Banksy reageert op Oscar-verlies

Geliefde Straatkunstenaar laat zijn handen spreken en steekt de draak met "verwoeste" Oscar voor Beste Film.

De gehele filmwereld en zeker de fans van de straatkunstenaar waren erg benieuwd of de docu Exit Through the Gift Shop van "regisseur" Banksy de Oscar in de wacht zou spelen voor Beste Documentaire. De man achter bijvoorbeeld deze en deze "graffiti's" laat zich namelijk nooit in het openbaar zien en zijn ware identiteit is nog steeds niet bekend.

De Oscar ging uiteindelijk aan zijn neus voorbij, aangezien deze werd gewonnen door Inside Job, de docu over de recente financiële crisis. Net als voorafgaand aan de Oscar-uitreiking, toen er enkele Banksy's opdoken in L.A., liet Banksy ook zijn handen spreken na het gala. Hieronder zie je het resultaat:





Bovenstaande prenten gaan in op de 15 maanden oude Lara, de dochter van The King's Speech co-producent Simon Egan, die het gewonnen Oscarbeeldje uit haar handen liet vallen voor de camera:


De documentaire Exit Through the Gift Shop is overigens al sinds januari op Dvd verkrijgbaar en vertelt het verhaal van een excentrieke Franse documentaire maker die als doel heeft Banksy te vinden en zijn vertrouwen te winnen. Maar de documentaire krijgt een spectaculaire wending als Banksy de camera overneemt en een film maakt over deze maker Mr Brainwash.

NieuwsFilm

meest populair