Algemeen

Eerste klachten SINT zijn een feit!

En daar gaan we... die arme Dick Maas krijgt de reclame code commissie achter zich aan.

door FilmTotaal op 15.10.2010 om 17:31 in Algemeen
De filmposter van SINT is slecht voor de kinderzieltjes van Nederland. De Reclame Code Commissie heeft een flinke berg klachten binnengekregen over het affiche. SINT is een horrorfilm en 'de klagers' achten de reclame-uitingen voor deze film niet geschikt voor jonge kinderen. Dat zat er natuurlijk 'dick' aan te komen. Tegenover NU.nl geeft Maas aan de gehele zaak 'een beetje suf' te vinden.

Misschien is het ook wel 'suf' Dick, maar wat had je anders verwacht? Je hebt van een goedheiligman een gruwelijke moordenaar gemaakt en daar volgt uiteraard verzet op. We hadden je gewaarschuwd! Maar FT steunt je in deze moeilijke tijden, dus graag allemaal even op dat mooie nieuwe like knopje klikken.

Lees het hele verhaal hier en hier.
42 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

StevenP

Avatar

Rooster "Typisch gezeik van mensen met kinderen. Alles draait om hun kinderen. Iedereen dient rekening te houden met hun kinderen en iedereen heeft zich maar aan te passen aan hun kinderen. En als je zelf geen kinderen hebt dan dan weet je niet waar je over praat en moet je je mond houden. Bah, vreselijke mensen zijn het.
Ik geeft Dick (die zelf ook kinderen heeft) groot gelijk: als je zonodig die collectieve leugen in stand wil houden dan verzin je hier ook maar wat op.
Uiteraard is al deze publiciteit koren op de molen van Dick en het is hem gegund"


Jij moet een ongelofelijke hekel aan je pappa hebben.
Of heeft ie jou vroeger als kleuter Saw 1 t/m 6 laten zien?

JanvanWestland

Avatar

Hieronder een paar links waar je alles kunt lezen over de Sint.

Eerst lezen dan pas een reactie geven hier!!!
Zodat we alle onzin over de Sint verder in deze discussie kunnen vermijden.

http://www.hagal.be/het_wodansfeest.htm

http://www.vrijeschoolede.nl/schgids/stnic1.html

http://www.meteo-maarssen.nl/hk_1206.html

Blockbuster

Avatar

MikeyMo "Of wat te denken van de 2 Jack frost films die tegelijkertijd uitkwamen? De een een warme familiefilm waarin een overleden vader terug komt als een sneeuwman, de ander een ultra goedkope horror waarin een seriemoordenaar veranderd in een sneeuwman. Hetgeen de nodige verwarring heeft bezorgd in videotheken en bij mensen thuis. Kinderen kregen zomaar een bloeddorstige kerstpop te zien :D"


Silent Night Deadly Night vond ik wel een leuke film toedertijd; heb zelfs nog een ex rental van deel 2 in m'n bezit. Jack Frost, de horror variant, kan ik me vaag herinneren.

Blockbuster

Avatar

Oboema "Dick heeft helemaal gelijk:

Maas is verbaasd over de klachten. ‘’Het is juist een heel braaf affiche. Je ziet een silhouet van de Sint en je ziet dat een deel van zijn gezicht gehavend is. Vergelijk dat eens met de abri’s van films als Saw.’’"


Zelfs die nieuwe Harry Potter posters die vorige week op FT stonden zijn enger dan de SAW posters.

Oboema

Avatar

Dick heeft helemaal gelijk:

Maas is verbaasd over de klachten. ‘’Het is juist een heel braaf affiche. Je ziet een silhouet van de Sint en je ziet dat een deel van zijn gezicht gehavend is. Vergelijk dat eens met de abri’s van films als Saw.’’

Baron Von Marlon

Avatar

Ik blijf erbij dat het zwarten moeten voorstellen.
Het kan roet zijn, maar dan zijn er nog het krulhaar en de volle lippen.
Ach, mij maakt het niet uit. Film zal in elk geval wel leuk zijn.

Aston

Avatar

Baron Von Marlon "Volgens mij stellen het toch zwarten voor.
Zwarte slaven, knechten e.a. personeel waren nu eenmaal normaal vroeger.
Kijk maar naar oude cartoons of films.

En als het roet de oorzaak is, zou de Sint zelf ook zwart zien."

