Michael Fassbender gecast voor Prometheus

Acteur speelt naast Noomi Rapace in de nieuwe science-fiction film van Ridley Scott.

Acteur Michael Fassbender heeft getekend voor de mannelijke hoofdrol in Prometheus, de nieuwe film van Ridley Scott. Fassbender, bekend van Inglourious Basterds en Hunger, zal naast de Zweedse Noomi Rapace te zien zijn in deze gloednieuwe science-fiction film. Er moet nog een grote vrouwelijke rol gecast worden en Angelina Jolie en Charlize Theron zouden daarvoor de belangrijkste kanshebbers zijn.

Prometheus werd in eerste instantie ontwikkeld als een prequel voor de Alien franchise, maar een paar weken terug werd duidelijk dat Ridley Scott dit idee had laten varen en een heel nieuw sci-fi universum wil creëren met dit project.

Er is nog heel weinig duidelijk over het verhaal van Prometheus, maar Scott heeft aangegeven dat de film Alien-DNA zal bevatten, wat dat ook moge betekenen. Scott voegde daaraan het volgende toe: Prometheus has a new, grand mythology and universe in which this original story takes place. The ideas tackled in this film are unique, large and provocative.

Deze week werd ook bekend dat 20th Century Fox de releasedatum van de film heeft verschoven van 9 maart 2012 naar 8 juni in datzelfde jaar, wat betekent dat de studio Prometheus als een belangrijke blockbuster ziet.



NieuwsFilm

meest populair