The Wolfman (2010)

When the moon is full the legend comes to life

Een oprechte liefde voor het origineel uit 1941 druipt ervan af, maar Joe Johnstons versie blijft in de schaduw van deze monumentale klassieker staan.
play

5,4 details

  • 102 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigd Koninkrijk

Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) wordt na de verdwijning van zijn broer door diens verloofde Gwen (Emily Blunt) gevraagd hem op te sporen. Talbot keert voor het eerst sinds de dood van zijn moeder terug naar zijn ouderlijk huis, waar hij wordt herenigd met zijn vader (Anthony Hopkins). Wanneer hij zijn broers verdwijning onderzoekt hoort hij van een eeuwenoude vloek waardoor mensen, wanneer de maan vol is, in weerwolven veranderen. Om deze vloek te verbreken moet hij de wolven in het bos van Blackmoor vermoorden. Tijdens zijn jacht komt hij er achter dat ook hij dierlijke instincten bezit.

Regie
Joe Johnston
Cast
Anthony Hopkins, Emily Blunt, Benicio Del Toro, Asa Butterfield, David Schofield, Art Malik, Gemma Whelan, Roger Frost, Simon Merrells, David Sterne, Nicholas Day, Michael Cronin, Cristina Contes, Mario Marin-Borquez, Malcolm Scates.
Budget
$ 150.000.000
Release
11.02.2010
Release NL
11.02.2010
Release DVD
06.07.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Johnston | Cast: Benicio Del Toro (Lawrence Talbot), Anthony Hopkins (Sir John Talbot), Emily Blunt (Gwen Conliffe), Hugo Weaving (Abberline), Geraldine Chaplin (Maleva), Simon Merrells (Ben Talbot), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2010

Universal Pictures lanceerde in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw een aantal films die voor een nieuw soort entertainment zorgden: de ‘monster movies’. , , en zetten een standaard voor de traditionele horrorfilm en zijn ondertussen uitgegroeid tot onuitwisbare klassiekers. Het personage uit spreekt misschien nog wel het meest tot de verbeelding. Hoewel er talloze films zijn verschenen waarin de lykantroop opdook, is er eigenlijk maar één onbetwiste koning van het subgenre en dat is toch echt de versie uit 1941 met Lon Chaney Jr. die zich met de hoofdrol onsterfelijk maakte. Regisseur Joe Johnston durfde het aan een directe remake te maken van het origineel. Bijna zeventig jaar na dato is de legende nog altijd springlevend.

“Even a man who is pure of heart and says his prayers by night may become a wolf when the wolfbane blooms and the autumn moon is bright.” Je zou deze uitspraak het hart van de film kunnen noemen. Joe Johnston gebruikt het citaat, dat meerdere malen in het origineel werd gebruikt, om zijn film te openen. Al bij de eerste minuten is het duidelijk dat er oprechte liefde voor het origineel in het spel is. Hoewel er veel moeite is gedaan om het originele erfgoed niet te beschadigen, is het echter geen één op één remake geworden.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

The Wolfman Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Mooie beelden, een aardig verhaal, maar niet de spanning van bijv. Silver Bullet uit de jaren 80, he......"

movieplanet124

"...Ik vondt de wolfman echt een goeie film hij is beter als de voorganger die ik gezien hebt van de wol......"

kevinvdk

"...Ik vond de film enorm saai ppppffff de film duurt 2 uren en het eerste uur gebeurt er gewoon niks ec......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Wolfman

acties