Officieel gaan alleen zwarte pieten door de schoorsteen en niet Sinterklaas.:B Die blijft op zijn paard zitten op het dak. Maarja, als je ouders je wat anders aangesmeert hebben dan weet je dat natuurlijk niet.:9

benjamin

Avatar

ghossler "Mja het gaat mij meer om, dat als je je kinderen niet dit soort films wilt laten zien (in dit geval over zombie Sint) mogen ze het gwoon niet zien klaar... en voor kleine kinderen zijn horror en thriller films sowieso heel erg eng en tramatisch.. dus waarom die extra commotie rondom een horror/thriller film die over sinterklaas gaat -_-

@Benjamin:
en als kinderen die poster zien, en vragen hee is dat sinterklaas, zeg je nee dat is Sint! en niet de goede oude, leuke, lieve sinterklaas die jij kent lieverdje.. een kleine leugen om best wil kan toch wel.. besides als hij/zij ouder wordt snappen ze het vanzelf wel... kom op zeg"


Ik heb er ook niet direct problemen mee, maar ik kan er gewoon inkomen dat er protest ging komen (was trouwens één van mijn eerste reacties bij de poster). Maar ja, eigenlijk zijn poster van enge films dan allemaal te mijden, want eentje vol bloed, vieze beesten en al is ook niet voor klein mannen.

ghossler

Avatar

BayHarbourButcher "Lekker krom van je. Omdat jij vroeger niet in Sinterklaas geloofde moeten de mensen zich maar niet aanstellen?

Voor hele kleine kinderen kan deze film echt heel erg eng en traumatisch zijn."


Mja het gaat mij meer om, dat als je je kinderen niet dit soort films wilt laten zien (in dit geval over zombie Sint) mogen ze het gwoon niet zien klaar... en voor kleine kinderen zijn horror en thriller films sowieso heel erg eng en tramatisch.. dus waarom die extra commotie rondom een horror/thriller film die over sinterklaas gaat -_-

@Benjamin:
en als kinderen die poster zien, en vragen hee is dat sinterklaas, zeg je nee dat is Sint! en niet de goede oude, leuke, lieve sinterklaas die jij kent lieverdje.. een kleine leugen om best wil kan toch wel.. besides als hij/zij ouder wordt snappen ze het vanzelf wel... kom op zeg

Baron Von Marlon

Avatar

LuCos "trouwens, zwarte piet is geen neger, heeft geen fuck met huidskleur te maken. Dat je die verband zo in een keer legt is beetje gek. Iedereen weet toch dat het roet van de schoorstenen de mannen zwart van het roet worden?"


Volgens mij stellen het toch zwarten voor.
Zwarte slaven, knechten e.a. personeel waren nu eenmaal normaal vroeger.
Kijk maar naar oude cartoons of films.

En als het roet de oorzaak is, zou de Sint zelf ook zwart zien.

MertK

Avatar

Ach dit is het leukste topic om over te praten, als je het aan mij vroeg. xD
Maar over de onderwerp zelf, Het is een film en het is niet bedoeld om iets te bewijzen. Vind je de film niet leuk? NIET ZEUREN en gewoon niet naar de film kijken!
En dan moet je het niet voor de andere helft de plezier verpesten omdat jij liever naar schattige penguins wilt kijken! Zo, die zit.

Dr. Strangelove

Avatar

Oh ja, dat donkere mannetjes op straat als het niet begin december is ook eerder collecteren dan (snoep) uitdelen is ook een alledaagse realiteit waar de Kindertjes van Nederland aan moeten wennen.

Me dunkt !
Een kritische blik jegens je omgeving betaalt zich beter uit dan een vertrouwen op de kleur van man's blauwe ogen, mijter of lans !

Dr. Strangelove

Avatar

Oh die arme ouders met hun bloedjes van kinderen en de tere zieltjes daarvan !

Kom op ! Zit niet zo ongelofelijk te zeiken !

Gottverdomme, ik vertrouw Ken en Barbie al jaaaaaren niet meer sinds Chucky mijn jeugd totaal verknalde.

Ben ik sindsdien een slechter mens ? JA, gottverderdomme maar nog niet zo'n zieke jankerd die pijnlijk gaat zeuren over de zieleheil van zijn nageslacht.

Nageslacht, Sint, Slachter Sint...
Vind het eigenlijk wel kloppen zo !

Behalve dat ik van Dick Maas natuurlijk weer een ontzettende prulproduct verwacht.

