Algemeen

Bill Murray wordt president Franklin D. Roosevelt

De acteur heeft weer iets gevonden waarmee hij Ghostbusters III voor zich uit kan blijven schuiven...

door Jan-Peter Rook op 30.03.2011 om 14:51 in Algemeen
Bill Murray zal in juli Franklin Delano Roosevelt, de 32ste president van de Verenigde Staten, gaan spelen in een filmversie van het radiotoneelstuk Hyde Park on Hudson. Het stuk, dat geschreven werd door Richard Melson, was op de BBC te horen in 2009. Melson verzorgt tevens het script voor de film en Roger Mitchell (Notting Hill) zal gaan regisseren.

Het stuk, dat zich afspeelt in 1939, gaat over Roosevelt en zijn nicht Margaret Stuckley (Daisy genaamd in het stuk). Ze hebben een verboden affaire met elkaar terwijl koning George VI en koningin Elizabeth plannen maken om voor de eerste keer naar de VS af te reizen. De BBC omschrijft het plot als volgt:

No reigning British monarch had ever been to the United States before George VI’s visit in 1939, just on the cusp of a new world war. History was in the making when the King and Queen arrived at President Roosevelt’s upstate New York home, with a promise of politics, a picnic and hot dogs. But the private life of the President provided a whole new dimension to an epochal moment, at least in the memory of his lover.

Het stuk lijkt zich te richten op de mensen die dichtbij Roosevelt stonden. Eleanor Roosevelt komt er in voor, evenals Marguerite “Missy” LeHand, die 21 jaar lang Roosevelts secretaresse was. Naast Murray is er verder overigens nog helemaal niets bekend over de cast, maar we kunnen wel vaststellen dat dit een prima begin is.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Dus het wordt een komedie? Het zal een aparte film worden, denk ik dan.

Thiver

Avatar

jefrie "boeiend. op zon topic ga ik neit reageren"

Wat doe je nu dan?

Pete_027

Avatar

Bill Murray:W
Laatst weer eens gezien in Broken Flowers en blijft een van mijn favoriete acteurs:Y

marcjeb

Avatar

Ik zie hem liever als ghostbuster.

Deweb

Avatar

SeanDeNiro "Dus het wordt een komedie? Het zal een aparte film worden, denk ik dan."


Bill Murray is al jaren niet meer echt een komedie-acteur. Er zit wel altijd droge tragikomische humor in zijn films, maar hij heeft sinds Lost in Translation overduidelijk laten zien ook met dieper werk prima uit de voeten te kunnen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair