Blu-ray

Blu-Ray Review: Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

Nicolas Cage in voetsporen van Harvey Keitel.

door Bram de Groot op 11.08.2010 om 13:53 in Blu-ray

Regie: Werner Herzog | Cast: Nicolas Cage (Terence McDonagh), Eva Mendes (Frankie Donnenfeld), Alvin 'Xzibit' Joiner (Big Fate), Val Kilmer (Stevie Pruit), Brad Dourif (Ned Schoenholtz), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2009 | Bioscooprelease: 11 maart 2010 | Retail release: 20 juli 2010 | EAN: 8715664080009 | FilmTotaal RecensieSYNOPSIS
In Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans mag een corrupte, cocaïnesnuivende rechercheur een onderzoek leiden naar de moord op vijf illegale immigranten uit Senegal, in New Orleans. Tevens ligt hij in de clinch met een pooier van de prostituee op wie hij verliefd is.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Bad Lieutenant of klik door naar de HD versies:


Waardering & Box Office
Op Rotten Tomatoes krijgt Bad Lieutenant een mooie 87%. De IMDb noteert een 7,0 (bij ruim 18 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 6,9. FilmTotaal Recensent Kaj van Zoelen geeft 4 sterren naar aanleiding van zijn recensie op FilmTotaal.
Een reactie van FT bezoeker Stefanvh: Ik vond de stijl wel tof eigenlijk, gewoon rustig en vermakelijk wegkijken hoe hij zichzelf steeds meer naar de klote helpt. Grappige/originele scènes…
Het productiebudget van Bad Lieutenant bedroeg circa $25 miljoen. In het eerste weekend, met een beperkte release, in de States verdiende het drama bijna $250 duizend en eindigde op $1,7 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op bijna $10,5 miljoen. In Nederland leverde de film zo’n 2,5 ton in dollars op.

DE BLU-RAY DISK
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van Bad Lieutenant. Het recensie-exemplaar dat bekeken is, werd aangeleverd in de standaard Blu-Ray keepcase met een mooie sleeve eromheen. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).DE EXTRA’S
Naast de hoofdfilm is er op de Blu-Ray van Bad Lieutenant ruimte voor een drietal extra’s met een totale speelduur van zo’n 42 minuten. We zien een trailer, interviews met de cast en crew en een soort digitaal fotoboek. Allemaal zeer matig. Misschien had een
BD-Live view van de originele Bad Lieutenant (1995) geen overbodige luxe geweest en de extra's kunnen redden. Een 3,5.

>> Alternate trailer * *
Geen afwijkende, maar gewoon de trailer van de film.

>> Interviews cast & crew * * 1/2
Alle interviews in deze hoofd-docu op de schrijf zijn afzonderlijk te raadplegen. Er zijn gesprekken met o.a. de cast, regisseur, producenten en schrijvers. Met name de regisseur Werner Herzog neemt de tijd. Veel informatie in zo’n 40 minuten. Dit had beter verpakt kunnen en moeten worden.

>> Photography book *
Hele mooie foto’s in collages waar je alleen maar naar kunt kijken. Gemaakt door Lena Herzog, de vrouw van de regisseur. Hier zitten waarschijnlijk maar weinig mensen op te wachten.

BEELD & GELUID
Beeld via de Panasonic plasma TH-42PZ80E, Blu-Ray via de Sony PlayStation 3, geluid via Marantz SR5004 i.c.m. Harman Kardon HKTS16BQ.

Beeld: Het beeld van de Blu-Ray uitgave van Bad Lieutenant komt volgens de hoes in 1080p HD 16x9 1.78 : 1. Het blijft toch lekker: beeldvullend op een voldoende groot scherm. De beeldkwaliteit valt wat tegen. Het is namelijk erg flets. De vraag is of dit de bedoeling is geweest van regisseur Herzog, maar het had misschien wat minder gekund. Dit valt met name op in de donkere beelden, waar het zwart flets wordt. Erg jammer. Scherpte en diepte zijn verder van goede kwaliteit. Ook geen tot weinig grain te zien. Een 7,5.

Geluid: Naast de Engelse DTS-HD 5.1 geluidstrack bevat de hoofdfilm ook een Engelse Dolby Digital 5.1 track. Dit is natuurlijk geen film voor je geluidsinstallatie. Er is veel dialoog, dus verwacht geen lekkere surround effecten. De soundtrack is verder goed te pruimen. Een 8,5.

Ondertitels: De ondertitels bij de film zijn in het Nederlands.

CONCLUSIE
Verwacht geen Bad Lieutenant 2. Het is compleet anders, met een cast die redelijk op dreef is. Het is jammer dat de film niet de aandacht heeft gekregen die het verdiend. Mogelijk is de naamkeuze niet de juiste geweest. Vast staat echter dat deze Bad Lieutenant gewoon een heerlijke film is.
De Blu-Ray is aan alle kanten helaas wat mager. De mooie meegeleverde sleeve maakt de film misschien leuk voor het aanzicht, maar er had beter iets meer aandacht kunnen zijn voor de beeldkwaliteit. Uiteraard is het stukken beter dan DVD, maar het is simpelweg te flets. De extra’s zijn zwaar ondermaats. Alleen de interviews met de cast & crew kunnen enigszins bekoren. Een uitgave voor de liefhebber van deze geslaagde film.


FT cijfer
6,9
Beeld
7,5
Geluid
8,5
Extra’s
3,5
Verpakking
7
Eindcijfer
6,7


VERKRIJGBAARHEID
Naast de Blu-Ray versie van Bad Lieutenant is er ook 1 disc Dvd versie verkrijgbaar, o.a. bij de FilmTotaal DVD shop.


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal


Met dank aan de uitgever Dutch Film Works voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Sjaak_Polak "Alleen jammer van het hollywoodeinde"

Was dat niet ironisch bedoeld?

Bram

Avatar

DirtyHarryCallahan "ik vond hem ook goed, heb eerlijk gezegd nooit de keitel versie gezien..."


Dan moet je die maar eens snel gaat kijken Dirty H.

DirtyHarryCallahan

Avatar

Ik vond hem ook goed, heb eerlijk gezegd nooit de keitel versie gezien...

Sjaak_Polak

Avatar

Vond de film best aardig. Alleenjammer van het hollywoodeinde

NieuwsFilm