Alle films voor tweede kerstdag 2010 (TV)

Wat is kerst zonder Scrooged!

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Casper's Haunted Christmas (2000)

Om 09:00 op Canvas

Casper is een heel bijzonder soort spook. Hij is aardig tegen iedereen en niemand is dan ook bang voor hem. Maar Kibosh, de heerser van de spokenwereld, is daar niet blij mee. Hij vindt dat Casper meer mensen aan het schrikken moet maken. Hij geeft Casper de opdracht om minstens één persoon te laten schrikken voor kerstmis. Als hij dat niet doet, wordt hij verbannen. Een moeilijke opdracht voor Casper, want hij wil helemaal niemand laten schrikken
Bekijk de afbeelding

Kiss Me Kate (1953)

Om 09:55 op BBC2

De hoofrolspelers in Cole Porters Kiss me Kate zijn ook in werkelijkheid getrouwd en hebben buiten het toneel dezelfde relatieproblemen. Hij heeft daar bovenop ook nog financiële problemen en twee onnozele gangsters willen een gokschuld innen.
Bekijk de afbeelding

Who Framed Roger Rabbit (1988)

Om 10:45 op BBC1

Roger Rabbit, een stripfiguurtje van de Maroon-tekenfilmstudio, wordt verdacht van de moord op een filmproducer. De directeur van de studio engageert detective Eddie Valliant om de zaak uit te spitten.
Bekijk de afbeelding

The Sword in the Stone (1963)

Om 10:55 op SBS6

Arthur is een jong kind dat ervan droomt om een ridder te worden. Bij een jachttocht loopt hij tegen Merlijn op, een machtige tovenaar die grootse plannen heeft met de jongen. Hij leert hem om eerst zoveel mogelijk kennis te krijgen, om zo iets te kunnen worden in het leven. Maar dat loopt niet helemaal zoals de tovenaar had gedacht.
Bekijk de afbeelding

'Twas the Night (2001)

Om 11:00 op Disney XD

Een 14 jarige jongen, genaamd Danny, en zijn onverantwoordelijke oom Nick, krijgen het bijna voor elkaar om Kerstmis te verpesten. Ze besluiten namelijk om de nieuwe, ultra moderne slee van de Kerstman te gebruiken voor een joyride.
Bekijk de afbeelding

Spy Kids (2001)

Om 12:25 op BBC1

Juni en Carmen zijn ze zoon en dochter van twee internationale ex-superspionnen. Wanneer een aantal ex-collega´s worden ontvoerd, komen hun ouders opnieuw in actie. Dit plan mislukt volledig, waardoor de twee in gevangenschap belanden. Het lot van de familie ligt nu in handen van Juni en Carmen, die razendsnel het spionnenvak onder de knie moeten zien te krijgen.
Bekijk de afbeelding

Pippi in Taka Tuka Land (1970)

Om 13:00 op NED3

Pippi gaat aan boord van haar vader's schip om naar Taka-Tukaland te zeilen. Maar Tommy en Annika zijn zo droevig dat Pippi weer van boord gaat. Ze rijdt met Annika en Tommy op haar paard naar Villa Kakelbont. Op het laatste moment gooit kapitein Langkous de zak met goudstukken overboord. De boeven hebben het gezien en willen de schat stelen. Pippi beleeft weer allerlei avonturen met haar vrienden.
Bekijk de afbeelding

Home Alone (1990)

Om 13:35 op RTL4

Wanneer de familie McCallister op kerstvakantie gaat, blijft de acht jaar oude Kevin per ongeluk alleen achter. Al snel nadat hij erachter komt dat hij alleen thuis is moet hij het huis verdedigen tegen de stuntelige inbrekers Harry en Marv.
Bekijk de afbeelding

Anchors Aweigh (1945)

Om 13:40 op BBC2

Hij redde zijn leven, ze werden onderscheiden en nu hebben ze vier dagen verlof. Tijd om vrouwen te versieren. Ze ontmoeten een kleine jongen die bij de marine wil en een leuke tante heeft, aan wie ze een auditie beloven bij de beroemde José Iturbi.
Bekijk de afbeelding

The Ant Bully (2006)

