Volgende film James Cameron bekend

En nee, het wordt niet Avatar 2.

Terwijl alles erop leek te wijzen dat Avatar 2 de eerstvolgende film zou worden van James Cameron, komt Yahoo! News met aan artikel waarin de regisseur aangeeft een non-fictiefilm te willen maken over de inheemse bewoners van het Amazonegebied. Aan een grote speelfilm moeten we ons wellicht niet verwachten, maar het ziet er wel naar uit dat Cameron tussen zijn twee avonturen op Pandora een ecologische documentaire zal uitbrengen die gebaseerd is op zijn ontmoetingen met de Xikrin-Kayapo stam in Brazilië.

In een gesprek met de krant Folha de Sao Paulo zei Cameron dat hij met een 3D-camera het leven en de cultuur van de stam wil vastleggen. “Toen ik de vraag kreeg om de wanhopige Braziliaanse indianen te helpen, kon ik niet weigeren,” aldus de regisseur. De stam verzet zich tegen de bouw van een dam op de Xingu rivier, omdat ze vrezen dat op die manier 16.000 mensen zullen verdreven worden.

Het is nog niet duidelijk wat er met de opnames zal gebeuren. Mogelijk krijgen we een film in de geest van Ghosts of the Abyss, maar het kan evengoed een campagnedocumentaire worden met een beperkte release. De nieuwe DVD-versie van Avatar, die rond de Kerst zal uitgebracht worden, zal alvast een kortfilm bevatten over de Xikrin-Kayapo.



NieuwsFilm

meest populair