127 Hours (2010)

Every Second Counts

Danny Boyle trekt de stilistische trukendoos wagenwijd open en laat de kijker verbluft achter met het indrukwekkende 127 Hours.
play

7,7 details

  • 94 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
94 Min Verenigde Staten

Het waargebeurde verhaal van Aron Ralston (James Franco), die tijdens een bergbeklimming met zijn arm klem komt te zitten tussen een rots. Na vijf gruwelijke dagen voelt hij zich gedwongen zijn eigen arm te amputeren.

Regie
Danny Boyle
Cast
James Franco, Kate Mara, Treat Williams, Lizzy Caplan, Clémence Poésy, Amber Tamblyn, Kate Burton, Bailee Michelle Johnson, Sean Bott, Rebecca C. Olson, Koleman Stinger, Peter Joshua Hull, Parker Hadley, Fenton Quinn, John Lawrence.
Budget
$ 18.000.000
Opbrengst
$ 35.692.920
Release
05.11.2010
Release NL
24.02.2011
Release DVD
19.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Danny Boyle | Cast: James Franco (Aron Ralston), Kate Mara (Kristi), Amber Tamblyn (Megan), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2010

Het is een uitdaging om een film te maken waarvan de overgrote meerderheid van je publiek al weet hoe hij gaat aflopen. Met alle media-aandacht die het verhaal van Aron Rolston en de verfilming van Danny Boyle heeft omringd, moet je wel onder een rots hebben gelegen wil je niet weten dat Ralston zijn eigen arm heeft geamputeerd om zichzelf te bevrijden uit een penibele situatie. Dat het Danny Boyle ondanks deze voorspelbaarheid van het verhaal toch is gelukt een tergend spannende film af te leveren, is het ultieme bewijs van zijn meesterschap.

Bergbeklimmer en avonturier Aron Ralston is in het begin van 127 Hours een buitengewoon zelfverzekerde man (op het arrogante af), die denkt de hele wereld aan te kunnen. Hij zoekt het gevaar op in de wetenschap dat hem toch niets zal gebeuren. Het gaat echter mis met einzelgänger Ralston als hij tijdens een nieuwe beklimming vast komt te zitten onder een rotsblok. Ralston heeft niemand verteld waar hij naar toe ging en kwam op zijn reis alleen twee meisjes tegen, die hem echter ook niet meer te hulp kunnen schieten. Niemand weet waar Ralston is.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

127 Hours Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Waargebeurd verhaal en dat is wellicht mede de reden voor de redelijk hoge imdb waardering. De film......"

hansbeer

"...Een zeer goede film kan het niet genoemd worden aangezien er geen plots, actie, of steengoeie vertel......"

B0ris

"...[quote=Tarkus]Sterk verhaal, waar gebeurd bovendien, dat in een zeer goede film is gegoten. Aanvank......"

127 Hours

acties