Om 13:50 op BBC1

De tienjarige Lucas Nickle heeft altijd pech. Hij is net met zijn familie naar een nieuwe stad verhuisd en heeft nog geen enkel vriendje gevonden. Dan wordt Lucas ook nog eens gepest door etterbak Steve, die geen mogelijkheid mist om hem te plagen. Lucas reageert zijn frustraties af op mierenhopen. Hij stampt op deze hopen en laat ze met water vollopen. Lucas weet niet dat er zich een compleet levende wereld onder zijn voeten bevindt. De mieren nemen wraak op Lucas De Vernietiger. Hij krijgt één druppel van het magische drankje van Tovenaar Mier Zoc in zijn oor. Hij krimpt en wordt zo klein als een mier. Lucas kan zijn vrijheid terugverdienen door zich als een mier te gedragen. Maar dan komt het gevaar uit een andere hoek. Pestkop Steve heeft het op de mieren gemunt. Lucas is vastberaden om zijn nieuwe vrienden te helpen tegen de verdelging van de kolonie. Het wordt een epische strijd tussen leven en dood in de voortuin van de familie Nickle....
Bekijk de afbeelding

The Pink Panther (1963)

Om 14:10 op Eén

Prinses Cardinale onvlucht haar land en belandt in Rome. Het enige wat ze meegenomen heeft is een kostbare diamant: The pink panther. De diamant wordt gestolen en de prinses roept de hulp in van de onhandige inspecteur Clouseau. Hij moet de dader vinden en de diamant terugvinden.
Bekijk de afbeelding

The Little Princess (1939)

Om 15:05 op SBS6

De moeder van het rijke meisje Sara Crewe is overleden. Ze wordt door haar liefhebbende vader naar een exclusieve kostschool in Londen gebracht, waar zij een speciale behandeling krijgt zolang de cheques van haar vader blijven binnenkomen. Wanneer het gerucht gaat dat hij is omgekomen en bankroet is verklaard, wordt Sara alle privileges ontnomen en degradeert het hoofd van de school, Miss Minchin haar naar de keuken. Sara blijft echter geloven dat haar vader nog in leven is en bezoekt iedere dag het ziekenhuis in de hoop hem daar tussen de gewonden te ontdekken. Door haar opgewekte natuur en mooie stem laat zij de gewonde soldaten en zichzelf de zorgen van alledag vergeten
Bekijk de afbeelding

Over the Hedge (2006)

Om 15:10 op BBC1

Als oplichter R.J. de Wasbeer betrapt wordt bij het stelen van voedsel van Vincent de Beer, redt hij zich door het onmogelijke te beloven: hij zal binnen een week een nieuwe lading voedsel regelen. Intussen ontwaakt een groep dieren van hun winterslaap en komt erachter dat er een woonwijk is gebouwd in hun bos! Hun leider, de gevoelige schildpad Verne, gaat op onderzoek uit en schrikt enorm van de tuinsproeiers, insectenvangers en enge auto's. Dan komt R.J. deze groep onschuldige dieren tegen. Hij ziet een oplossing voor zijn probleem en overtuigt hen ervan dat de woonwijk een fantastische plek is, met een eindeloze hoeveelheid voedsel en van alle gemakken voorzien: er wordt eten voor de dieren buiten gezet in grote metalen bakken. Nadat de dieren onder leiding van R.J. op koekjesjacht zijn geweest, zijn ze overtuigd. Verne blijft echter twijfelen. Hij en R.J. worden toch vriendjes en leren met hun nieuwe vreemde omgeving om te gaan en deze uit te buiten.
Bekijk de afbeelding

Pippi Zet de Boel op Stelten (1970)

Om 15:30 op NED3

Pippi wil er weer op uittrekken, maar daar zijn haar vriendjes Tommy en Annika niet blij mee. Ze besluit te blijven en gedrieen raken ze al gauw in spannende belevenissen verwikkeld.
Bekijk de afbeelding

We Dive at Dawn (1943)

Om 15:55 op BBC2

De missie van een Engelse onderzeeër om een Duits oorlogsschip te vernietigen in de Oostzee mislukt wanneer de onderzeeër door de brandstof heen is. Een bemanningslid dat Duits spreekt begeeft zich noodgedwongen op een Deens eiland dat door de vijand bezet is.
Bekijk de afbeelding

Merry Christmas, Drake & Josh (2008)

