Bioscoop releases week 48

Een flink aantal nieuwe films deze week.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Kinatay (2009)


Een film over de ontvoering, afranseling, verminking en verkrachting van een Filippijnse drugshoer die uiteindelijk in mootjes wordt gehakt en bij het grof vuil wordt gegooid.
Bekijk de afbeelding

Unstoppable (2010)

Regie: Tony Scott

Na een reeks incidenten en menselijke fouten raast een grote, onbemande trein, volgeladen met chemicaliën, over het spoor van Pennsylvania. De trein is zo groot en heeft zoveel vaart, dat alles op zijn pad wordt verpulverd. Verschillende overheidsinstanties proberen tevergeefs de trein te stoppen. Ze worden te hulp geschoten door Will en veteraan Frank. Will is jong en ziet zijn baan als opstapje naar iets beters. Frank is een rot in zijn vak, maar wordt vervangen omdat hij te duur en te oud is. Ondanks hun onenigheden slaan Frank en Will de handen ineen en wagen hun leven om een enorme ramp te voorkomen. Frank draagt zijn ervaring bij en Will zijn kracht en moed. Samen is dit alles wat ze hebben om de losgeslagen trein stoppen, wat zorgt voor een bloedstollende finish.
Bekijk de afbeelding

Rapunzel (2010)


Het verhaal over Raponsje, die gevangen genomen wordt door een heks/toverkol die haar opsluit in een toren. Als de heks naar boven wil komen roept ze: Raponsje, Raponsje gooi je haar naar beneden en dan klimt ze erin. Op een dag komt een prins langs de toren en hij hoort een meisje heel mooi zingen (Raponsje). Hij probeert omhoog te klimmen maar het lukt niet. Dan ontdekt hij hoe de heks naar boven gaat en hij doet hetzelfde, waardoor hij met Raponsje gelukkige tijden beleeft. Maar de heks neemt wraak.
Bekijk de afbeelding

The Kids Are All Right (2010)


Twee tieners die zijn verwekt met behulp kunstmatige inseminatie zijn wel benieuwd naar hun biologische vader. Ze sporen hem op en introduceren hem in hun opvallende familie, met twee moeders (Julianne Moore en Annette Benning).
Bekijk de afbeelding

Catfish (2010)

Cast:

De film gaat over de 24-jarige fotograaf Nev, uit New York. Hij heeft geen idee waar hij aan begint als Abby, een 8-jarig meisje uit Michigan, contact met hem zoekt om toestemming te vragen dat ze één van zijn foto's mag schilderen. Wanneer Nev het merkwaardige schilderij ontvangt, begint hij een vriendschap en correspondeert hij met de familie van Abby. Wanneer Nev dan een cyber-romance begint met Megan, de aantrekkelijke oudere zus van Abby, beginnen dingen pas echt interessant te worden. Aangespoord door een aantal schrikbarende openbaringen over Megan, gaat Nev samen met zijn vrienden op reis, op zoek naar Megan en op zoek naar de waarheid.
Bekijk de afbeelding

Knoester (2009)


Lillebror is een jongen die net verhuist is en nog geen nieuwe vrienden heeft. Dan ontmoet hij Knerten, een stuk hout. Knerten lag tussen het brandhout. Terwijl zijn moeder werkt in een winkel en zijn vader als verkoper, brengt Lillebror samen met Knerten de dag vol plezier door.
Bekijk de afbeelding

Home for Christmas (2010)

Regie: Bent Hamer

In een klein Noors dorpje zijn verschillende mensen op de avond voor Kerst op weg naar huis. Een gescheiden man verkleedt zich als de kerstman om toch zijn kinderen en zijn ex-vrouw te kunnen zien op kerstavond. Een vrouw hoopt wanhopig maar vergeefs dat haar minnaar zijn echtgenote na kerst eindelijk zal verlaten en een protestants jongetje vertelt zijn klasgenootje die moslim is dat zijn familie net als haar familie geen kerst viert zodat hij de avond bij haar kan doorbrengen. Gebaseerd op de bundel met korte verhalen Only Soft Presents under the Tree van Levi Henriksen.
Bekijk de afbeelding

Het geheim (2010)


De achtjarige Ben leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn, ontaardt dit in een landelijk schandaal wat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet erachter komen wat echt is en wat een illusie.
Bekijk de afbeelding

Waiting for Superman (2010)


Documentaire over het falende onderwijssysteem van de Verenigde Staten.
Bekijk de afbeelding

This Is My Picture When I Was Dead (2010)

Cast:

In voice-over horen we de volwassen Bashir, die worstelt met de herinneringen aan zijn vader - die voor Bashir's ogen omkwam bij een aanslag - en aan het Palestijnse verleden. Zelf liet hij zich inspireren door een leraar die zei: "Jouw vaders wapen was een geweer, jouw wapen is je pen." Bashir bezoekt vroegere medestrijders van zijn vader, die hem vertellen over diens PLO-verleden.



NieuwsFilm

meest populair