MikeyMo

Avatar

Blockbuster "Werd er in Amerika ook zo geklaagd toen deze poster uitkwam: http://www.horreur.net/img/santa-slay-aff.jpg

Of dat pappie per ongeluk deze dvd heeft gehuurd: http://90ways.com/images/Crit/gingerdead.jpg

Arme kindjes... :P"

nee maar wel over deze film:

afbeelding

The release of this film was picketed by angry parents who were not happy to see Santa Claus depicted as an axe murderer. As a result, box office sales plummeted and the film was shelved for another year where it saw new light in an uncut video form (that has since gone out of print).


Of wat te denken van de 2 Jack frost films die tegelijkertijd uitkwamen? De een een warme familiefilm waarin een overleden vader terug komt als een sneeuwman, de ander een ultra goedkope horror waarin een seriemoordenaar veranderd in een sneeuwman. Hetgeen de nodige verwarring heeft bezorgd in videotheken en bij mensen thuis. Kinderen kregen zomaar een bloeddorstige kerstpop te zien :D

Spider-fan

Avatar

Je, het was te verwachten. Maar dit is ook iets nieuws voor Nederland. Een horrorfilm rond een alom geliefd en bekend figuur is nog niet echt gedaan. De poster is echt schimmig gehouden en niet enorm expliciet. Daar kun je kinderen makkelijk van afleiden.

Sandvink

Avatar

Rooster "Typisch gezeik van mensen met kinderen. Alles draait om hun kinderen. Iedereen dient rekening te houden met hun kinderen en iedereen heeft zich maar aan te passen aan hun kinderen. En als je zelf geen kinderen hebt dan dan weet je niet waar je over praat en moet je je mond houden. Bah, vreselijke mensen zijn het.
Ik geeft Dick (die zelf ook kinderen heeft) groot gelijk: als je zonodig die collectieve leugen in stand wil houden dan verzin je hier ook maar wat op.
Uiteraard is al deze publiciteit koren op de molen van Dick en het is hem gegund"


Amen T+)

Rooster

Avatar

Typisch gezeik van mensen met kinderen. Alles draait om hun kinderen. Iedereen dient rekening te houden met hun kinderen en iedereen heeft zich maar aan te passen aan hun kinderen. En als je zelf geen kinderen hebt dan dan weet je niet waar je over praat en moet je je mond houden. Bah, vreselijke mensen zijn het.
Ik geeft Dick (die zelf ook kinderen heeft) groot gelijk: als je zonodig die collectieve leugen in stand wil houden dan verzin je hier ook maar wat op.
Uiteraard is al deze publiciteit koren op de molen van Dick en het is hem gegund

BadBlood

Avatar

Je eigen kinderen voorliegen in hun eerste levensjaren ten behoeve van een commercieel feest.. denk daar nog maar eens goed over na.
T+)
Kwestie van zelf weten uiteraard.

DirtyHarryCallahan

Avatar

Hoop dat ik het nog meemaak dat het wordt afgeschaft, wat een onzin andere landen zoals de VS kijken niet alleen naar ons omwille van de opium wet geloof me...

LuCos

Avatar

Banned "en daarbij zeg. Deze film is zelf geloofwaardiger dan het verhaaltje van de echte sinterklaas. Komaan hoe kan een paard nu op en dak lopen, een neger die door de goorsteen komt en vervolgens in een mini kachel terrecht komt en en dan nog eens al die cadeaus met zich mee brengt. Nee een kindermoordenaar is de dag van vandaag geloofwaardiger!"Hahaha, jeetje, was je als kind onderdrukt door je ouders ofzo:P?
Kinderen hebben toch een levendige fantasie, fantastisch toch dat ze zulke dingen kunnen geloven en fantaseren? Een film over een kindermoordenaar is niet echt bepaald een fantasie waar kinderen aan denken, er is toch ook al een zwarte gedaante dat onder hun bed ligt? of in de kast schuilhoudt totdat ze gaan slapen?
Ze hebben al genoeg angst.

trouwens, zwarte piet is geen neger, heeft geen fuck met huidskleur te maken. Dat je die verband zo in een keer legt is beetje gek. Iedereen weet toch dat het roet van de schoorstenen de mannen zwart van het roet worden?

Goed.. we hadden nooit een mini kachel of een schoorsteen of wat dan ook. Maar volgens mijn papa hadden ze ook sleutel voor iedere huis. En verklaar je anders de paardenhoeven in de sneeuw die ik de volgende dag had gezien?

