Blu-Ray Review: Jackass 3D

Jackasses vieren 10 jarig bestaan met absurde en driedimensionale capriolen.


Regie: Jeff Tremaine | Cast: Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn, Steve-O, Jason Acuña, Preston Lacy e.a. | Speelduur: 90 / 94 minuten | Jaar: 2010 | Bioscooprelease: 28 oktober 2010 | Retail release: 30 maart 2011 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid:: Engels DTS-HD MA 5.1 Frans, Duits, Spaans, Italiaans DD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Deens, Zweeds, Noors, Fins | EAN: 8714865331842 | Geen FilmTotaal recensie

Van 2000 tot 2002 konden we op MTV genieten van vele bizarre capriolen in het programma Jackass. Wat misschien niet veel mensen weten is dat de serie zijn succes mede te danken heeft aan regisseur Spike Jonze (Being John Malkovich, Adaptation), aangezien hij het format introduceerde bij het muziekstation. Na de succesvolle uitzendingen verschenen op de tv-zender enkele spin-offs en in de bioscoop de Jackass films Jackass: The Movie (2002) en Jackass Number Two (2006). De door Jonze geproduceerde films waren redelijke kassuccessen, maar het derde deel Jackass 3D, dat verleden jaar verscheen, liet waarschijnlijk zelfs de hoofdrolspelers Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn en Steve-O versuft achter. Het leverde namelijk $170 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa. Een waanzinnig bedrag voor een "docu". Wil je nog een keer lachen om de Jackasses, dat kan dat via de Blu-Ray schijf die afgelopen maand is verschenen.
 
SYNOPSIS
In Jackass 3 zijn de Jackasses terug met nog meer streken en stunts dan ooit tevoren! Je lacht tot je blaas of je milt het begeeft, wanneer Johnny Knoxville op rolschaatsen een kudde buffels in rijdt, Bam Margera spitsroeden loopt een gang stroomstootwapens en Steve-O het luchtruim kiest en een gevulde toiletcabine. Je kunt kiezen uit de bioscoopversie en de ongecensureerde versie vol waanzinnige scènes die niet in de bioscoop werd vertoond. Ga er maar eens goed voor zitten en geniet vanaf een veilige en hygiënisch verantwoorde afstand van de ongelooflijke en totaal absurde stunts zoals je die alleen van de Jackasses kunt verwachten!

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Jackass 3 of klik door naar de HD versies:
 

 
WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Jackass 3 62%. De IMDb noteert iets beter met een 7,2 bij ruim 14 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 7,1. Er is geen FilmTotaal recensie verschenen.
De reactie van FT bezoeker Nedland: Tot nu toe de mooiste Jackass, vanwege de HD opnames slowmotion. De 3D beleving vind ik tegenvallen...
Het productiebudget van Jackass 3 bedroeg circa $20 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende de derde Jackass bioscoopfilm ruim $50 miljoen en eindigde op ruim $117 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op ruim $170 miljoen. In Nederland werd een respectabele $2,8 miljoen verdiend.
 
DE BLU-RAY DISK
We bekijken de dubbel disc Blu-Ray uitgave van Jackass 3. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving is compleet anders dan de eerdere posters. Het komt redelijk chaotisch over, maar dit past uiteraard bij Jackass. Een 7. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).
 

 
DE EXTRA'S
Disc 1: Twee versie Jackass: Bioscoopversie & Ongecensureerde versie | The Making of Jackass 3D | Verwijderde scènes | Bloopers | Time Magazine Trailer
Disc 2: Bioscoopversie 3D op Dvd
De Blu-Ray van Jackass bevat een redelijk aantal extra's met een gezamenlijke speelduur van een kleine anderhalf uur. De ongecensureerde versie duurt iets langer, maar heel veel nieuwe en interessante beelden zijn er eigenlijk niet te ontdekken. De extra's geven een ruimer kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de verschillende stunts. De meest interessante extra is The Making of Jackass 3D. Tot nu toe krijgen de extra's een 7. Dit cijfer daalt echter als je er rekening mee houdt dat er een anaglyfic 3D versie op DVD is meegeleverd en niet een Real 3D (stereoscopic) versie. Dit wordt overigens wel duidelijk aangegeven op de hoes, maar het is voor 3D fans waarschijnlijk wel een domper.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Geluid en beeld zijn van een nette kwaliteit. De kijker zal waarschijnlijk ook niet zo heel erg zitten te wachten op het beste beeld. Het is veel (leuke) onzin bij elkaar, wat het vast en zeker goed doet tijdens een avondje met je vrienden. Vrij netjes dus, maar niet waanzinnig en hier zal niemand om malen. De 5.1 DTS HD track klinkt zo nu en dan overigens best redelijk. Een 8 voor het beeld, een 9 voor het geluid.

CONCLUSIE
Tip: Kijk Jackass 3 met je vrienden, voldoende chips en overtollig veel bier en je hebt een zeer vermakelijke avond. De docu laat echter meer van hetzelfde zien en het enige echt fraaie was eigenlijk dat het deze keer in 3D in de bioscoop te zien was, opgenomen met échte 3D camera's. Jackass 3.5 staat in de planning voor een DVD release.
De Blu-Ray van Jackass 3 is een prima uitgave. Leuke extra's, een prima beeld en geluid en op zich is het nog best aardig dat er een DVD 3D versie met kartonnen brillen bij zit. Desondanks had er gerust een Real 3D versie bijgevoegd kunnen worden. Kijkend naar andere uitgaven hoeft dit allang geen luxe meer te zijn.
FT cijfer
7,1
Beeld
8
Geluid
9
Extra's
7
Verpakking
7
Conclusie
Ruimschoots BLAUW

De eindbeoordeling van BD (Blu-Ray Disk) wordt uitgedrukt in de toepasbare termen LICHTBLAUW / BLAUW / DONKERBLAUW.
 
VERKRIJGBAARHEID
Naast de Blu-Ray versie van Jackass 3 is er een 1 disc Dvd versie en een 3D/2D Blu-Ray versie verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Paramount voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.
 
Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair