Algemeen

Regisseur Gary Winick overleden

De man achter films als Letters to Juliet en 13 Going on 30 is slechts 49 jaar geworden.

door Arman Avsaroglu op 28.02.2011 om 17:24 in Algemeen
Tijdens de Oscars gisteravond was er traditiegetrouw de in memoriam reel te zien, waarbij alle mensen uit de filmwereld die het afgelopen jaar overleden een laatste keer werden geëerd. De eerste kandidaat voor volgend jaar heeft zich helaas al snel aangediend. Regisseur en producent Gary Winick is namelijk op 49-jarige leeftijd overleden, zo meldt Cinetic vandaag.

De meeste filmkijkers zullen Winick vooral kennen vanwege zijn regie van films als 13 Going on 30, Bride Wars en Letters to Juliet, de romantische komedie met Amanda Seyfried die vorig jaar nog in de bioscopen draaide. Winick regisseerde ook de verfilming van het populaire kinderboek Charlotte's Web, met Julia Roberts en Dakota Fanning.

Voordat hij bekend werd als regisseur van dergelijke grote studiofilms, was Winick een belangrijke figuur in de Amerikaanse onafhankelijke cinema, waarbij hij films regisseerde als Tic Code en Tadpole. Er is verder nog weinig bekend over de reden van het overlijden van Gary Winick.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MrCinjee

Avatar

Dat is vervelend nieuws.. en nog zo jong, ben wel benieuwd naar de oorzaak.

Ereptile

Avatar

R.I.P...49 jaar is veeeels te vroeg om te gaan :N

jochemb

Avatar

Jammer maar hij maakte wel slechte films.

abba82

Avatar

jochemb "Jammer maar hij maakte wel slechte films."


R.I.P.

@ Jochemb -> Zo wat ben jij erg zeg.

jochemb

Avatar

abba82 "R.I.P.

@ Jochemb -> Zo wat ben jij erg zeg."


Oh omdat die dood is mag ik zeker geen mening meer geven over zijn films ik weet niet of je het weet maar dit is nog steeds een filmwebsite.

Ookal vond ik zijn films slecht, ik vind het nog steeds jammer dat hij is overleden al helemaal omdat hij nog wel het talent had om goeie films te maken maar nooit echt de kans daarvoor heeft gekregen.

En ja 49 is veels te vroeg om te overlijden.

Pete_027

Avatar

RIP

De producer van de Narnia films is ook overleden, vorige week volgens mij, heb daar niks over gelzen hier op ft:N

Annefleur

Avatar

Oh jeetje.. :N Dat is nog echt super jong! Ik vond zijn films zeker wel leuk.. echt zonde!! Ben ook heel erg benieuwd naar zijn doodsoorzaak!

Moviemagic

Avatar

Jezus christus...sterven zo jong. :N

RIP

abba82

Avatar

jochemb "Oh omdat die dood is mag ik zeker geen mening meer geven over zijn films ik weet niet of je het weet maar dit is nog steeds een filmwebsite.

Ookal vond ik zijn films slecht, ik vind het nog steeds jammer dat hij is overleden al helemaal omdat hij nog wel het talent had om goeie films te maken maar nooit echt de kans daarvoor heeft gekregen.

En ja 49 is veels te vroeg om te overlijden."


O nee hoor je mag van mij alles zeggen. Maar het leek me niet echt gepast. Maar ja het zal wel aan mij liggen dat ik de doden altijd respecteer. Er staat Gary Winick overleden en jij gaat zeggen dat je zijn films niets aan vond. In mijn ogen is dat gewoon onrespectvol. En dat is mijn mening

Ereptile

Avatar

Pete_027 "RIP

De producer van de Narnia films is ook overleden, vorige week volgens mij, heb daar niks over gelzen hier op ft:N"


Ook de franse actrice Annie Girardot is overleden en ik had het inderdaad ook al ergens gelezen over de producer van Narnia... Gaan tegenwoordig wel heel veel mensen heen. En dan hebben we het alleen maar over de entertainment wereld.

Dijkie

Avatar

Bij leven hoort hellaas ook dood.. Ik vind het erg dat ie dood is hoor want niemand hoort op zon jonge leeftijd uit het leven te stappen. Maar dood of levend, zijn films waren ook niet mijn cup of tea. Dus ik ken er wel inkomen dat iemand zegt dat ie buiten het feit dat ie dood is en erg is zijn films niet leuk vond.

@ abba82 ik wil jouw reactie nog wel eens horen als er ooit een kop in filmtotaal staat met de tekst Uwe Boll overleden....

Steve Harwin

Avatar

abba82 "... gewoon onrespectvol."

Wat een mooi woord!

OT: RIP.
OT2: Ik vond zijn films ook niet het beste dat ik ooit zag. En dat zeg ik onrespectloos

Blockbuster

Avatar

jochemb "Jammer maar hij maakte wel slechte films."


Slechte films?

Dit zijn sowieso allemaal bekende films en geen één flop. Grote namen op de affiches. Charlotte's Web, leuke familiefilm. 13 Going On 30 was een succes, en wordt nog vaak met hoge kijkcijfers op tv vertoond. Bride Wars en Letters To Juliet zijn ook aardige films. Zelfs een cultfilm als Tadpole kon ik waarderen. :D

nieuwslaatste nieuws

meest populair