Algemeen

Richard Linklater verzamelt cast voor Bernie

Regisseur van o.a. The School of Rock en A Scanner Darkly maakt zwarte komedie over diepvriesmoord.

door Jeffrey op 01.10.2010 om 17:42 in Algemeen
Matthew McConaughey en Rip Torn hebben getekend voor een rol in Bernie, de nieuwe film van regisseur Richard Linklater (The School of Rock , A Scanner Darkly). Ze sluiten zich aan bij de eerder gecaste Jack Black en Shirley MacLaine.

Bernie is een zwarte komedie gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Berhardt 'Bernie' Tiede (Black), een begrafenisondernemer die bevriend raakt met de 81-jarige weduwe Marjorie Nugent (MacLaine). Tiede werd in 1996 veroordeeld voor de moord op Nugent. Hij bewaarde haar lichaam 9 maanden lang in de diepvriezer en maakte zichzelf intussen wijs dat ze nog in leven was.

McConaughey speelt de achterdochtige officier van justitie in de stad waar de feiten plaatsvinden. Torn zal aantreden als verdedigend advocaat van Bernie. De opnames van de film starten volgende maand in Texas.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CaptainCab

Avatar

Eindelijk, de 'duistere' remake van Weekend at Bernie's

Moviemagic

Avatar

Het verhaal trekt me in eerste instantie niet aan. Een oude vrouw in een diepvriezer voor 9 maanden bij een vent die denkt dat ze nog leeft. Vraag me af hoe ze dat verhaal interresant kunnen maken.

Lord Voldemort

Avatar

He bah... Dan heb ik liever de Bernie van Ert en Bernie, al heb ik geen idee wat ze allemaal zeggen in het Duits.

NieuwsFilm