DVD releases week 11

Een aantal aardige toppers deze week.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD.

Bekijk de afbeelding

Gigante (2009)


De verlegen 35-jarige Jara werkt als veiligheidsbeambte voor een supermarkt. Als de mooie Julia op zijn scherm verschijnt, voelt hij zich direct tot haar aangetrokken. Hij volgt haar dagelijkse werkzaamheden nauwkeurig. Als er echter gedwongen ontslagen aangekondigd worden, moet hij zijn gevoelens kenbaar maken.
Bekijk de afbeelding

Machete (2010)


Machete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de anders zo brave douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!
Bekijk de afbeelding

Unstoppable (2010)

Regie: Tony Scott

Na een reeks incidenten en menselijke fouten raast een grote, onbemande trein, volgeladen met chemicaliën, over het spoor van Pennsylvania. De trein is zo groot en heeft zoveel vaart, dat alles op zijn pad wordt verpulverd. Verschillende overheidsinstanties proberen tevergeefs de trein te stoppen. Ze worden te hulp geschoten door Will en veteraan Frank. Will is jong en ziet zijn baan als opstapje naar iets beters. Frank is een rot in zijn vak, maar wordt vervangen omdat hij te duur en te oud is. Ondanks hun onenigheden slaan Frank en Will de handen ineen en wagen hun leven om een enorme ramp te voorkomen. Frank draagt zijn ervaring bij en Will zijn kracht en moed. Samen is dit alles wat ze hebben om de losgeslagen trein stoppen, wat zorgt voor een bloedstollende finish.
Bekijk de afbeelding

Due Date (2010)


Een vader in spé (Robert Downey Jr.) is gedwongen om mee te liften met een highschool dropout (Zach Galifianakis) om middels een road-trip op tijd bij de geboorte van zijn zoontje te komen.
Bekijk de afbeelding

Takers (2010)


'Takers' vertelt over een groep bankrovers, die de ene na de andere slag slaan en steeds maar weer weten te ontsnappen. Het lijkt erop dat de mannen niet gepakt kunnen worden totdat ze van plan zijn om hun ''allerlaatste'' slag te slaan. Det. Jack Wells zal namelijk alles in het werk stellen om ze allemaal voor eens en altijd achter slot en grendel te krijgen.
Bekijk de afbeelding

Dinner for Schmucks (2010)

Regie: Jay Roach

Een extreem domme man presteert het om het leven te ruineren van iedereen die ook maar een paar minuten in zijn gezelschap verkeert.
Bekijk de afbeelding

The Other Guys (2010)

Regie: Adam McKay

De NYPD rechercheurs Christopher Danson en P.K. Highsmith zijn de stoerste en meest geliefde agenten van New York City. Zij nemen geen tatoeages, men neemt tatoeages van hen. Een aantal bureaus verder zitten de rechercheurs Allen Gamble en Terry Hoitz. Je kent ze misschien van fotos waarop Danson en Highsmith staan, maar dan op de achtergrond, onscherp en met hun ogen dicht. Zij zijn geen helden, zij zijn 'The Other Guys'. Maar elke agent krijgt op een gegeven moment zijn of haar kans. Zo ook Gamble en Hoitz. Ze stuiten op een op het eerste gezicht onschuldige zaak die geen enkele andere rechercheur wil hebben, maar die weleens het grootste misdrijf van New York zou kunnen worden. Het is de kans van hun leven, maar beschikken zij wel over de juiste capaciteiten?
Bekijk de afbeelding

The Ape (2009)


Een man die Krister blijkt te heten, wordt bebloed wakker in een badkamer. Wat is er gebeurd? Van wie is het bloed? Terwijl de man probeert te doen alsof er niets aan de hand is, begeeft hij zich door Stockholm naar zijn werk, met moeite de blinde paniek wegstoppend en wanhopig proberend orde te scheppen in de chaos in zijn hoofd.
Bekijk de afbeelding

R U There (2010)


