Algemeen

New Kids Turbo verslaat Harry Potter

De vijf aso's uit Brabant zijn nu al een gigantisch succes... K*T!

door Arman Avsaroglu op 10.12.2010 om 10:46 in Algemeen
New Kids Turbo ging gisteren in premiere en al direct op de eerste dag blijkt dat er onder de Nederlandse bioscoopbezoeker heel veel animo is voor de Brabantse aso's. De komedie trok gisteren in veel bioscoopzalen meer bezoekers dan de blockbuster Harry Potter and the Deathly Hallows op zijn eerste dag.

Een woordvoerder van Pathe, de grootste bioscoopexpoloitant van Nederland bevestigt dit. Het loopt storm, we gaan in de helft van onze theaters vanaf vrijdag extra prints inzetten om aan de vraag te kunnen voldoen.

Ook distributeur BFD Films is vanzelfsprekend erg tevreden. De film wordt in de meeste bioscopen in de grootste zaal gezet, en vrijwel alle voorstellingen in het weekend zijn tot de laatste stoel uitverkocht. Verwacht wordt dat New Kids Turbo nog dit weekend de status van Gouden Film bereikt, wat inhoudt dat meer dan 100.000 mensen de film hebben gezien.

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xroyboyx

Avatar

Remco "Kut film inderdaad het verbaast me ook niks dat het bij Brabanders goed loopt want die lui zijn ook vrij dom"


Mensen? Why So Serious?!!

Over een paar maanden is iedereen die film tog allang vergeten.

SunChaser

Avatar

[quote=benjamin]
Trouwens, de recensies zijn ook niet echt zo geweldig: quote]

Sinds wanneer krijgen succesvolle absurde humorfilms goede recensies. De meeste critici zijn zure veertigers die denken dat alleen Woody Allen comedy maakt.

American_PsychoX

Avatar

Bukowski "Het onderdrukken van de bias kost veel meer cognitieve capaciteit dan het bevestigen daarvan. In jip-en-janneke-taal: het is veel makkelijker om je vooroordelen bevestigd te zien. Het ontkrachten van vooroordelen doet een groter beroep op je denkvermogen."


Hier heb je gelijk in!! Maar dat was bij mij niet het geval!! Ik had geen vooroordeel tegen die Brabanders, totdat ik ze van dichtbij meegemaakt heb. Langzaam kwamen steeds meer van die negatieve karaktereigenschappen en andere rariteiten tevoorschijn, die er uiteindelijk voor gezorgd hebben dat ik zo'n beeld van ze kreeg!!! Het was dus 'the other way around' voor mij. Maar om de vrede hier te bewaren en uit respect voor alle normale Brabanders, zal ik mijn mond maar houden over deze kwestie. Laterzzzz

Bukowski

Avatar

American_PsychoX "[...] Het is trouwens niet slechts een vooroordeel, mijn reactie was gebaseerd op persoonlijke ervaring met die mensen en op wat ik van vele anderen over ze gehoord heb. [...]"
Het onderdrukken van de bias kost veel meer cognitieve capaciteit dan het bevestigen daarvan. In jip-en-janneke-taal: het is veel makkelijker om je vooroordelen bevestigd te zien. Het ontkrachten van vooroordelen doet een groter beroep op je denkvermogen.

Lepe2009

Avatar

Gister heb ik deze film gezien en ik vond hem zeker wel grappig. Maar ik vind het eigenlijk zonde van me tijd om aan de mensen die zich te goed voelen voor 'dit soort humor' uit te leggen. Dat soort mensen zijn vrij koppig en willen dus ook helemaal niks weten van hoe je de film op een andere manier kan bekijken.

Moviemagic

Avatar

American_PsychoX "Ik noemde het met opzet 'taaltje', het moest nogal denigrerend klinken namelijk. Dialect is een te duur woord voor wat in Brabant gesproken wordt. De vermeende relatie tussen vooroordelen en intelligentie interesseert mij weinig, ik heb in mijn comment erbij gezegd dat ik goed weet dat ik generaliseer. Het is trouwens niet slechts een vooroordeel, mijn reactie was gebaseerd op persoonlijke ervaring met die mensen en op wat ik van vele anderen over ze gehoord heb. Dat mijn woorden niet gelden voor een deel van de Brabanders, wil niet zeggen dat ze als dom vooroordeel bestempeld moeten worden. Maar goed, jouw reactie is buitengewoon grappig man, ik lach me dood om jou, HAHAHAHA.......Ga snel die film kijken, steek je vast nog meer van op!!! Dan kun je me straks bestrijden met nog een paar Brabantse woorden, yeahhh!!!"


