Algemeen

Bioscoop Top-10

Welke films werden er afgelopen week het meest bezocht.

door FilmTotaal op 10.02.2011 om 18:39 in Algemeen
Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Sonny Boy (2011)


Sonny Boy verteld het waargebeurde verhaal van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse Rika, een getrouwde moeder van veertig met vier kinderen. In de jaren '20 ontmoeten zij elkaar en worden verliefd, Rika raakt daarna al snel zwanger en dat veroorzaakt een schandaal met verstrekkende gevolgen. Rika raakt haar kinderen kwijt en Waldemar kan niet terug naar Suriname. Het gezin slaagt erin toch een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoon Waldy, 'Sonny Boy'. Net als alles goed lijkt te gaan breekt de Tweede Wereldoorlog uit.

Black Swan (2010)


Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Swan Lake ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Yevna (Vincent Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Mila Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

The Tourist (2010)


In The Tourist speelt Depp een Amerikaanse toerist die in een web van intriges verzeild raakt door een een vrouwelijke Interpol agent (Jolie). Deze probeert op haar beurt een crimineel te achterhalen die eens haar geliefde was.

TRON: Legacy (2010)


Wanneer Kevin Flynn (Jeff Bridges), de vader van Sam Flynn (Garrett Hedlund) op zeer vreemde wijze verdwijnt, probeert Sam zijn vader op te sporen. Hij bevindt zich al snel in de digitale wereld waar zijn vader de afgelopen 25 jaar in heeft geleefd. Samen met een trouwe vriendin (Olivia Wilde), gaat Sam op een levensgevaarlijke reis, door het 'cyberheelal' om zijn vader weer te vinden.

The Dilemma (2011)

Regie: Ron Howard

The Dilemma gaat over een man die erachter komt dat de vrouw (Ryder) van zijn beste vriend (James) vreemd gaat met een andere man (Tatum).

Loft (2010)


De film draait om vijf getrouwde mannen die in het geheim een loft delen voor hun buitenechtelijke avontuurtjes. Dat gaat goed, totdat ze op een ochtend het lijk van een jonge vrouw aantreffen. Geen van de mannen kent haar of weet waar ze vandaan komt. Terwijl ze uit proberen te zoeken wat er is gebeurd, blijkt dat de vijf elkaar echter minder goed kennen dan ze aanvankelijk dachten. Wantrouwen en verraad nemen hand over hand toe.

Alpha and Omega (2010)


Kate en Humphrey zijn twee jonge wolven die een fijn leventje hebben bij hun ouders en roedel in het bos. Kate is een erg aanwezige wolvin die alles tot in de puntjes geregeld wil hebben. Niets ontgaat haar nauwkeurige visie. Humphrey leeft meer van moment tot moment en doet het vooral rustig aan. Dan worden de twee jonge wolven gevangen genomen door parkwachters en ver van hun vertrouwde omgeving vandaan gehaald. Kate en Humphrey ontsnappen, maar staan er plots helemaal alleen voor...

New Kids Turbo (2010)


De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. New Kids: Turbo! is een absurd verhaal met een belachelijk hoge grapdichtheid.

Love and Other Drugs (2010)


Anne Hathaway en Jake Gyllenhaal, die ook al samenspeelden in Brokeback Mountain, spelen de hoofdrollen in Love and Other Drugs. De film gaat over Jamie (Gyllenhaal), een jonge playboy, is werkzaam in een farmaceutische industrie waar veel geheime verkoopdeals worden gesloten. Op een dag ontmoet hij Maggie (Hathaway), een vrouw die zich door niemand uit de weg laat slaan. In Jamie lijkt ze echter haar gelijke gevonden te hebben. Jamie wordt verliefd op Maggie, die aan Parkinson blijkt te lijden.

Biutiful (2010)


'Biutiful' vertelt het verhaal van Uxbal (Javier Bardem), een tobbende bemiddelaar in mensenhandel, die een oude vriend uit zijn kindertijd tegenkomt, die tegenwoordig een politieagent blijkt te zijn. Wanneer Uxbal te horen krijgt dat hij een ernstige vorm van kanker heeft en binnenkort zal sterven, probeert hij te stoppen met de criminele praktijken waar hij zich altijd mee bezig heeft gehouden en wil hij zijn leven op orde krijgen. Uxbal beseft dat hij ondanks alles datgene waar hij waarde aan hecht niet wil verliezen, namelijk de liefde. Liefde voor zichzelf, voor zijn kinderen, voor zijn vrouw, voor zijn broer. Al maken de omstandigheden hem dat nogal moeilijk.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Asperientje

Avatar

Black Swan is zooooo vet/goed/briljant/ gewoon een WOW - factor!

PKP

Avatar

Asperientje "Black Swan is zooooo vet/goed/briljant/ gewoon een WOW - factor!"

Zou er zaterdag heen gaan, maar een hoog afhaak-gehalte van mijn mede-filmliefhebbers die mee zouden gaan..

Nu wordt het True Grit zondag. Hoop stiekem dat die beter is dan Black Swan.

Havoc

Avatar

6 van gezien. De rest boeit me niet ^^

Steve-O

Avatar

Black Swan!!!
Tron Legacy!!!
Dat was het!!!

benjamin

Avatar

Havoc "6 van gezien. De rest boeit me niet ^^"


Ik zie hier geen 6 films tussen die mij zouden kunnen boeien. Enkel Black Swan (tof dat die zo goed scoort) en Biutiful (Tron een beetje, maar die viel tegen).

Darthmar

Avatar

Geen enkele film gezien maar tijdgebrek is daar de oorzaak van.

Asperientje

Avatar

Tron gister gezien. Wat een saaie film zeg...

nieuwslaatste nieuws

meest populair