Transformers (2007)

Most have come to destroy us. Some have come to protect us.

Niet te volgen actie, helemaal volgens Michael Bay recept.
play

6,5 details

  • 144 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
144 Min Verenigde Staten

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Regie
Michael Bay
Cast
Megan Fox, Shia LaBeouf, Tyrese Gibson, Josh Duhamel, Jon Voight, John Turturro, Anthony Anderson, Kevin Dunn, Zack Ward, Travis Van Winkle, Amaury Nolasco, Rachael Taylor, Michael O'Neill, Julie White, Luis Echagarruga, Pat Mulderrig.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 709.709.780
Release
02.07.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Bay | Cast: Shia LaBeouf (Sam Witwicky), Megan Fox (Mikaela Banes), Josh Duhamel (Sergeant Lennox), Peter Cullen (Optimus Prime), Hugo Weaving (Megatron) e.a. | Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2007

Als regisseur Michael Bay en de Transformers in de loop der jaren iets hebben bewezen, is het wel dat je met één beproefde truc een hele carrière lang brood op de plank kunt toveren. Bay vaart al sinds Bad Boys uit 1995 wel bij zijn oververzadigde mix van wellustig gefilmde ontploffingen, bombastische filmmuziek en stoere soldaten- en politiepraat. Wat de Transformers doen is nog simpeler én briljanter: er gaat namelijk niks boven een vrachtwagen die binnen enkele seconden in een huizenhoge vechtrobot kan veranderen, en weer terug. Dat blijft gewoon een mooie truc om te zien, of het nou bij een stuk speelgoed is of in een ietwat lomp geanimeerde tekenfilmserie uit de jaren tachtig.

Ook in het half geslaagde Transformers stelt het oude kunstje van de ‘goeie’ Autobots en de ‘slechte’ Decepticons niet teleur. De buitenaardse robots die op onze planeet hun oorlog komen uitvechten zijn deze keer uitgewerkt in vlekkeloze computeranimaties – het grootste pluspunt van de hele film – en het transformeren ziet er nog steeds strak uit. Nee, aan de Transformers zal het niet liggen, die doen lekker hun ding. Bay echter vergaloppeert zich aan iets dat totaal niet zijn ding is: een fikse dosis familiehumor.

videotrailers & clips

alle artikelen (40)

Transformers Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Transformers

acties