Algemeen

Star Wars terug in de bioscoop!

En raad eens in hoeveel dimensies...

door Arman Avsaroglu op 29.09.2010 om 14:46 in Algemeen
Na meer dan vijf jaar speculatie, heeft Lucasfilm dan eindelijk bekendgemaakt dat ze bezig zijn met het proces om alles zes Star Wars film om te zetten in 3D.

De films zullen in lineaire volgorde in de bioscopen uitkomen, wat betekent dat Star Wars 1: The Phantom Menace in 2012 als eerste in 3D in de bioscopen te zien zal zijn.

Het conversieproces wordt overzien door John Knoll, visual effects supervisor bij George Lucas' Industrial Light and Magic. Knoll merkt tegen vakblad Variety op dat het eindresultaat iets wordt dat we nog nooit hebben gezien en het geen haastklus wordt zoals bij Clash of the Titans of The Last Airbender.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BuckRogers

Avatar

3D of niet, het is altijd leuk om de Star Wars films in de bioscoop te bekijken. Maar nieuw materiaal zou ook wel welkom zijn. Ik betwijfel echter of dat nog ooit gaat gebeuren.

marcjeb

Avatar

Ik vind het ook totaal niks dat hij dit doet.waar is ze creativiteit gebleven door de zelfde films maar weer ind e bios te knallen

spiderm8n

Avatar

Als er 1 ding over-hyped is .. dan is het wel het 3D gedoe !!!!
Zowiezo komen de 3D effecten het beste tot hun recht als ze daadwerkelijk met speciale 3D cameras zijn gefilmt ( zoals bij Avatar en zelfs dan .. vindt ik het zwaar overtrokken ... zo fantastisch is het nou ook weer niet !) converteren naar 3D beelden is meestal teleurstellend .
na de zoveelste oppoets beurt vind ik dat Lucas de classics met rust moet laten.
Als het slecht gedaan wordt verpest je de rep. van de film saga !!

patrick_h

Avatar

Van mij mag oom George centjes besparen en gewoon de originele Trilogie in de originele vorm opnieuw in de bios brengen. Dan kom ik wel een keertje kijken.

xLvk

Avatar

Sommigen vinden dit uitmelken, maar kom op, wanneer krijg je als star wars fan ooit nog de kans om het nogmaals in de bios te zien, en nu dan nog eens in 3d ook.

Ik klaag in ieder geval niet. :+

Thiver

Avatar

De vorige keer dat de Star Wars-films een rerelease kregen, was dat de voorbode van een nieuwe trilogie. Benieuwd wat we dit keer krijgen. Smiley face

nietselam

Avatar

Sodemieter alsjeblieft op met die man en zijn 50e re-release.
Als dat nu maar ook geen trend word met oudere films.

DashX

Avatar

Heb alle delen genoeg gezien. In 3D hoeft het niet meer voor mij...:N Misschien 3 nieuwe delen of een hele Reboot

niekgort

Avatar

Meneer Lucas heeft het goed voor elkaar. Ik denk dat die 3D Star Wars fantastisch worden. Er zijn genoeg scènes in die 6 films die een complete make over kunnen krijgen en George heeft de kennis en de kunde en vooral de tijd om het te doen.Ik verheug me er op.

benjamin

Avatar

Amai, en ik vond die nieuwe trilogie al zo belabberd. Jar Jar Binks in 3D, die kelk laat ik toch aan mij voorbijgaan.

sickboy1984

Avatar

Om met de woorden van Carice te spreken:

HOUD HET DAN NOOIT OP!

Lucas is toch wel koning van het uitmelken van de serie.
Daar kan menig regisseur nog een puntje aan zuigen.

skullsplitter

Avatar

Paar scenes (trench run! space battles!) lijken me stiekem toch wel tof om eens in 3D te zien. Maar ik betaal dan ook alleen de toeslag.

jaime91

Avatar

BELACHELIJKO+.Ik begin langzaam aan het 3-D gebeuren een beetje moe te worden werkelijk alles moet in 3-D:(.En daarbij vind ik het ook belachelijk dat die films weeer de komende jaren in de bios komen ik bedoel wie gaat er alleen omdat star wars nu in 3-D is daarvoor naar de bios ik zou zeggen kijk hem op dvd of tv.Bijna iedereen heeft deze films nou wel onderhand gezien aangezien ze dus al honderd keer op tv zijn geweest enz.Ik vind het erg jammer dat hij dan niet de nieuwe generatie Star wars gaat maken zeg maar. Snap zowiezo eigenlijk niet waarom hij ervoor gekozen heeft om na de dood van darth vader te stoppen met het verhaal aangezien er nog zoveel meer verteld kan worden. Erg jammer dit:N

odracir

Avatar

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken.

Ik ben ook opgegroeid met de originele trilogie. Aan de ene kant ben ik ook wel benieuwd hoe ze het 3D concept gaan toepassen, maar aan de andere kant ben ik ook bang dat het weer de zoveelste uitmelk actie is van meneer Lucas.

Steve-O

Avatar

Ach ja, Ik heb alleen episode III in de bios gezienO+ Ik weet in ieder geval nog niet of ik dit in 3D in de bios wil zien. Als het echt supermooi is dan wil ik het er opzich nog wel voor over hebben maar anders echt niet!!! Eigenlijk heb ik al genoeg aan een mooie blu-ray box van alle 6Smiley face

aspers

Avatar

:Z

Beetje moe vanGeorge Luc'A$$'

Dr.DarkXL

Avatar

Afgelopen week nog alle 6 de films gekeken.. kan in 2012 dan ook nog wel een keertje Smiley face

Legend

Avatar

Lucas moet eens verder gaan met de reallife serie die tussen 3 en 4 zou afspelen. Daar zou ik nu blij van worden.

Darkman16

Avatar

Zou wel leuk zijn om de originele trilogie is in de cinema te zien Smiley face

DirtyHarryCallahan

Avatar

George solliciteerd behoorlijk erna om bij mij uit de kont te gaan hangen!!!

marcjeb

Avatar

""John Knoll, een expert op het gebied van special effects, bemoeit zich met de 3D-conversie. Tegenover het filmtijdschrift Variety zegt hij: ‘’Het zal iets worden wat de mensen nog nooit eerder hebben gezien.’’""

Nou nou dat belooft wat kan het me niet voorstellen met zulke oude films.

timdekw

Avatar

Ik zou vooral de eerste trilogie héél graag in de bioscoop willen zien en als de 3D er werkelijk goed uit komt te zien dan laat ik me waarschijnlijk wel overhalen.

Eerst maar even afwachten wat de eerste bezoekers er in 2012 van vinden Smiley face

SJRSVLDT

Avatar

Nou het heeft 1 voordeel.. Ik heb nooit de drie eerste(laatste) films in de bioscoop mogen meemaken. Maarja ik neem aan dat de 3D-conversie met zulke oude films toch een stuk minder wordt dan bij de 3 nieuwe..

Conclusie: laat maar zitten.

NieuwsFilm

meest populair