Bioscoop Top-10

Het is weer eens Hollands Glorie aan de boxoffice!

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Gooische vrouwen (2010)


Gooische Vrouwen: De Film gaat verder waar de TV-serie is geëindigd. De vier vrouwen zijn allemaal hun eigen kant op gegaan. Hun levens verlopen echter alles behalve soepel. De dames besluiten dat ze hard toe zijn aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk, waar ze zich realiseren hoe belangrijk hun vriendschap is. Samen staan ze sterk en proberen ze alles om de problemen thuis op te lossen.
Bekijk de afbeelding

The King's Speech (2010)

Regie: Tom Hooper

De film gaat over de onzekere prins George die, nadat zijn broer aftreedt, de nieuwe koning van Engeland wordt als George VI. Probleem is echter dat de nieuwe koning een spraakprobleem heeft, wat hem niet echt koninklijk doet overkomen. Daarom schakelt hij de hulp in van de spraaktherapeut Lionel Logue (Rush), wat resulteert in een ongewone vriendschap.
Bekijk de afbeelding

I Am Number Four (2011)


John is een bijzondere tiener. Hij heeft een geheime identiteit en doet zich voor als een doorsnee middelbare scholier om zijn levensgevaarlijke vijanden, die hem proberen te vernietigen, te misleiden. Drie andere personen die net zo bijzonder zijn als John zijn al vermoord... hij is nummer vier.
Bekijk de afbeelding

Rango (2011)


Rango gaat over de iets wat gekke hagedis Rango (Depp), die ervan overtuigd is dat hij een cowboy is. Hij besluit om op avontuur te gaan om zichzelf te leren kennen, omdat hij eigenlijk wel eens wat anders wil dan het leventje wat hij nu leidt. Rango ontmoet al snel veel andere diertjes, waaronder een andere hagedis (Fisher). Deze diertjes zorgen er al snel voor dat het avontuur van Rango anders verloopt, dan dat hij had gepland.
Bekijk de afbeelding

Yogi Bear (2010)


Yogi is een beer die in het Yellystone Park woont. Daar staat hij bekend bekend vanwege zijn talloze pogingen om picknick-mandjes te stelen van kampeerders. Dit tot groot ongenoegen van Park Ranger Smith. Yogi wordt altijd bijgestaan door de jonge beer Boo-Boo. Wanneer Yogi erachter komt dat de gierige Mayor Brown het Yellystone Park voor eens en altijd wil sluiten, moet hij een team vormen met Boo-Boo én oude vijand Ranger Smith om dit tegen te gaan, anders zullen families nooit meer kunnen genieten van de natuur en raken Yogi en Boo-Boo hun ''thuis'' kwijt. Tijdens het avontuur maken ze kennis met Rachel, een natuurdocumentaire-maker, die Yogi en Boo-Boo probeert te filmen voor haar volgende film.
Bekijk de afbeelding

Black Swan (2010)


Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Swan Lake ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Yevna (Vincent Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Mila Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.
Bekijk de afbeelding

No Strings Attached (2011)


Emma Franklin (Natalie Portman) en Adam Kurtzman (Ashton Kutcher) zijn al lange tijd goede vrienden, die met elkaar het bed induiken en denken dat dit geen invloed zal hebben op hun vriendschap. Dat heeft het natuurlijk wel, en de twee moeten er voor hun zelf achter zien te komen of ze hun vernieuwde relatie kunnen laten werken.
Bekijk de afbeelding

Sonny Boy (2011)


Sonny Boy verteld het waargebeurde verhaal van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse Rika, een getrouwde moeder van veertig met vier kinderen. In de jaren '20 ontmoeten zij elkaar en worden verliefd, Rika raakt daarna al snel zwanger en dat veroorzaakt een schandaal met verstrekkende gevolgen. Rika raakt haar kinderen kwijt en Waldemar kan niet terug naar Suriname. Het gezin slaagt erin toch een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoon Waldy, 'Sonny Boy'. Net als alles goed lijkt te gaan breekt de Tweede Wereldoorlog uit.
Bekijk de afbeelding

Drive Angry 3D (2011)


Wanneer de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord wordt wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster. In Milton's 'turbo-charged Black '71 Challenger' beginnen ze een race tegen de klok...
Bekijk de afbeelding

The Rite (2011)


De sceptische seminariestudent Michael Kovak (Colin O'Donoghue), verlaat de VS om een studie te gaan volgen op een uitdrijvingsschool aan het Vaticaan. Tijdens zijn studie in Rome, ontmoet hij een onorthodoxe priester; Vader Lucas (Anthony Hopkins). Deze leidt hem al snel naar ''de donkere zijde'' van zijn geloof.



NieuwsFilm

meest populair