Algemeen

Amerikaanse recensenten kiezen beste film 2010

The Social Network lijkt de grote favoriet voor de aankomende Oscars.

door FilmTotaal op 11.01.2011 om 00:26 in Algemeen
Het lijkt erop dat The Social Network toch echt de grote favoriet gaat worden voor de aankomende Oscars. De gedramatiseerde biopic over de oprichting van Facebook is door The National Society of Film Critics verkozen tot beste film van 2010.

Behalve de erkenning als beste film is Jesse Eisenberg, in zijn rol als Mark Zuckerberg, uitgeroepen tot beste acteur, ging David Fincher ervandoor met de titel voor beste regisseur en werd tevens het script bestempeld als het beste van 2010.

The National Society of Film Critics bestaat uit 61 invloedrijke filmrecensenten uit de Verenigde Staten, die ieder jaar hun favoriete film en acteurs/actrices kiezen.

De gehele lijst met winnaars kan je hier vinden.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steadicam

Avatar

Met grote afstand zo te zien. Ben benieuwd of de Oscars nog verrassend zullen zijn. Het lijkt nu al een zeer voorspelbare uitreiking te worden. Hoewel, de acteerprijzen kunnen nog spannend zijn.

wallace

Avatar

Ik heb ook The Social Network gezien, en hij was goed.
Maar ik vond het zelf niet de beste film. Maar ik denk dat deze film zo goed is in Amerika omdat Facebook daar ook zo beroemd is.
Voor mij was Inception de film van het jaar. En ik vind zeker dat Chris Nolan een oscar mag krijgen voor beste regisseur.

Steve-O

Avatar

Beste Film kan ik nog wel begrijpen, maar ik zie liever Nolan het beeldje voor Beste Regisseur winnen:P

BadBlood

Avatar

Nolan is een prima regisseur, maar het is geen Fincher!

benjamin

Avatar

Uitstekende film, verdiend dat hij zoveel lof krijgt.

Bateman

Avatar

Ik ben dol op Fincher en al zijn films (the Panic Room erken ik gewoon niet). Vond The Social Network ook weer heerlijk. Maar ik vond het niet de beste film van 2010. Vond Inception beter. Origineler ook. Veel Origineler. En ik vond The American ook geweldig. Heel erg geweldig.

Nolan mag de oscar voor beste regisseur winnen. Corbijn is misschien nog wat te vroeg. Smiley face

NieuwsFilm

meest populair