Bond 23 inderdaad in november 2012

En wie heeft men op het oog voor de rol van de nieuwe slechterik?

De afgelopen paar dagen is Bond 23 flink in het nieuws. Nu het faillissement van MGM officieel erkend is, wordt er hard gewerkt aan de doorstart van de productiemaatschappij. Een van de gevolgen was dat men per direct weer kon beginnen met werken aan de drieëntwintigste James Bond-film. Dit werd bevestigd door een aantal bronnen, die onder andere stelden dat Daniel Craig nog gewoon meewerkt aan de productie, en dat Sam Mendes plaats gaat nemen op de regiestoel, zoals eerst de bedoeling was.

Een ander gerucht, dat sinds de doorstart van MGM de ronde doet, is dat de film in november 2012 uit moet komen. Als we Deadline moeten geloven, gaat dit inderdaad het geval zijn. “007 insiders” zouden bevestigd hebben dat de pre-productie langzaam op gang komt, en dat men inderdaad mikt op een release in november 2012.

Dit is dus een bevestiging van het gerucht dat al langere tijd de ronde doet. Maar er zijn natuurlijk weer wat verhalen bijgekomen. Producer Barbara Broccoli heeft volgens de laatste geruchten zijn oog laten vallen op Simon Russell Beale, een Brits toneelspeler en acteur. Hij zou in Bond 23 de nieuwe slechterik moeten spelen.

Eerder ging het verhaal dat Rachel Weisz die rol op zich zou nemen. Zij zou het nieuwe hoofd van QUANTUM spelen. Nu lijkt het er dus op dat men die optie heeft laten varen, en maar gaat voor een mannelijke slechterik.

Interessant is overigens ook de speculatie over de titel, die al een tijdje gaande is. Waarschijnlijk neemt men de titel van een van de kortere verhalen van Ian Fleming. Dan zijn er niet zoveel opties meer: “The Property of a Lady”, “Risico”, “The Hildebrand Rarity” en “007 in New York”. Het kan natuurlijk ook dat men besluit een andere titel te nemen, door zich bijvoorbeeld te baseren op de titel van een hoofdstuk uit de James Bond boeken, of gewoon een volledig nieuwe titel verzint.

Tot slot meldde men nog dat, zo mogelijk, de opnames eind volgend jaar gaan beginnen. Dan wordt de release van november 2012 met gemak gehaald.



NieuwsFilm

meest populair