Viggo Mortensen favoriet voor Dark Tower

Fans van de serie zien hem het liefst in de hoofdrol.

Een paar dagen geleden vertelde Ron Howard nog dat hij grote plannen heeft met The Dark Tower. Het is de bedoeling dat het verhaal van de magnum opus van Stephen King, die scherpschutter Roland Deschain volgt op zijn queeste om de wereld te redden, verteld wordt in drie films afgewisseld met televisieseries. Een van de grote vragen is echter wie de rol van Roland gaat spelen.

In hetzelfde bericht waarin Howard zijn gevoel uitsprak, bleek dat er al een aantal namen worden genoemd voor de hoofdrol, onder andere Daniel Craig, Hugh Jackman, Jon Hamm en Viggo Mortensen. Van laatstgenoemde blijkt dat de fans van de boekenserie hem het liefste zien in de hoofdrol.

Dit is vanwege een aantal redenen: het personage van Roland is op z'n zachtst gezegd vrij koelbloedig, hij doet namelijk alles wat hij moet om maar zijn doel te bereiken. Mortensen zou die kwaliteiten goed kunnen uitdragen in zijn filmrollen. Wie het gaat worden is nog maar even afwachten: de eerste film zou in 2013 uit moeten komen.

Het blijkt ten slotte nog dat Ron Howard al enige tijd aan het project werkt: "We worked on it for a year before we even met with him [King]. It was all about putting something together that was good enough and getting such an understanding of the material that Stephen King would say, 'Yes, that's the way into this story."

Klaarblijkelijk is dat gebeurd: het is enkel wachten op groen licht van Universal.



NieuwsFilm

meest populair