James Franco in Akira?

De Oscargenomineerde acteur (127 Hours) is in beeld voor het hoofdpersonage Kaneda.

De ontwikkeling van de geplande live-action filmversie van Katsuhiro Otomo‘s manga Akira verloopt niet al te gladjes. Toch gaan Warner Bros en Leonardo DiCaprio’s Appian Way hardnekkig door met het project. We weten tot nu toe dat Albert Hughes plaatsneemt in de regiestoel en dat Morgan Freeman in aanmerking komt voor de rol van Colonel Shikishima.

James Franco wordt nu genoemd voor de rol van Kaneda, het hoofdpersonage. De acteur zou in gesprek zijn voor de klus ondanks het feit dat hij met zijn 32 jaar wellicht wat te oud is voor de rol. Kaneda is oorspronkelijk een lastige tiener dus dit nieuws zou inhouden dat er voor gekozen wordt om de personages in de film iets van tien jaar ouder te maken. Een andere verandering met de manga en de originele verfilming uit 1988 is dat het zich afspeelt in Manhattan in plaats van Tokyo.

Er is door zowel team Franco als Warner Bros nog niets bevestigd met betrekking tot dit nieuws. Afwachten dus! Akira moet ergens in 2013 uitkomen.

Franco is overigens op 24 februari te zien in 127 Hours, de film waarvoor hij een Oscarnominatie heeft binnengehengeld. Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair