Tom Hooper is de beste regisseur van het jaar

Jonge regisseur van The King's Speech verslaat onder andere David Fincher, Christopher Nolan en Darren Aronofsky

Een grote verrassing in het Amerikaanse prijzencircus vond dit weekend plaats: menigeen verwachtte dat David Fincher door de vakbond van Amerikaanse regisseurs tot beste regisseur zou worden uitgeroepen voor The Social Network, maar het liep anders. De relatief onbekende Tom Hooper werd voor The King's Speech door zijn vakbroeders namelijk gekozen tot beste regisseur van het jaar.

Daarmee verslaat Hooper niet alleen David Fincher, maar ook Darren Aronofsky, Christopher Nolan en David O. Russell. Met de onderscheiding van Hooper lijkt The King's Speech nu echt de beste papieren in handen te hebben voor de Oscaruitreiking. Hoewel de Golden Globes werden gewonnen door The Social Network, kozen de producenten en de regisseurs, beide zeer betrouwbare graadmeters voor de Oscars, voor The King's Speech.

Als de film ook nog de prijs voor beste ensemble wint, die zondagavond werd uitgereikt door de acteursvakbond, lijkt de Oscaruitreiking over drie weken toch minder spannend te worden dan vooraf gedacht werd.



NieuwsFilm

meest populair