Moviemagic

Avatar

B@chelor "Wedden dat er straks van die domme ouders zijn die hun kind naar Sint meenemen? HAHA Smiley face Die denken: "Goh, wat leuk, een film over Sinterklaas""


Misschien ook een goede manier om kindertjes van hun geloof af te helpen :E

Banned

Avatar

En daarbij zeg. Deze film is zelf geloofwaardiger dan het verhaaltje van de echte sinterklaas. Komaan hoe kan een paard nu op en dak lopen, een neger die door de goorsteen komt en vervolgens in een mini kachel terrecht komt en en dan nog eens al die cadeaus met zich mee brengt. Nee een kindermoordenaar is de dag van vandaag geloofwaardiger!

Blockbuster

Avatar

Werd er in Amerika ook zo geklaagd toen deze poster uitkwam: http://www.horreur.net/img/santa-slay-aff.jpg

Of dat pappie per ongeluk deze dvd heeft gehuurd: http://90ways.com/images/Crit/gingerdead.jpg

Arme kindjes... :P

benjamin

Avatar

ghossler "ik heb als kind nooit in sinterklaas geloofd dus -_- mensen moeten zich niet zo aanstellen... en deze film is zowieso rated voor een bepaalde leeftijd toch?

Dit lijkt me een vermakelijke film van NL bodem... so you got my support... dhr. DICK... Smiley face"


Het gaat ook (nog) niet over de film, maar over de poster. En ik kan nog wel begrijpen dat het een probleem kan zijn voor kinderen die naar pakweg Despicable Me gaan en deze poster zien hangen in de cinema.

Maar over de film moeten ze niet zagen: die zal wel een aangepaste rating krijgen en als ze nog wat klachten in de media gaan uitsmeren, zullen ouders wel doorhebben dat het niet voor kinderen is.

BayHarbourButcher

Avatar

B@chelor "Wedden dat er straks van die domme ouders zijn die hun kind naar Sint meenemen? HAHA Smiley face Die denken: "Goh, wat leuk, een film over Sinterklaas""


SBS6 kijkers Smiley face

B@chelor

Avatar

Wedden dat er straks van die domme ouders zijn die hun kind naar Sint meenemen? HAHA Smiley face Die denken: "Goh, wat leuk, een film over Sinterklaas"

BayHarbourButcher

Avatar

ghossler "ik heb als kind nooit in sinterklaas geloofd dus -_- mensen moeten zich niet zo aanstellen... en deze film is zowieso rated voor een bepaalde leeftijd toch?

Dit lijkt me een vermakelijke film van NL bodem... so you got my support... dhr. DICK... Smiley face"


Lekker krom van je. Omdat jij vroeger niet in Sinterklaas geloofde moeten de mensen zich maar niet aanstellen?

Voor hele kleine kinderen kan deze film echt heel erg eng en traumatisch zijn.

chocoprince

Avatar

Man man man,
wat is dit weer een ongelofelijk gezeik zeg
de ouders die hierover zeuren hebben duidelijk geen fantasie.
als je wilt dat je kinderen niet met de sint uit de film in aanraking komen zeg je toch gewoon dat het een enge film is over iemand die zich verkleed als sinterklaas en dat de echte sinterklaas nog steeds een goedheiligman is.

ik vind trouwens liegen tegen je kind om hem te laten geloven in sinterklaas het ergste wat je je kind aan kan doen. way to go om een vertrouwensband op te bouwen met je kind. dan kan je echt trots zijn op jezelf.

Steenvoorden

Avatar

X-s3ss!v3 "Echt weer zoiets Nederlands....Doe het dan over de kerstman >Smiley face"


Is al gedaan.

WoUtoMatiC

Avatar

Marlous "Duidelijk dat jullie allemaal nog geen kinderen hebben he..

Prima dat zo'n film wordt gemaakt, maar het is en blijft een kinderfeest en het is zo niet cool dat mijn kinderen geconfronteerd worden met zo'n Sint. Wat moet ik dan zeggen, dat is de stomme Sint?
Wtf..

Als jullie over een tijdje kinderen hebben zullen jullie aan mij denken, you believe me.

En inderdaad hebben sommige nooit geloofd, uitzondering."

