Paul Verhoeven verfilmt De Stille Kracht

Nederlands bekendste regisseur wil het klassieke boek van Louis Couperus naar het witte doek brengen.

In het interviewprogramma Zomergasten, waar regisseur Paul Verhoeven te gast was, maakte Nederlands bekendste regisseur bekend bezig te zijn met een nieuwe film. Het gaat om een verfilming van De Stille Kracht, het bekendste boek van de legendarische Nederlandse schrijver Louis Couperus.

Verhoeven maakte bekend dat Gerard Soeteman, zijn vaste scenarist, het boek inmiddels aan het bewerken is en dat de opnames volgend jaar moeten beginnen. De film zal worden geproduceerd door San Fu Malth (Zwartboek, Spion van Oranje), wat er op lijkt te wijzen dat het met de financiering wel goed zit. De naam van Verhoeven werd de afgelopen jaren aan meerdere projecten verbonden, maar geen van die films vond uiteindelijk doorgang.

De Stille Kracht speelt zich af op Java, waar een aantal onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden. De inwoners wijzen dit toe aan de mysterieuze stille kracht, een Indisch fenomeen dat de mensen in zijn greep houdt. Resident Otto van Oudijk vindt die hele stille kracht maar onzin. Maar daar begint hij anders over te denken als hij een regent ontslaat en er plotselinge mysterieuze dingen plaatsvinden in zijn huis. Is het de stille kracht?



NieuwsFilm

meest populair