Danny Boyle gaat weer voor de Oscars

Zijn nieuwe film, 127 Hours, kreeg een interessante releasedatum.

Fox Searchlight Pictures heeft de releasedatum bekendgemaakt van 127 Hours, het nieuwe project van regisseur Danny Boyle. De film gaat op 5 november in première in de Amerikaanse bioscopen. Zoals bekend is het einde van het jaar de interessantste releaseperiode voor Oscar-kandidaten. Het ziet er dus naar uit dat Boyle een vervolg wil breien aan zijn succesverhaal uit 2008. Toen sleepte hij met Slumdog Millionaire maar liefst 8 Oscars in de wacht.

127 Hours vertelt het verhaal van Aron Ralston (James Franco), een Amerikaanse bergbeklimmer die zijn eigen arm moest amputeren nadat hij 5 dagen vastzat onder een rots. Kate Mara (tv-serie 24) en Amber Tamblyn zullen trekkers spelen met wie Ralston een gesprek heeft voor hij zijn moeilijke beklimming aanvat.

Boyle zou van plan zijn is om het eerste uur van de film zonder dialoog op te nemen. In het waargebeurde verhaal zat Ralston helemaal alleen vast in een ravijn, en Boyle wil die authenticiteit bewaren. Het scenario komt van Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire).



NieuwsFilm

meest populair