Om 16:05 op Nickelodeon

Drake en Josh zijn ingehuurd om in een winkelcentrum om de kerstman en zijn hulpje te spelen. Een lief meisje vraagt aan de Kerstman (Drake) of hij haar de beste kerst ooit wil bezorgen. Drake - een beetje afgeleid - belooft het haar. Niet veel later organiseert Drake een feestje wat uit de hand loopt en er voor zorgt dat Josh onterecht in de cel belandt. Zie dan maar eens voor die kerst van het meisje te zorgen.
Bekijk de afbeelding

Enchanted (2007)

Om 16:25 op BBC1
Regie: Kevin Lima

Een mooie prinses wordt door een boze koningin verbannen uit haar magische, muzikale en getekende land en komt terecht in de grimmige realiteit van het hedendaagse Manhattan. Geschokt door deze vreemde en nieuwe omgeving zwerft Giselle rond in de chaotische wereld waar zeker niet iedereen "lang en gelukkig leeft". Ze kan wel wat magie in haar leven gebruiken. Als Giselle verliefd wordt op de charmante maar stuntelende echtscheidingsadvocaat die haar te hulp schiet, staat ze voor een flink probleem. Ze is thuis immers al beloofd aan een perfecte sprookjesprins en ze vraagt zich af of de romantiek uit het sprookjesboek ook in de echte wereld kan overleven.
Bekijk de afbeelding

Sissi - Die junge Kaiserin (1956)

Om 16:35 op NED2

Na de huwelijksplechtigheid nemen Sissi en Franz-Josef hun intrek in het prachtige kasteel van aartshertogin Sofie. Sissi kan echter niet zo goed opschieten met haar schoonmoeder, want ook zij heeft een sterke wil en persoonlijkheid. De conflicten blijven dan ook niet uit en bereiken een hoogtepunt na de geboorte van Sissi's dochtertje.
Bekijk de afbeelding

Dennis the Menace Strikes Again! (1998)

Om 16:55 op SBS6

Het is de verjaardag van Mr. Wilson en raad eens wie er ongevraagd op bezoek komt? Dennis en een paar van zijn vrienden die maar wat graag de boel op stelten zetten.
Bekijk de afbeelding

A Christmas Carol (1999)

Om 17:05 op RTL5

Ebenezer Scrooge is een chagrijnige, gierige oude man die in zijn leven nog niet veel goed heeft gedaan. Hij denkt alleen maar aan zichzelf en aan de mogelijkheden waarop hij nog sneller nog meer geld kan verdienen. Op de nacht voor kerst krijgt hij bezoek van de geest van zijn overleden zakenpartner, Marley. Marley waarschuwt Scrooge dat hij op kerstnacht bezoek krijgt van drie geesten. De oude gierigaard denkt dat hij een nachtmerrie heeft gehad en schenkt er verder geen aandacht meer aan. Maar kerstnacht breekt aan en zoals Marley voorspelde, krijgt Scrooge wel degelijk bezoek.
Bekijk de afbeelding

A Cinderella Story (2004)

Om 18:00 op NET5

Sam Montgomery (Hilary Duff) woont samen met haar stiefmoeder en stiefzusters nadat haar vader overlijdt. Ze droomt van een studie aan Princeton, de plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje (Chad Michael Murray), met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele school blijkt te zijn. Kan hij van een meisje houden dat niet zo populair is? Kunnen sprookjes werkelijkheid worden? Alleen als Sam haar mannetje staat en zij haar dromen een stevig handje helpt.
Bekijk de afbeelding

The Muppet Christmas Carol (1992)

Om 18:20 op Veronica

Het is weer Kerst, maar denk maar niet dat de steenrijke vrek Scrooge bereid is ook maar iets te doen voor zijn medemens! Of zouden de drie geesten hem misschien op andere gedachten kunnen brengen?
Bekijk de afbeelding

A Dennis the Menace Christmas (2007)

Om 18:20 op SBS6
Regie: Ron Oliver

Mr. George Wilson is een cervelende, gierige man, die totaal geen moeite doet om vriendelijk te zijn voor zijn omgeving. Dennis Mitchell is een kleine bengel uit de buurt die de norse Mr. Wilson op andere gedachten wil brengen. Uiteindelijk krijgt Dennis de hulp van een engel om Mr. Wilson de ware kerstgedachte duidelijk te maken.
Bekijk de afbeelding

Der rote Baron (2008)