:Z

American_PsychoX

Avatar

Moviemagic "Het is geen taaltje, maar een dialect.Verder een KEIdomme reactie...doar BENDE GIJ goed mee bezig...KUT"


Ik noemde het met opzet 'taaltje', het moest nogal denigrerend klinken namelijk. Dialect is een te duur woord voor wat in Brabant gesproken wordt. De vermeende relatie tussen vooroordelen en intelligentie interesseert mij weinig, ik heb in mijn comment erbij gezegd dat ik goed weet dat ik generaliseer. Het is trouwens niet slechts een vooroordeel, mijn reactie was gebaseerd op persoonlijke ervaring met die mensen en op wat ik van vele anderen over ze gehoord heb. Dat mijn woorden niet gelden voor een deel van de Brabanders, wil niet zeggen dat ze als dom vooroordeel bestempeld moeten worden. Maar goed, jouw reactie is buitengewoon grappig man, ik lach me dood om jou, HAHAHAHA.......Ga snel die film kijken, steek je vast nog meer van op!!! Dan kun je me straks bestrijden met nog een paar Brabantse woorden, yeahhh!!!

Moviemagic

Avatar

American_PsychoX "En toch heeft hij gelijk over Brabanders!! Natuurlijk generaliseer ik nu heel erg, maar een aardig deel van dat volk is inderdaad nogal dom vergeleken met het gemiddelde in Nederland. Ik erger me mateloos aan het feit dat ze hun eigen, slecht klinkende taaltje hebben (overal 'kei' voor plakken en al die andere middeleeuwse zinsconstructies zoals 'bende gij' en nog huiveringwekkender dan dat), hun eigen (belachelijke) tradities en een plattelandse mentaliteit. Carnaval is daar reden voor een hele week werkverzuim, niemand die het erg vindt!!! Wij hier in de rest van Nederland zijn dan gewoon aan het studeren/werken!! Nog een reden waarom ik deze film met geen mogelijkheid aan kan zien, ik verafschuw die Brabantse mentaliteit."


Het is geen taaltje, maar een dialect.Verder een KEIdomme reactie...doar BENDE GIJ goed mee bezig...KUT

Remco

Avatar

En inderdaad dat carnaval dat is ook zo'n feest wat echt alleen maar door hun opgezet kan zijn. Zelfde niveau als deze film ;)

Remco

Avatar

Pfoe het is echt zo ik heb die lui regelmatig aan de telefoon en in negen van de tien gevallen duurt het een half uur voordat ze doorhebben waar je het over hebt. Net als Limburgers Wabblief wabblief wabblief ???? O+ O+ O+ O+

Bukowski

Avatar

Wist je dat er een omgekeerd evenredig verband bestaat tussen het hanteren van vooroordelen en intelligentie?

American_PsychoX

Avatar

Bukowski "...van hetzelfde niveau als je opmerking over Brabanders bedoel je? O+"

En toch heeft hij gelijk over Brabanders!! Natuurlijk generaliseer ik nu heel erg, maar een aardig deel van dat volk is inderdaad nogal dom vergeleken met het gemiddelde in Nederland. Ik erger me mateloos aan het feit dat ze hun eigen, slecht klinkende taaltje hebben (overal 'kei' voor plakken en al die andere middeleeuwse zinsconstructies zoals 'bende gij' en nog huiveringwekkender dan dat), hun eigen (belachelijke) tradities en een plattelandse mentaliteit. Carnaval is daar reden voor een hele week werkverzuim, niemand die het erg vindt!!! Wij hier in de rest van Nederland zijn dan gewoon aan het studeren/werken!! Nog een reden waarom ik deze film met geen mogelijkheid aan kan zien, ik verafschuw die Brabantse mentaliteit.

Baron Von Marlon

Avatar

Dit soort films is meestal beter na een paar biertjes...

Bukowski

Avatar

Remco "Kut film inderdaad het verbaast me ook niks dat het bij Brabanders goed loopt want die lui zijn ook vrij dom"

Remco "[...] ga liever naar films met een beetje niveau......"
...van hetzelfde niveau als je opmerking over Brabanders bedoel je? O+

maanlander

Avatar

bobptjes "woensdag aaf ben ik present!!!!!!!!! maak me gek ;P

harry poppers is zoiezo BUT"


Ik heb geen idee van wat je nou net zei :?

bobptjes

Avatar

Woensdag aaf ben ik present!!!!!!!!! maak me gek ;P

harry poppers is zoiezo BUT

Remco

Avatar

Kut film inderdaad het verbaast me ook niks dat het bij Brabanders goed loopt want die lui zijn ook vrij dom

Mark

Avatar

KUT!

