Bioscoop Top-10

Depp En Jolie pakken de eerste plek in de vaderlandse box office.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

The Tourist (2010)


In The Tourist speelt Depp een Amerikaanse toerist die in een web van intriges verzeild raakt door een een vrouwelijke Interpol agent (Jolie). Deze probeert op haar beurt een crimineel te achterhalen die eens haar geliefde was.
Bekijk de afbeelding

Loft (2010)


De film draait om vijf getrouwde mannen die in het geheim een loft delen voor hun buitenechtelijke avontuurtjes. Dat gaat goed, totdat ze op een ochtend het lijk van een jonge vrouw aantreffen. Geen van de mannen kent haar of weet waar ze vandaan komt. Terwijl ze uit proberen te zoeken wat er is gebeurd, blijkt dat de vijf elkaar echter minder goed kennen dan ze aanvankelijk dachten. Wantrouwen en verraad nemen hand over hand toe.
Bekijk de afbeelding

The Green Hornet (2011)


Britt Reid (Seth Rogen) is een playboy en een krantenmagnaat. Overdag leeft Britt een normaal leven, maar als de nacht aanbreekt wordt hij een superheld, namelijk 'The Green Hornet', een identiteit die Britt zichzelf gegeven heeft, om zo de misdaad te bestrijden. De enige mensen die weten over Britt's geheime identiteit zijn zijn secretaresse en de officier van justitie. Britt onderneemt een missie, samen met zijn bediende, de martial arts-expert Kato, om de ondergang van hun stad tegen te gaan. Omdat de mensen in de stad denken dat 'The Green Hornet' zelf een misdadiger is, gaat dit niet altijd even gemakkelijk...
Bekijk de afbeelding

New Kids Turbo (2010)


De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. New Kids: Turbo! is een absurd verhaal met een belachelijk hoge grapdichtheid.
Bekijk de afbeelding

Love and Other Drugs (2010)


Anne Hathaway en Jake Gyllenhaal, die ook al samenspeelden in Brokeback Mountain, spelen de hoofdrollen in Love and Other Drugs. De film gaat over Jamie (Gyllenhaal), een jonge playboy, is werkzaam in een farmaceutische industrie waar veel geheime verkoopdeals worden gesloten. Op een dag ontmoet hij Maggie (Hathaway), een vrouw die zich door niemand uit de weg laat slaan. In Jamie lijkt ze echter haar gelijke gevonden te hebben. Jamie wordt verliefd op Maggie, die aan Parkinson blijkt te lijden.
Bekijk de afbeelding

Rapunzel (2010)


Het verhaal over Raponsje, die gevangen genomen wordt door een heks/toverkol die haar opsluit in een toren. Als de heks naar boven wil komen roept ze: Raponsje, Raponsje gooi je haar naar beneden en dan klimt ze erin. Op een dag komt een prins langs de toren en hij hoort een meisje heel mooi zingen (Raponsje). Hij probeert omhoog te klimmen maar het lukt niet. Dan ontdekt hij hoe de heks naar boven gaat en hij doet hetzelfde, waardoor hij met Raponsje gelukkige tijden beleeft. Maar de heks neemt wraak.
Bekijk de afbeelding

Morning Glory (2010)


Wanneer Becky Fuller (Rachel McAdams) een baan krijgt bij de slecht bekeken ochtendshow 'Daybreak', besluit zij om het programma in een nieuw jasje te steken door de legendarische tv-presentator Mike Pomeroy (Harrison Ford) aan te nemen. Helaas weigert Pomeroy om geijkte onderwerpen als gossip, het weerbericht en de laatste mode te presenteren. En hij wil dit al helemaal niet doen met zijn co-presentatrice Colleen Peck (Diane Keaton), een voormalige winnares van Miss-verkiezingen die maar al te graag luchtige nieuwtjes bespreekt. Mike en Colleen liggen zowel tijdens de opnames als daarbuiten met elkaar overhoop. En als Becky ook nog een heftige affaire begint met collega-producent Adam Bennett (Patrick Wilson) komt haar hele leven op z'n kop te staan: haar relatie, haar reputatie, haar baan en haar programma...
Bekijk de afbeelding

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)


Harry, Ron en Hermelien beginnen aan een levensgevaarlijke missie om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid 'de Gruzielementen' te vinden en te vernietigen. De drie vrienden zijn nu aan hun lot overgelaten zonder de begeleiding van hun professors en de bescherming van Professor Perkamentus. Ze moeten nu meer dan ooit op elkaar vertrouwen maar er zijn Duistere Krachten onder hen die hen uit elkaar dreigen te drijven. Intussen is de tovenaarswereld een gevaarlijke plek geworden voor alle vijanden van de Heer Van Het Duister. De lang gevreesde strijd is losgebarsten en Voldemorts Dooddoeners bezetten het Ministerie van Toverkunst en zelfs Zweinstein, waar ze iedereen terroriseren en arresteren die hen tegenwerkt. De enige trofee die ze nog niet in handen hebben en die Voldemort het liefste van allemaal te pakken wil krijgen, is Harry Potter. De Uitverkorene is nu de prooi waar de Dooddoeners op jagen, en ze hebben de opdracht gekregen Harry naar Voldemort te brengen... levend.
Bekijk de afbeelding

Dik Trom (2010)


Dik Trom is een vrolijke, eerlijke, beetje gezette jongen. Samen met zijn ouders woont hij in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo dik en uitbundig is als hij. Diks gelukkige leventje verandert als de familie gaat verhuizen naar Dunhoven, waar niemand uitbundig of dik is. De mensen zijn alleen maar bezig met uiterlijk, gezondheid en sport. Ze zitten dan ook helemaal niet te wachten op die dikke familie Trom en hun restaurant vol calorieën. Niet alleen het restaurant kent een moeilijke start, ook Dik heeft moeite zich aan te passen. Voor het eerst in zijn leven wordt hij zich bewust van zijn omvang. Helemaal als hij verliefd wordt op Lieve, het dunste meisje van heel Dunhoven. De moeder van Lieve is diëtiste en zij weegt haar dochter elke dag. Dik is niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op de mooie Lieve. Ook Viktor, de brutale zoon van sportschoolhouder Dolf, dingt naar haar hand. De strijd tussen de twee kemphanen zal beslecht worden tijdens de lokale zomerwedstrijd.
Bekijk de afbeelding

Haar Naam Was Sarah (2010)


De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs (Kristin Scott Thomas), de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.



NieuwsFilm

meest populair