Om 18:25 op BBC2

W.O. I, 1916. In een uitzichtsloze strijd waarin beide partijen de realiteit steeds meer uit het oog verloren, is de Canadees Roy Brown (Joseph Fiennes) vastbesloten om door te vechten. Hij stelt zich als doel de befaamde Baron
Bekijk de afbeelding

Call Me Claus (2001)

Om 18:45 op RTL5

De kerstman besluit na 200 jaar trouwe dienst met pensioen te gaan en wijst Lucy aan als zijn opvolger. Indien ze weigert, zal er niet alleen geen kerstman meer zijn, maar zal de Noordpool smelten en de wereld onder water komen te staan. Lucy staat ny voor een moeilijke keuze.
Bekijk de afbeelding

The Prince & Me II: The Royal Wedding (2006)

Om 20:00 op NET5

Een jonge, knappe prins van een klein land in Europa en een intelligent en avontuurlijk burgermeisje komen elkaar tegen op een universiteit in Amerika en worden verliefd op elkaar. Wat gebeurt er als dit burgermeisje, Paige, met haar prins Edvard mee gaat naar Europa om daar zijn prinses te worden? Een koningshuis op z'n kop? Een land dat binnen no time dol op haar is? En wat doe je als er dan opeens kapers op de kust liggen, die jouw droomprins van je af willen pakken?
Bekijk de afbeelding

Scrooged (1988)

Om 20:00 op Veronica

Frank Cross is de jongste omroepbaas bij de tv die er ooit is geweest. Hij is dan ook niet de eerste de beste en zeker geen toonbeeld van zachtaardigheid en begrip. Vooral de kerstperiode brengt het slechtste in hem naar boven: hij haat de gewone programmering van zeemzoete kerstfilms en stuurt een dosis actie-, seks- en geweldfilms de ether in. Wat de man niet weet is dat hij dit jaar rond Kerstmis bezoek zal krijgen van drie geesten.
Bekijk de afbeelding

The Terminal (2004)

Om 20:00 op SBS6

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van het Kennedy Airport maandenlang een tijdelijk thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.
Bekijk de afbeelding

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Om 20:00 op RTL4

De McCallisters gaan op vakantie naar Florida, Kevin raakt ze echter kwijt en komt in een vliegtuig naar New York terecht. Gewapend met zijn vaders creditcard neemt Kevin het er goed van. Ondertussen blijken boeven het voorzien te hebben op de grootste speelgoedwinkel in New York die ze op kerstavond willen overvallen.
Bekijk de afbeelding

Serenity (2005)

Om 20:00 op RTL7

Malcolm Reynolds is een gelauwerde veteraan van de galactische burgeroorlog. Hij verdient zijn brood door transporten te doen met zijn schip Serenity. Zijn kleine crew is het enige dat hij nog aan familie heeft. Wanneer hij twee nieuwe passagiers aan boord krijgt, een jonge dokter en zijn telepatisch begaafde zus, is dat het begin van grote problemen: de twee blijken op de vlucht te zijn voor de heersende coalitie.
Bekijk de afbeelding

How to Marry a Billionaire: A Christmas Tale (2000)

Om 20:30 op RTL5
Regie: Rod Daniel

Een beeldhouwer, leerkracht en een wanhopige acteur hebben alledrie dezelfde wens: rijk worden. Als de mannen tijdens hun kerstvakantie de kans krijgen om in een prachtig huis te verblijven en gebruik mogen maken van alle mooie wagens, gaat hun droom in vervulling. Het drietal probeert hierdoor indruk te maken op de buitenwereld maar of dit nu werkt?
Bekijk de afbeelding

Elsa y Fred (2005)

Om 21:35 op Canvas

Het verhaal over de opbloeiende liefde tussen twee mensen op flinke leeftijd. Elsa is 82 jaar, maar vol optimisme en levenslust. Fred (Alfredo) is haar nieuwe 77-jarige buurman, die onlangs zijn vrouw heeft verloren en daarmee zijn levensdoel. Maar Elsa komt als een wervelwind zijn leven binnen met de droom om de beroemde scene van Anita Ekberg in de Trevi-fontein uit La Dolce Vita na te spelen.
Bekijk de afbeelding

Bam Margera Presents: Where the #$&% Is Santa? (2008)

