Alex Kurtzman maakt regiedebuut

De schrijver van films als Star Trek, Transformers en Mission:Impossible IV tekent bij Dreamworks voor Welcome to the people.

Alex Kurtzman is samen met Robert Orci al jaren een van de belangrijkste scenaristen in Hollywood. Samen schreven Orci en Kurtzman al de scripts van films als The Island, Transformers en alle projecten van J.J. Abrams.

Nu zet Kurtzman de volgende stap en gaat hij, overigens zonder Orci, zijn eerste speelfilm regisseren. Het gaat om Welcome to the People bij Dreamworks, een film die zal worden geproduceerd door Steven Spielberg en is geschreven door Kurtzman zelf, Roberto Orci en Jody Lambert.

De film vertelt het verhaal van een twintiger die, nadat hij naar LA vliegt voor de begrafenis van zijn vader, er achter komt dat hij van het testament van zijn vader 150.000 dollar moet afleveren bij zijn alcholistische zuster die hij nooit gekend heeft, en haar twaalfjarige zoon. Hoewel hij het geld in eerste instantie zelf wil houden, raakt hij gefascineerd door de twee en zoekt hij hen gezelschap, zonder duidelijk te maken wie hij is.



NieuwsFilm

meest populair