden, want het is een typisch (ja, vrij simpel) sci-fi/fantasy verhaal en dat moet je liggen. Maar toch was de film erg toegankelijk, want diverse mensen binnen mijn kennissenkring, waarvan ik weet dat ze fantasy geen zak aan vinden, vonden deze film geweldig.

En dat Cameron een arrogante zak is omdat hij dat gezegd zou hebben vindt ik een onzinnige opmerking. Maar dat doet er verder niet toe.

Net als dat ik er begrip voor heb dat sommige mensen de film misschien niets aan vinden, moet jij er ook begrip voor hebben dat er ook genoeg mensen zijn die er wel van hebben genoten. Mijn eerdere opmerking was meer gericht op de mensen die sowieso op films lopen te zeiken, omdat ze graag stoer willen overkomen (ofzoiets) en was niet op iedereen gericht die de film niet kan waarderen (de echte filmliefhebber dus).

Zijn we nog wel vriendjes ;)

Jerona

Avatar

Bullshit, tim.. Omdat de meeste mensen het leuk vinden betekent nog niet dat er geen mensen zijn die het niet leuk vonden. Zeg nou eerlijk, het verhaal was flinterdun.

Ik vond het geen geweldige film. Natuurlijk was het visueel vernieuwend, maar de basis van een goede film is een goed verhaal en dat ontbrak.

Mij zul je niet in de bios zien voor nummer 2 of 3.

En Cameron klinkt echt als een arrogante zak.. 'opening up the universe' alsof dat universum zo doordacht was dat mensen er nog verder mee willen gaan? Wat denkt ie nou, dat het het nieuwe Oz is? Of middle-earth? :|

timdekw

Avatar

Ik kan niet wachten!

Avatar was een heerlijke sci-fi/fantasy film zoals we die al jaren niet meer hebben gezien. Als de vervolgdelen minstens zo goed zijn als de eerste dan heeft hij mijn zegen om er nog negen van te maken.
Ik kijk liever naar films als Avatar en de prachtige werelden die James en kornuiten daar hebben gecreeerd dan dat ik evenveel delen van films als Saw of iets dergelijks kijk. (dat ik beide films in één adem heb durven noemen, ik zou me moeten schamen :N)

Natuurlijk zijn er altijd van die "originele" Harry's die lekker met de rest meelullen en zeggen dat het een baggerfilm was, maar die lullen maar een eind weg. De cijfers en beoordelingen (van echte filmliefhebbers) liegen er namelijk niet om!

Go Cam! Go!!! ;)

Angelater

Avatar

Ik denk dat een tweede en derde deel veel minder gaan opbrengen nu men weet hoe de eerste film in elkaar steekt enz.

Swoopp

Avatar

Als deel 2 en 3 net zo lekker wegkijken als deel 1, Dan kijk ik alvast uit naar een release datum :P

Toelietoesh

Avatar

Lord Voldemort "Oh hey hey!!!! I don't care.
Avatar is overrated.

En waarom fluiten hier mensen op vuvuzela's? Het WK is over! :|"Hahaha xD, heerlijk die random vuvuzela-opmerking Smiley face.
Als je nu nog op een vuvuzela blaast mag je inderdaad sterven.

Lord Voldemort

Avatar

Oh hey hey!!!! I don't care.
Avatar is overrated.

En waarom fluiten hier mensen op vuvuzela's? Het WK is over! :|

Steve-O

Avatar

Ik dacht dat deel 2 gewoon verder zou gaan met Jake en Neytiri en dat 3 dan weer op een andere maan zou afspelen:}

NieuwsFilm

meest populair