Om 22:00 op Veronica

De feestdagen staan voor de deur en dit jaar wil Bam voor zijn vrouw Missy het ultieme kerstcadeau: de Kerstman zelf. Maar dan moet hij hem eerst nog zien te vinden . In het chaotische avontuur dat volgt, belanden Bam en zijn loservrienden bij de poolcirkel. Onder aanvoering van The Dudesons voert hun tocht over het bevroren niemandsland van Lapland, Finland per helikopter, hondenslee, sneeuwscooter en zelfs per rendier. Onderweg klopt het stelletje ongeregeld aan bij de Finse rockers Andy McCoy en Ville Vallo, die misschien weten waar de Kerstman zich schuilhoudt. Terwijl de reis steeds zwaarder wordt, begint Bam zich af te vragen ..where the #$&% is Santa?
Bekijk de afbeelding

When Harvey Met Bob (2010)

Om 22:15 op BBC2

Deze film gaat over de onstaangeschiedenis van Live Aid, het grootste benefietconcert aller tijden uit 1985. Bob Geldof (Gleeson), zanger van de Boomtown Rats, kijkt met zijn vrouw Paula (Halvey) naar de legendarische BBC-documentaire van Michael Buerk over de vluchtelingenkampen van Eritrea. Hij besluit er wat aan te doen en chartert mede-muzikanten om een plaatje op te nemen: Band Aid met Do They Know It's Christmas. Maar wanneer hij naar Ethiopië reist om het geld te brengen merkt dat het bij lange na niet genoeg is. Hij besluit het nog groter aan te pakken en ontmoet rockpromoter Harvey Goldsmith (Hart). Samen besluiten ze Live Aid te organiseren.
Bekijk de afbeelding

Vet hard (2005)

Om 22:20 op NED3

Als Bennie (Jack Wouterse) uit de gevangenis komt, hoort hij dat zijn zieke pleegvader nog een laatste wens heeft: hij wil zijn biologische zoon Koen ontmoeten. Nadat Bennie Koen heeft opgespoord, besluiten ze samen het leven van hun vader te redden door een geldtransport te overvallen om zo een nieuwe lever voor hun (pleeg)vader te bekostigen. Helaas gaat dit niet helemaal zoals gepland...
Bekijk de afbeelding

The Christmas Box (1995)

Om 22:20 op RTL5

Een familie besluit de rijke weduwe Mary te helpen tijdens de kerstdagen. Richard, de jonge vader van het gezinnetje, heeft zijn eigen zaak en werkt enorm hard. Langzaam maar zeker raakt hij overwerkt en hij reageert dit af op zijn vrouw Keri en Mary. Na een aantal dromen ziet hij in dat zijn familie en de weduwe elkaar niet bij toeval ontmoet hebben.
Bekijk de afbeelding

The Perfect Husband: The Laci Peterson Story (2004)

Om 23:15 op RTL8

Scott Peterson is een man uit Californie die ervan beschuldigd wordt zijn acht maanden zwangere vrouw Lacy te hebben vermoord. Lacy's familie echter gelooft in zijn onschuld, tot blijkt dat hij misschien een affaire had.
Bekijk de afbeelding

L'auberge rouge (2007)

Om 23:55 op TV5

In een moeilijk toegankelijke plek van de Pyreneeën ligt de herberg van uitbaters Pierre en Rose Martin. Een ogenschijnlijk vriendelijk koppel dat echter regelmatig hun gasten besteelt en gruwelijk vermoordt. Op een dag wordt de herberg bezocht door priester Carnus die een tiener naar zijn klooster moet begeleiden.
Bekijk de afbeelding

Iron Eagle (1986)

Om 02:05 op BBC1

Kolonel Masters wordt tijdens een geheime missie boven het Midden-Oosten neergehaald, gevangen genomen en ter dood veroordeeld. De Amerikaanse autoriteiten laten hem aan zijn lot over om de wereldvrede niet in gevaar te brengen. Dan besluit zijn zoon Doug met de hulp van voormalig piloot en vriend van zijn vader Chabby zelf tot actie over te gaan.
Bekijk de afbeelding

Jane Doe: The Wrong Face (2005)

Om 06:50 op RTL4

Als aanklager Phil Raphaelson een criminele aannemer achter de tralies probeert te krijgen wordt plots zijn vrouw ontvoerd. Haar leven of de aannemer met rust laten. Jane Doe moet uitkomst bieden.



NieuwsFilm

meest populair