Algemeen

Wint Jonah Hex of The Wolfman een Oscar?

Wil Megan Fox even naar voren komen om een beeldje op te halen...

door Bram de Groot op 12.01.2011 om 09:48 in Algemeen
Maar weinig mensen kunnen het voorstellen, maar niets is minder waar. De DC Comics stripverfilming/western Jonah Hex en de horror The Wolfman zijn namelijk nog steeds in de race om genomineerd te worden voor een Oscar voor "Best Achievement in Make-Up". De andere films zijn Alice in Wonderland, Barney's Version, The Fighter, True Grit en The Way Back.

De films van respectievelijk de regisseurs Jimmy Hayward en Joe Johnston werden afgelopen jaar afgestraft door de critici (RT = 13% en 33%) en deden het aan de Box Office ($11 miljoen en een nog redelijke $140 miljoen) niet veel beter, ondanks forse budgetten ($47 miljoen en $150 miljoen)

Op 25 januari worden drie films bekendgemaakt die daadwerkelijk genomineerd worden en daarmee op 27 februari kans maken op het felbegeerde Oscarbeeldje.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Tja, waarom niet? De film kan dan wel ruk zijn, als de make-up prima voor elkaar is, dan maken ze zeker een kans. Niet een hele grote kans, maar toch...

Lord Voldemort

Avatar

Laat dan The Wolfman maar winnen, hij zag er geweldig uit.

esteban

Avatar

Make-up staat inderdaad los van al het overige, dus mogelijk terecht genomineerd.

benjamin

Avatar

The Wolfman was toch nog niet zo slecht.

Kurtje79

Avatar

Tuurlijk niet! Zou schandalig zijn tegenover andere films die beter waren.

Bateman

Avatar

Ik heb Jonah Hex niet af kunnen kijken, zo slecht vond ik hem. Maar ik had wel bewondering voor hoe de make-up er uit zag. The Wolfman vond ik ook weinig om het lijf hebben, maar hier ook weer: het zag er wel goed uit.

Het is volgens mij niet het beeldje waar je als filmmaker echt op zit te wachten, maar als de kwaliteit van het werk hoog is, waarom niet? Alle andere films heb ik nog niet gezien, dus ik kan weinig roepen over welke film dit het meest verdient. Begin wel de laatste jaren de oscars in het algemeen steeds minderte vinden zeggen. Maken rare keuzes, missen juweeltjes in de nominaties. Vroeger wilde ik toch zeker alle genomineerden voor beste regisseur en beste film echt gezien hebben. Dat is de laatste jaren niet meer zo.

Timothy

Avatar

Bateman "Het is volgens mij niet het beeldje waar je als filmmaker echt op zit te wachten"


Ik neem aan dat het beeldje bedoeld is voor degene die ook daadwerkelijk de make-up heeft verzorgd, zoals bij Wolfman de legendarische Rick Baker. Volgens mij zijn die wel blij met de erkenning voor hun specialisme.

Bateman

Avatar

Timothy "Ik neem aan dat het beeldje bedoeld is voor degene die ook daadwerkelijk de make-up heeft verzorgd, zoals bij Wolfman de legendarische Rick Baker. Volgens mij zijn die wel blij met de erkenning voor hun specialisme."


Goed punt. Smiley face

Decepticon

Avatar

Is het vreemd dat The Wolfman is genomineerd? O+
Holy f@ck, echt niet, man die film heeft de beste make-up van afgelopen jaar hands-down!! Man wat ziet dat er goed, heb de blu-ray afgelopen zaterdag nog gekeken, en al de extra's, waar je goed komt te zien hoe Rick Baker de make-up verzorgd, de man is een kunstenaar.

B@chelor

Avatar

Decepticon "Is het vreemd dat The Wolfman is genomineerd? O+
Holy f@ck, echt niet, man die film heeft de beste make-up van afgelopen jaar hands-down!! Man wat ziet dat er goed, heb de blu-ray afgelopen zaterdag nog gekeken, en al de extra's, waar je goed komt te zien hoe Rick Baker de make-up verzorgd, de man is een kunstenaar."


Mee eens; make up is erg goed verzorgd in deze flick.

movieboy

Avatar

Ik vond beide films zeer goed Smiley face

Pete_027

Avatar

The Wolfman was niet eens slecht!!!
Ik vond het een zeer goede film:Y

Remco

Avatar

Decepticon "Is het vreemd dat The Wolfman is genomineerd? O+
Holy f@ck, echt niet, man die film heeft de beste make-up van afgelopen jaar hands-down!! Man wat ziet dat er goed, heb de blu-ray afgelopen zaterdag nog gekeken, en al de extra's, waar je goed komt te zien hoe Rick Baker de make-up verzorgd, de man is een kunstenaar."


Dat was precies mijn reactie, de man heeft geloof ik 6 oscars op zak en talloze nominaties. Als je zijn naam bij een film ziet weet je dat het met de make up effecten dik in orde is. A true artist.

NieuwsFilm

meest populair