Jitze (20) is een professioneel gamer, die hierdoor over de hele wereld reist om mee te doen aan game wedstrijden. Tijdens een verblijf in Taipei is hij onverwacht getuige van een ongeluk, dat hem confronteert met zijn eigen sterfelijkheid en hem doet nadenken over de zekerheden van het bestaan.
Bekijk de afbeelding

The Last Exorcism (2010)


Nadat hij jarenlang geld afhandig gemaakt heeft van gelovigen, besluit de evangelische priester Cotton Marcus zijn naam te zuiveren, door een documentaire te schieten. Hij ontvangt een brief van Louis, een arme boer, die Cotton vraagt hem te helpen de duivel weg te jagen van zijn land. Dit komt hem weg goed uit, hij kan dit immers gebruiken voor zijn documentaire. Maar dan ontmoet Cotton Nell, de dochter van Louis. En Nell is nogal ontspoord...
Bekijk de afbeelding

The Experiment (2010)


Amerikaanse remake van de Duitse film Das Experiment (2001) over 26 mannen die deelnemen aan een psychologisch experiment. De groep wordt opgedeeld in gevangen en bewakers, maar als de spanning stijgt, dreigt het experiment uit de hand te lopen...
Bekijk de afbeelding

Het geheim (2010)


De achtjarige Ben leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn, ontaardt dit in een landelijk schandaal wat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet erachter komen wat echt is en wat een illusie.
Bekijk de afbeelding

Die Unerzogenen (2007)

Regie: Pia Marais

De vroegwijze veertienjarige Stevie worstelt continu met de onberekenbare parameters van het buitensporige leven van haar ouders. Als het gezin naar een Duits provinciaal stadje verhuist, hoopt het meisje dat ze eindelijk een normaal en geregeld gezinsleven kan hebben. Om haar hoop kracht bij te zetten, pretendeert ze in haar nieuwe woonplaats een degelijke diplomatendochter te zijn. Maar een nieuwe werkelijkheid laat zich niet afdwingen, en al snel wordt duidelijk dat haar ouders wederom in illegale zaken zijn gegaan om hun geldverslindende levensstijl te kunnen financieren. Langzaam maar zeker loopt alles uit de hand. Hoe meer het ouderlijk huis gevuld raakt met vrienden en handlangers van haar ouders, hoe meer Stevie gedwongen wordt toch haar eigen pad te volgen.
Bekijk de afbeelding

Armadillo (2010)

Cast:

Begin 2009 wordt de jonge Deen Mads voor zes maanden uitgezonden naar kamp Armadillo in de beruchte Afghaanse provincie Helmand. Wederopbouw is de kerntaak, maar dat boeit hem niet: oorlog betekent voor Mads in de eerste plaats spanning en avontuur. Net als in de computergames die hij speelt, bevindt hij zich midden in de actie. De toenemende druk van de taliban maakt van de eindeloze patrouilles een zenuwslopende ervaring. Bovendien slagen de soldaten er niet in om het vertrouwen van de bevolking te winnen: in oorlogstijd proberen de Afghanen vooral te overleven in het grijze gebied tussen goed en kwaad. Tijdens een vuurgevecht maakt het bataljon zich schuldig aan buitensporig geweld. Beelden van de jonge militairen, high na een gewonnen confrontatie, kunnen het imago van de vredesmissie schaden. Als het thuisfront er lucht van krijgt, slaat de ontreddering in het kamp toe.
Bekijk de afbeelding

Barbarossa (2009)


De noordelijke landen worden geregeerd door de Germaanse keizer Frederik I, bijgenaamd "Barbarossa". Het is zijn droom om ook centraal Europa te veroveren, zodat zijn rijk weer net zo groot wordt, als eens het rijk van Karel de Grote was. Een jongeman uit Milaan, genaamd Alberto Da Giussano, heeft echter een klein leger opgericht, bestaande uit 900 vechtlustige mannen die nergens voor terugdeinzen. Alberto is vastbesloten om de keizer te verslaan en Noord-Europa te bevrijden.



NieuwsFilm

meest populair