Filmnieuws in het kort

Met vandaag onder andere nieuws over een controversiële homograp in The Dilemma, de nieuwe film van Ron Howard.

Er verschijnen dagelijks zoveel nieuwsberichten dat we ze hier bij Filmtotaal niet allemaal kunnen posten. Daarom deze terugkerende rubriek: Filmnieuws in het kort, waarin we de iets minder opvallende nieuwsberichten ook een plekje op de site geven.

Nieuwe film voor Niels Arden Oplev
Niels Arden Oplev, regisseur van het eerste (en volgens velen beste) deel in de Millennium Trilogie gaat een nieuwe Amerikaanse film maken. Het gaat om The Keep, een verhaal met de volgende synopsis: The Keep is a story within a story about two cousins with a shared secret who reunite to renovate a legendary haunted medieval castle that turns dreams and nightmares into reality.
lees meer

Noomi Rapace in Zweedse boksfilm
Actrice Noomi Rapace, die dichtbij de hoofdrol is in Ridley Scotts Alien prequel, gaat een rol spelen in een nieuwe Zweedse boksfilm over de legendarische bokser Bo Hagberg. Rapace speelt zijn vrouw, zangers Anita Landblom. Saillant detail is dat de rol van Hagberg wordt gespeeld door de ex-man van Rapace, Ola Rapace.
lees meer

Gouden Film voor Foeksia de Miniheks
De Nederlandse film Foeksia de Miniheks van regisseur Johan Nijenhuis, de laatste tijd veel in het nieuws door zijn kritiek op Dick Maas' Sint, heeft de Gouden Film gekregen. Dat betekent dat meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop hebben gezien.
lees meer

Ed Harris in Man on a Ledge
Ed Harris heeft zich gevoegd bij de cast van de nieuwe thriller Man on a Ledge, van regisser Asger Leth. Sam Worthington en ]Elizabeth Banks zijn ook te zien in de film over een voormalig politieagent die nu voortvluchtig is en dreigt van een hoog gebouw af te springen.
lees meer

Ophef over homograp in The Dilemma
Ondanks protesten heeft regisseur Ron Howard bekendgemaakt dat hij een controversiële homograp niet uit zijn nieuwe film The Dilemma gaat halen. Howard stelt dat het om een onschuldige opmerking gaat en hij niet van plan is zijn eigen film te censureren.
lees meer

Casey Affleck en Judd Hirsch in Tower Heist
Acteurs Casey Affleck en Judd Hirsch voegen zich bij de cast van Tower Heist, de nieuwe actiekomedie van Brett Rattner. De film, met in de hoofdrollen Eddie Murphy en Ben Stiller, gaat over een overspannen concierge die samen met vier collega's besluit een rijke zakenman te overvallen.
lees meer

Eerste trailer Ice
Een eerste trailer van de nieuwe film Ice is vrijgegeven. De film van regisseur Nick Copus gaat over de catastrofale gevolgen die volgen op de beslissing van energiemaatschappij om op zoek te gaan naar olie onder het ijs.



NieuwsFilm

meest populair