Blu-Ray Review: Scott Pilgrim vs. The World

Het visuele en muzikale hoogtepunt voor alle retro computergame fanboys.


Regie: Edgar Wright | Cast: Michael Cera (Scott Pilgrim), Mary Elizabeth Winstead (Ramona Flowers), Kieran Culkin (Wallace Wells), Ellen Wong (Knives Chau), Anna Kendrick (Stacey Pilgrim), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2010 | Bioscooprelease: 25 november 2010 | Retail release: 31 maart 2011 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid:: Engels DTS-HD MA 5.1 - Frans, Duits, Italiaans DTS 5.1 - Spaans, Portugees, Braziliaans DD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Portugees | EAN: 5050582768039 | FilmTotaal recensie

Na de succesvolle Britse komedies Shaun of the Dead (2004) en Hot Fuzz (2007) kreeg Edgar Wright een flinke zak geld om de comic Scott Pilgrim naar het witte doek te brengen. Bij de verfilming koos hij ervoor om niet in zee te gaan met zijn favoriete castleden Nick Frost en Simon Pegg. De uitkomst, vol verwijzingen naar retro computerspelletjes en de originele comic, werd bejubeld door de critici en de bezoekers. Een respectabele opbrengst aan de bioscoopkassa bleef echter uit en de actiekomedie met namen als Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead en Chris Evans kan daardoor zelfs als een flop gezien worden. Van het productiebudget van $60 miljoen werd namelijk nog geen €50 miljoen terugverdiend. Voor Scott Pilgrim vs. the World breekt nu de tweede ronde aan, aangezien het sinds kort op Blu-Ray te krijgen is.
 
SYNOPSIS
In Scott Pilgrim vs. the World is Scott Pilgrim een 23-jarige nonchalante goedzak, held (in z'n fantasie), wannabe-rockster die bij z'n beste vriend Wallace Wells, de homo, woont. En hij speelt bass in z'n eigen band "Sex Bob-Omb". Wanneer 'new girl in town' Ramona V. Flowers arriveert, is Scott tot over z'n oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven exen van Ramona verslaan.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Scott Pilgrim vs. the World of klik door naar de HD versies:
 


WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Scott Pilgrim vs. the World een flinke 81%. De IMDb noteert een 7,8 (bij ruim 68 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 7,5. Naar aanleiding van zijn recensie geeft FT recensent Kaj van Zoelen 3 sterren aan de actiekomedie.
De reactie van FT bezoeker HertogJan: ... Hoewel de film zwaar leunt op de geeky verwijzingen naar good old arcade games vind ik dit helemaal niet vervelend. Het is niet alsof ze er een epos van 3 uur van hebben gemaakt. Een erg aanstekelijke film, luchtig met een hele gave stijl. Misschien inderdaad meer een cult-film...
Het productiebudget van Scott Pilgrim vs. the World bedroeg circa $60 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende de Edgar Wrights derde bioscoopfilm ruim $10,6 miljoen en eindigde op bijna $31,5 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op ruim $47,6 miljoen. In Nederland werd een slechts $56.456 opgehaald.
 
DE BLU-RAY DISK
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van Scott Pilgrim vs. the World. Het recensie-exemplaar komt in een standaard blauwe keepcase. De vormgeving heeft veel van een eerdere poster, maar dan met een andere kleurstelling. Een 7. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).
 

 
DE EXTRA'S
Disc 1: Deleted scenes | Scott Pilgrim vs. de bloopers | Documentaires: Making of Scott Pilgrim | Alternatieve scenes | Galerieën | Weetjes | Filmcommentaar van regisseur/co-auteur Edgar Wright & Co-auteur Michael Bacall en auteur Bryan Lee O'Malley | Technische commentaar met Edgar Wright en Hoofd Fotografie Bill Pope | Commentaar van de castleden met Michael Cera, Jason Schwartzman, Mary Elizabeth Winstead, Ellen Wong & Brandon Routh | Commentaar van de castleden met Anna Kedrick, Aubrey Plaza, Kieran Culkin & Mark Webber
De Blu-Ray van Scott Pilgrim vs. the World bevat een ruime hoeveelheid extra's met een gezamenlijke speelduur van een kleine twee uur. Uiteraard heeft deze Universal uitgave U-Control met PiP. Opvallend zijn de vier audiocommentaartracks en de enorme lading en vrij aardige Deleted Scenes, die indien gewenst worden begeleid door commentaar van de regisseur. Exclusief op de Blu-Ray is de Making Of van bijna een half uur, een must voor de fan. Tevens kan er gekeken worden naar een alternatieve versie van de openingcredits, een flinke hoeveelheid galerieën en 10 minuten bloopers, waarvan je zowaar een glimlach op je gezicht krijgt. Een 9.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De visual effects in Scott Pilgrim zijn van de bovenste plank en ook erg vermakelijk. De High Definition weergave zorgt voor een nog beter beeld op alle snel in het beeld springende effecten. Maar wat pas echt fraai is, is het overdonderende geluid. Muziek speelt een belangrijke rol en de gevechten die plaatsvinden zorgen voor een weergaloze geluidsexplosie. In sommige scenes springt het geluid via de verschillende kanalen door de huiskamer. Echt super! Het beeld is scherp en er is geen storende grain aanwezig. Hier en daar lijkt het iets flets en had het misschien iets kleurrijker gemogen. Zeker omdat het "comic" moet overkomen. Een 9 voor het beeld en een dikke 10 voor het geluid.

CONCLUSIE
Scott Pilgrim vs. the World is visueel prachtig en het heeft veel weg van een computerspelletje. Dat de goed ontvangen film niet doordrong tot het grote publiek is erg jammer, aangezien het toch een redelijk verrassende film is ten opzichte van de vele andere stripverfilmingen. Misschien zijn 110 minuten en de maar liefst zeven uitgebreide en overeenkomstige gevechten teveel van het goede.
De Blu-Ray uitgave van de Scott Pilgrim film is er een om trost op te zijn. De visual effects komen schitterend uit de verf en er is een enorme reeks vermakelijke extra's terug te vinden. Voor de mensen met een flinke surround-set: het is genieten van de heerlijke stevige muziek en verschillende geluidseffecten die vanuit alle kanalen op je afkomen. Zeer fraai! Een schijf voor diegene die geen genoeg kunnen krijgen van de opmerkelijke stijl van de film.
FT cijfer
7,5
Beeld
9
Geluid
10
Extra's
9
Verpakking
7
Conclusie
dik DONKERBLAUW

De eindbeoordeling van BD (Blu-Ray Disk) wordt uitgedrukt in de toepasbare termen LICHTBLAUW / BLAUW / DONKERBLAUW.

VERKRIJGBAARHEID
Naast de Blu-Ray versie van Scott Pilgrim vs. the World is er een 1 disc Dvd versie verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Universal voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.
 
Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair