Bigbudgetfilm rond bordspel Ouija in de maak

Twee bekende filmmakers strijden momenteel om de regiestoel...

Platinum Dunes is op zoek naar een geschikte regisseur voor Ouija, een bigbudgetfilm naar het gelijknamige bordspel van de Parker Brothers. Twee filmmakers strijden momenteel om de regiestoel: McG (Terminator Salvation) en Breck Eisner (The Crazies).

Een Ouijabord bestaat uit een plankje op wieltjes en een speelvlak waarop letters en veelgebruikte woorden staan afgedrukt. Wanneer de deelnemers gezamenlijk het plankje over de letters bewegen kunnen antwoorden ontstaan op vooraf gestelde vragen. In tegenstelling tot wat zou kunnen vermoed worden, zal de film niet op zoek gaan naar een bovennatuurlijke verklaring voor de werking van het bord. Het wordt eerder een grootse avonturenfilm in de stijl van Indiana Jones en Pirates of the Caribbean.

De Amerikaanse releasedatum van Ouija is vastgelegd op 9 november 2012. De kans is dus groot dat de komende weken definitief een regisseur wordt aangeduid. Het wordt een spannende strijd tussen McG en Eisner, die op het vlak van actie bijna elkaars tegenpolen zijn.



NieuwsFilm

meest populair