Scott Pilgrim vs. the World (2010)

An epic of epic epicness.

Een liefdesverklaring aan de gelijknamige strip (het bronmateriaal) die iets te veel op een oude arcadegame lijkt, maar toch behoorlijk leuk is.
play

7,2 details

  • 112 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
  • Japan
112 Min Verenigde Staten

Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak, held (in z'n fantasie), wannabe-rockster die bij z'n beste vriend Wallace Wells, de homo, woont. In Toronto. En hij speelt bass in z'n eigen band "Sex Bob-Omb". Wanneer 'new girl in town' Ramona V. Flowers arriveert, is Scott tot over z'n oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven exen van Ramona verslaan.

Regie
Edgar Wright
Cast
Anna Kendrick, Mary Elizabeth Winstead, Michael Cera, Aubrey Plaza, Mark Webber, Alison Pill, Kieran Culkin, Johnny Simmons, Ellen Wong, Nelson Franklin, Ben Lewis, Kristina Pesic, Ingrid Haas, Will Bowes, Marlee Otto.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 46.489.927
Release
27.07.2010
Release NL
25.11.2010
Release DVD
22.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Edgar Wright | Cast: Michael Cera (Scott Pilgrim), Mary Elizabeth Winstead (Ramona Flowers), Kieran Culkin (Wallace Wells), Ellen Wong (Knives Chau), Anna Kendrick (Stacey Pilgrim), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2010

Na twee liefdevolle Britse filmparodieën, Shaun of the Dead en Hot Fuzz, maakt schrijver-regisseur Edgar Wright nu voor het eerst een film in Amerika en zonder het acteursduo Simon Pegg en Nick Frost. Scott Pilgrim vs. the World is echter meer een ode aan oude arcadegames en aan de strip waarop hij gebaseerd is dan een film met eigen bestaansrecht. In zijn enthousiasme vergeet Wright af en toe een volwaardige film te maken, maar het is datzelfde enthousiasme dat de film ook leuk en origineel maakt. Jammer genoeg is hij slechts sporadisch écht aanstekelijk.

Michael Cera is getypecast als de nerderige Scott Pilgrim, een tweeëntwintigjarige bassist van de niet bepaald bijzondere rockband Sex Bob-omb. Scott heeft een halfslachtige relatie met middelbare scholiere Knives Chau, maar voelt niet echt wat voor haar. Zijn bandleden, zijn zus en zijn hilarische huisgenoot Stephen Stills plagen hem ermee. Dan ontmoet hij het meisje van zijn dromen: Ramona Flowers. Terwijl er langzaam iets groeit tussen de twee (met dank aan Scotts volharding) moet hij haar zogenaamde zeven slechte exen verslaan om bij haar te kunnen blijven.

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

Scott Pilgrim vs. the World Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Nogal absurde komische film, die ik persoonlijk niet zo grappig vond, veel slapsticks en arcadegame-......"

Glennekeeeee

"...Originele, vaak absurde, maar in perfecte comic-stijl gegoten actiekomedie met sterke performances,......"

11qqaazz

"...Vond de vriendin een beetje Monotome versie van Clementine (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)......"

Scott Pilgrim vs. the World

acties