Bioscoop releases week 33

Welke films gaan er vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen draaien.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Autumn Sonata (1978)


Na haar kinderen vele jaren verwaarloosd te hebben, bezoekt een beroemde pianiste haar dochter en ontdekt ze dat die zich intussen ontfermd heeft over haar minder begaafde zus. Tijdens een nachtelijk gesprek praten ze van alles uit.
Bekijk de afbeelding

The Expendables (2010)


"The Expendables" zijn huurlingen noch geheim agenten. Ze kiezen zelf hun missies en zijn aan niets of niemand gebonden. Ze wagen hun leven niet voor het geld of voor de roem, maar omdat ze hopeloze, gruwelijke toestanden uit de wereld willen helpen. Wanneer de Verenigde Staten en enkele andere landen hen vragen om een corrupte Zuid-Amerikaanse dictator te elimineren die zijn land in een puinhoop heeft veranderd, happen ze toch toe.
Bekijk de afbeelding

Cold Souls (2009)


In Cold Souls speelt Paul Giamatti een acteur met dezelfde naam die wat problemen heeft met inspiratie voor een volgende rol. Als oplossing besluit hij een behandeling te ondergaan die zijn ziel uit zijn lichaam haalt en tijdelijk invriest totdat hij klaar is met die rol. Aan de andere kant is er een subplot dat draait om een Russische vrouw die haar eigen lichaam gebruikt om gedoneerde Russische ingevroren zielen naar Amerika te smokkelen. Als zij de ziel van Giamatti meeneemt voor haar baas, een soapactrice met niet al te veel talent en inspiratie ontstaan er al snel een paar grote problemen.
Bekijk de afbeelding

The Last Airbender (2010)


In The Last Airbender zien we een mystieke wereld waarin verschillende stammen leven die één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. Het personage Avatar is de enige die ze alle vier kan beheersen. Als deze na een aanslag door de vuurnatie verdwijnt, ontstaat er chaos. Zo'n 100 jaar later wordt de nieuwe Avater gevonden die de rust en vrede moet herstellen.
Bekijk de afbeelding

Eastern Plays (2009)


Twee broers die nog weinig contact met elkaar onderhouden worden betrokken bij een racistische aanslag : Georgi is net lid geworden van een neonazi groep en is een van de aanvallers. Izo daarentegen is getuige van de feiten en verleent zijn hulp aan de aangevallen Turkse familie. Wanneer Georgi aangesproken wordt om zich nog meer te engageren, begint hij zich vragen te stellen over zijn implicatie. Izo vraagt zich echter af of het mooie Turkse meisje dat hij gered heeft hem de kans kan bieden om het trieste leven dat hij in Sofia leidt achter de rug te laten... Het weerzien van de twee broers zal er voor zorgen dat ze elk beter gaan begrijpen wat ze echt van het leven verlangen.
Bekijk de afbeelding

To the Sea (2009)


Het Mexicaanse koraalrif Banco Chinchorro, waar grootvader, vader en vijfjarige zoon hun dagen doorbrengen met het vissen op kreeften en snappers. In een deinend ritme laat Alamar zien dat wilde natuur niet altijd een schril contrast vormt met de gecultiveerde mens.
Bekijk de afbeelding

Cairo Time (2009)

Regie: Ruba Nadda

Julliette wacht alleen in Cairo op haar man. Samen met zijn vriend Tareq, een mysterieuze gepensioneerde agent verkent ze dagelijks de stad. Op een dag komen ze erachter dat ze behalve mooie plekjes ook elkaar hebben gevonden in de liefde. Dat is het begin van een hartstochtelijke korte affaire.
Bekijk de afbeelding

Sterke verhalen (2010)


In Amsterdam zijn vijf jongeren ook bezig met het organiseren van een examenfeest, alleen de kaartverkoop loopt nog niet echt lekker, maar daar weten ze wel wat op. Ze krijgen een gast die vanaf het platteland naar de stad is gekomen om te studeren zo ver om een stunt uit te halen die de zaal zeker vol zal krijgen. Als hij even een pinguïn steelt uit de dierentuin komt het allemaal goed, en hij kan met die rare vogel meteen even indruk maken op het meisje van zijn dromen.
Bekijk de afbeelding

Benda Bilili! (2010)


Benda Bilili! is een documentaire over de gelijknamige band uit Kinshasa. De band bestaat uit vier lichamelijk gehandicapte muzikanten. Ricky droomt er van om van de muziekgroep Staff Benda Bilili de beste band in Congo Kinshasa te maken.
Bekijk de afbeelding

Crime d'amour (2010)


Nadat ze publiekelijk vernederd is wil Isabelle niets anders dan wraak op haar directe leidinggevende Christine. Maar als ze nu tot actie overgaat zal ze onmiddellijk verdacht worden dus denkt ze een langdurig en ingewikkeld plan uit om de perfecte misdaad te plegen.



NieuwsFilm

meest populair