The King's Speech wordt gecensureerd

Producent Harvey Weinstein wil de film voor een nog groter publiek toegankelijk maken.

Harvey Weinstein, producent van de film The King's Speech, wil de film wellicht in een gecensureerde vorm gaan uitbrengen. Weinstein wil na de twaalf Oscarnominaties die de film eerder deze week ontving zoveel mogelijk gebruik maken van de groeiende naamsbekendheid van de film en heeft de wens uitgesproken dat ook families met jonge kinderen de film kunnen zien.

Nu is dat in de Verenigde Staten moeilijk, omdat de film daar een R rating heeft meegekregen, wat betekent dat jongeren onder 17 de film niet mogen zien zonder begeleiding. De Amerikaanse kijkwijzer heeft The King's Speech deze rating meegekregen omdat Koning George VI, die in de film kampt met een spraakgebrek, de nodige scheldwoorden bezigt als therapie.

Opmerkelijk aan dit nieuws is dat dezelfde Harvey Weinstein enkele maanden terug nog woedend was dat zijn film Blue Valentine een strenge rating had meegekregen. Toen weigerde hij de film te censureren en ging hij (succesvol) in beroep tegen het vonnis van de kijkwijzer. Maar blijkbaar denkt hij er bij The King's Speech dus anders over. De film, in de oorspronkelijke versie, is vanaf 17 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair