Algemeen

Danny Boyle gaat weer voor de Oscars

Zijn nieuwe film, 127 Hours, kreeg een interessante releasedatum.

door Jeffrey op 31.07.2010 om 18:14 in Algemeen
Fox Searchlight Pictures heeft de releasedatum bekendgemaakt van 127 Hours, het nieuwe project van regisseur Danny Boyle. De film gaat op 5 november in première in de Amerikaanse bioscopen. Zoals bekend is het einde van het jaar de interessantste releaseperiode voor Oscar-kandidaten. Het ziet er dus naar uit dat Boyle een vervolg wil breien aan zijn succesverhaal uit 2008. Toen sleepte hij met Slumdog Millionaire maar liefst 8 Oscars in de wacht.

127 Hours vertelt het verhaal van Aron Ralston (James Franco), een Amerikaanse bergbeklimmer die zijn eigen arm moest amputeren nadat hij 5 dagen vastzat onder een rots. Kate Mara (tv-serie 24) en Amber Tamblyn zullen trekkers spelen met wie Ralston een gesprek heeft voor hij zijn moeilijke beklimming aanvat.

Boyle zou van plan zijn is om het eerste uur van de film zonder dialoog op te nemen. In het waargebeurde verhaal zat Ralston helemaal alleen vast in een ravijn, en Boyle wil die authenticiteit bewaren. Het scenario komt van Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire).

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

esteban

Avatar

Steve-O "Als Inception geen Oscar(s) wint dan neem ik ze nooit meer serieus, zelfs geen klein beetje meer."


Waarschijnlijk verscheidene technische nominaties ... maar verder betwijfel ik de kansen ietwat. Het is tenslotte "slechts" een bijzonder goed gemaakte blockbusters, nét als 'The Dark Knight', waarbij de (terechte) acteursnominatie van Heath Ledger met héél wat meer te maken had dan de prestatie op zich. Al zijn ze op dat gebied nogal versoepeld ... I mean, c'mon ... een nominatie voor Jack Sparrow enz.

spacey

Avatar

Die laatste alinea klopt niet helemaal. Het woordje 'is' mag weg!

Steve-O

Avatar

Galu "HAhaha ik ken dit verhaal uit m'n engels handboek haha. het thema was Survival Stories. Er was geen bal aan. Nee nee Boyle... Laat die oscars maar over aan Inception"

Als Inception geen Oscar(s) wint dan neem ik ze nooit meer serieus, zelfs geen klein beetje meer.

Galu

Avatar

HAhaha ik ken dit verhaal uit m'n engels handboek haha. het thema was Survival Stories. Er was geen bal aan. Nee nee Boyle... Laat die oscars maar over aan Inception

benjamin

Avatar

Als ik echt heel eerlijk ben, moet ik wel toegeven dat het me niet zoveel zegt.

NieuwsFilm

meest populair