Oproep tot boycot Sint

Bezorgde ouders keuren nog voor het zien van Sint de film al af.

Naar aanleiding van de eerste poster van Sint begonnen de klachten al binnen te stromen. De betreffende poster, die hier onderaan het bericht nogmaals te vinden is, zou te schokkend zijn. Nu komt daar nog een klacht bij.

De ouderorganisatie Ouders & Coo roept ouders namelijk op om niet met hun kinderen naar een bioscoop te gaan waar Sint draait. Opvallend is dat ook deze klachten gericht zijn op de poster, en niet zozeer gericht op de film zelf, die een losgeslagen Sinterklaas toont.

Ondertussen loopt overigens een onderzoek van de Reclame Code Commisie naar aanleiding van de grote hoeveelheid klachten over de poster. Dick Maas zelf had er het volgende over te zeggen.

"Het is nog een heel braaf affiche, vind ik. Ik ken ook wel horrorfilms zoals 'Saw' met daarin afgehakte ledematen die ponticaal op posters in bushokjes te zien zijn. Zeg gewoon tegen je kinderen dat het de broer van de echte Sinterklaas is en dat hij er een beetje raar uit ziet. De film is trouwens ook helemaal niet voor kinderen bestemd."

Daarnaast vindt de regisseur dat ouders die hun kinderen jarenlang voor de gek hebben weten te houden door te stellen dat Sinterklaas echt bestaat wel inventief genoeg moeten kunnen zijn om hun kinderen ook hierbij voor de gek te houden.

Hoe het ook zij, Sint draait vanaf 11 november in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair