Bioscopen aangeklaagd vanwege Sint

Ouderorganisatie Ouders & Coo geeft het niet op!

Sint draait nu een week in de bioscoop en heeft ondertussen de gouden status bereikt. Echter dit is geen reden voor ouderorganisatie Ouders & Coo om hun verzet tegen Dick Maas en consorten op te geven. Integendeel. De organisatie heeft tegen vier bioscopen aangifte gedaan.

De Luxor bioscopen organiseren namelijk zondag in hun vier bioscooptheaters een voorstelling van Sint voor 14- en 15-jarigen (mits begeleid door hun ouders). Albert Jan Vos en zijn bioscopen maken volgens Ouders & Coo daarmee een grote fout en overtreden art 240a van het Wetboek van Strafrecht waarin staat.

….Met gevangenisstraf van ten hoogste twee maanden of geldboete van de tweede categorie wordt gestraft hij die een afbeelding of voorwerp, waarvan de vertoning schadelijk is te achten voor personen beneden de leeftijd van zestien jaar, verstrekt, aanbiedt of vertoont aan een minderjarige van wie hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, dat deze jonger is dan zestien jaar……

Eerder protesteerde Ouders & Coo vergeefs tegen de poster voor de film. Die is volgens de organisatie te griezelig voor jonge kinderen. De Reclame Code Commissie bepaalde toen dat de poster voor kinderen niet angstaanjagend is en mag blijven hangen.

Lees het persbericht hier.

Op naar de miljoen bezoekers Dick!


NieuwsFilm

meest populair