Bioscoop releases week 36

Alle films die vanaf deze week nieuw te bekijken zijn in je plaatselijke bioscoop.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Machete (2010)


Machete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de anders zo brave douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!
Bekijk de afbeelding

Grown Ups (2010)


GROWN UPS is een komedie over 5 vrienden die als kind samen basketbal speelden. Na vele jaren komen ze opnieuw samen bij het overlijden van hun basketbalcoach uit hun kindertijd. Samen met echtgenotes en kinderen brengen ze het weekend van 4 juli samen door in het huis aan het meer waar ze vele jaren voordien hun eerste en enige kampioenschap vierden. Ze nemen de draad terug op en ontdekken dat ouder worden niet persé synoniem staat voor 'volwassen worden'...
Bekijk de afbeelding

Going the Distance (2010)


Komedie waarin Erin (Drew Barrymore) en Garret (Justin Long) verzeild raken in een korte hartstochtelijke zomeraffaire. Geen van beiden verwacht dat het stand houdt wanneer Erin terug gaat naar San Fransisco en Garret in New York blijft. Of Heeft dit stel misschien toch de liefde van hun leven gevonden?
Bekijk de afbeelding

Four Lions (2010)


Christopher Morris, de man achter de nep-documentaires Brass Eye, heeft een film gemaakt over een stel stuntelige Britse wannabe terroristen. In de komedie Four Lions worden vier aspirant jihad-terroristen uit Noord Engeland gevolgd die een aanslag willen plegen.
Bekijk de afbeelding

Korkoro (2009)


Tijdens de Tweede Wereldoorlog reist een zigeunerfamilie door Frankrijk, samen met de kleine Claude, een weeskind. Aangekomen in een bekend stadje, vernemen zij dat er een nieuwe wet is die rondzwerven verbiedt. De burgemeester, Theodore, en de plaatselijke lerares proberen de familie te helpen, maar tevergeefs. Zij worden opgesloten in een gevangenkamp. Eenmaal ontsnapt krijgen ze een stuk vaste grond aangewezen, maar het is voor de zigeunerfamilie zeer moeilijk om te wennen aan een levensstijl op een vaste plek.
Bekijk de afbeelding

A Somewhat Gentle Man (2010)


Ulrik is een vrij zachtaardige man. Hij heeft een paar mensen vermoord en hij heeft er een paar verminkt. Maar dat hoort bij het vak als je gangster bent. Net als gevangenisstraf. Nu komt Ulrik, na twaalf jaar, weer vrij. Met tegenzin. Buiten wacht Jensen op hem. Een baas die zijn werk serieus neemt. Hij ontfermt zich over zijn mensen en heeft zijn zaakjes graag op orde. Jensen vindt het belangrijk dat Ulrik zijn rekeningen vereffent en zijn verrader vermoordt. Ulrik zoekt zijn zoon op, die inmiddels volwassen is. Een fijne jongen met een opleiding, een vriendin en een toekomst. Maar de vriendin is niet blij met een moordenaar als schoonvader. Daar houdt haar familie niet zo van. Die heeft principes. Ulrik is een vrij zachtaardige man - maar hoe zachtaardig kan hij zijn?
Bekijk de afbeelding

Verdwaald in het Geheugenpaleis (2010)

Cast:

Verdwaald in het Geheugenpaleis portretteert drie vrouwen, Anita, Louise en Alice, die op een kleine, bijzondere afdeling van een verzorgingstehuis wonen. Hoewel de vrouwen onderling erg verschillen is er één ding dat hen bindt: Alzheimer. Hun ziekte bevindt zich in de eerste fase, waardoor ze nog in staat zijn om in een tamelijk normale, omgeving te leven en de simpele dagelijkse bezigheden zelfstandig uit te voeren.

Maar allen beseffen ze dat achteruitgang van hun helderheid een onvermijdelijk afscheid van de groep betekent en tevens van hun laatste beetje waardigheid en identiteit. De volgende fase, die van volledige afhankelijkheid in een gesloten afdeling, hangt als een zwaard van Damocles boven hun hoofd. Ze doen er alles aan om dit te voorkomen.



NieuwsFilm

meest populair