Zijn je kinderen al geconfronteerd met deze Sint dan? Misschien wordt het dan tijd voor een internet filtertje of eerder naar bed. ;)

darkgoth

Avatar

Marlous "Duidelijk dat jullie allemaal nog geen kinderen hebben he..

Prima dat zo'n film wordt gemaakt, maar het is en blijft een kinderfeest en het is zo niet cool dat mijn kinderen geconfronteerd worden met zo'n Sint. Wat moet ik dan zeggen, dat is de stomme Sint?
Wtf..

Als jullie over een tijdje kinderen hebben zullen jullie aan mij denken, you believe me.

En inderdaad hebben sommige nooit geloofd, uitzondering."


ik denk dat het concept van ouderdom voor een kind niet moeilijk te begrijpen is.
Dus als je tegen een willekeurig kind zou zeggen dat iemand "laten we dus zeggen sinterklaas" die 1738 jaar oud is, dan zal hun idee van uiterlijk eerder in de buurt liggen van DIT in plaats van Dit

X-s3ss!v3

Avatar

Echt weer zoiets Nederlands....Doe het dan over de kerstman >Smiley face

Banned

Avatar

Marlous "Duidelijk dat jullie allemaal nog geen kinderen hebben he..

Prima dat zo'n film wordt gemaakt, maar het is en blijft een kinderfeest en het is zo niet cool dat mijn kinderen geconfronteerd worden met zo'n Sint. Wat moet ik dan zeggen, dat is de stomme Sint?
Wtf..

Als jullie over een tijdje kinderen hebben zullen jullie aan mij denken, you believe me.

En inderdaad hebben sommige nooit geloofd, uitzondering."


Nee ik heb geen kinderen en misschien als ze de film te zien krijgen zullen ze het toch een stomme film vinden ze zullen zo naïef als ze zijn denken dat die man bestaat en dat dat de valse sinterklaas is...

Marlous

Avatar

Duidelijk dat jullie allemaal nog geen kinderen hebben he..

Prima dat zo'n film wordt gemaakt, maar het is en blijft een kinderfeest en het is zo niet cool dat mijn kinderen geconfronteerd worden met zo'n Sint. Wat moet ik dan zeggen, dat is de stomme Sint?
Wtf..

Als jullie over een tijdje kinderen hebben zullen jullie aan mij denken, you believe me.

En inderdaad hebben sommige nooit geloofd, uitzondering.

Banned

Avatar

Zijn er klachten omwille van dat kinderen niet snappen dat het horror is? Of is het omwille van de lelijkheid van de poster?

Ereptile

Avatar

Had de kerstman dit ook bij zijn slachtfilm of is het weer typisch Nederlands? Dit is natuurlijk niet voor kleine kinderen maar het kon erger...ze konden de trailer laten zien in de bioscopen voor Despicable Me of dat soort kinderfilms :P Of ouders denken..."hey Sint, dat is vast die film met de pietenclub"...en bestellen kaarten online >Smiley face

Mjah maar het is begrijpelijk natuurlijk hea Smiley face Ik vind de poster wel mooi!!!

ghossler

Avatar

Ik heb als kind nooit in sinterklaas geloofd dus -_- mensen moeten zich niet zo aanstellen... en deze film is zowieso rated voor een bepaalde leeftijd toch?

Dit lijkt me een vermakelijke film van NL bodem... so you got my support... dhr. DICK... Smiley face

Steenvoorden

Avatar

Ik vind die poster geweldig, die wil ik wel hebben hoor.

Steve-O

Avatar

Moffy "dude seriously helder mij ff op in wat voor een opzicht lijkt hij op die poster:?"

Tja, je zou eerder denken LOTR3 :E

Moffy

Avatar

BatMotor "Hhahaha kan je wel verwachten ja,maar moet je echt niks van aantrekken vind ik,de poster lijkt verdomd veel op die TDK posters

link"


dude seriously helder mij ff op in wat voor een opzicht lijkt hij op die poster:?

BatMotor

Avatar

Hhahaha kan je wel verwachten ja,maar moet je echt niks van aantrekken vind ik,de poster lijkt verdomd veel op die TDK posters

link

Steve-O

Avatar

Tja..... Als je kind bent dan bestaat Sinterklaas natuurlijk echt dus ja, ik kan het wel begrijpen!
Maar toch, wat wil je eigenlijk anders op de poster zetten als de film Sint heet:? Zwarte piet?;)

En wat is die maan trouwens belachelijk groot.

NieuwsFilm

meest populair