Remco

Avatar

Inderdaad als dit nou het niveau is van Nederland dat je naar deze troep gaat. Ik vond eigenlijk niks grappigs aan die trailer ga liever naar films met een beetje niveau......

American_PsychoX

Avatar

PKP "Als dit al wat zegt over de mensen, ben ik benieuwd wat het zegt over de tig mensen die Sint hebben gekeken.."


Veel mensen kijken deze troep ook uit nieuwsgierigheid, zeker wanneer ze overal om zich heen wel iets over deze film horen. Hetzelfde geldt voor 'Sint'. Alle media-aandacht en berichtgeving, gecombineerd met een groot aantal mensen in Nederland met een beschamend laag intellect, hebben deze film geholpen aan zijn huidige succes. Ik hou soms ook wel van flauwe en absurde humor, maar dit is zo tenenkrommend slecht en zo overdreven, dat ik zelfs de trailer maar met moeite aan kon zien. Vooral dat constante 'KUT' slaat de plank volledig mis, want grappig is het zeker niet, hoogstens buitengewoon irritant!!! Je hoeft niet per se een laag IQ te hebben als je deze film gaat zien, maar deze film beschouwen als meer dan slechts goedkoop vermaak, kan alleen een heel dom individu.

LuCos

Avatar

benjamin "Wat er trouwens zo grappig is aan een paar idioten die "kut" zeggen heb ik nooit begrepen.
"


Dat snap ik inderdaad nou ook niet. Maar wanneer ik dat zeg heb ik volgens de mensen die er wel om kunnen lachen geen humor.
Ik hou enorm veel van absurdistische humor, maar juist als het (een beetje) goed doordacht is. Dat gescheld met KUT kan zelfs mijn 2 jarige neefje, die overigens ook enorm houd van explosies..

PKP

Avatar

Als dit al wat zegt over de mensen, ben ik benieuwd wat het zegt over de tig mensen die Sint hebben gekeken..

benjamin

Avatar

Pete_027 "Geeft het niveau ook aan in Nederland."


Vind ik ook, dit ziet er echt zeer slecht uit. Wat er trouwens zo grappig is aan een paar idioten die "kut" zeggen heb ik nooit begrepen.

Trouwens, de recensies zijn ook niet echt zo geweldig: zeker in België wordt de film genadeloos de grond in geboord. Zouden de Nederlandse recensenten misschien een oogje dichtknijpen uit vaderlandsliefde?

SJRSVLDT

Avatar

Gister naar New Kids geweest in m'n vaste bioscoop. Maar ik heb nog nooit zo'n troep gezien in de zaal na een film. Niet normaal, daar was ik eigenlijk al bang voor. Maar juist dit publiek zorgt wel voor de juiste sfeer. Ik had het niet willen missen, heb behoorlijk gelachen.

Helaas was de film niet zo goed als de serie en dat komt gewoon doordat het te lang duurt. Maar om nou te zeggen dat het wat zegt over het Nederlandse publiek? Absoluut niet. Het is gewoon puur vermaak en dat is ook weleens lekker op z'n tijd.

timdekw

Avatar

Joelie "Ben ik het helemaal mee eens. Laat deze lekker aan mij voorbij gaan en mocht ik over een half jaar me eens vervelen dan kijk ik deze wel thuis.
Ga dit weekend Unstoppable maar eens bekijken."


Unstoppable heb ik als zenuwslopend ervaren. Sterke film met een prima cast. Geen meesterwerk, maar absoluut vermakelijk! Ongetwijfeld een stuk vermakelijker dan New Kids Turbo.

Joelie

Avatar

Pete_027 "Geeft het niveau ook aan in Nederland."


Ben ik het helemaal mee eens. Laat deze lekker aan mij voorbij gaan en mocht ik over een half jaar me eens vervelen dan kijk ik deze wel thuis.
Ga dit weekend Unstoppable maar eens bekijken.

Pete_027

Avatar

Geeft het niveau ook aan in Nederland.

timdekw

Avatar

Dat laatste shot uit de trailer doet het em gewoon. Dat is ook de enige reden dat ik de film wilde zien Smiley face

Maar ik heb er nog eens goed over nagedacht (en gister twee afleveringen gezien op Comedy Central) en ik heb me enigszins bedacht. Ik kijk de film in de toekomst wel een keer op DVD denk ik, misschien...

NieuwsFilm

meest populair