Deze actiefilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze actiefilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Edgar Wrights verfilming van 'Scott Pilgrim vs. the World' werd een cult-klassieker.

Het verfilmen van een geliefd boek kan meerdere kanten opgaan; je kan bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar het komt vaak voor dat het compleet misgaat. Daarom verdienen geslaagde boekverfilmingen wel wat meer aandacht.

Onlangs schreven we al over Atomic Blonde en A History of Violence, verfilmingen van geliefde graphic novels. We leggen nu de focus op Scott Pilgrim vs. the World, de bewerking van Bryan Lee O'Malleys gelijknamige graphic novels die werden uitgebracht van 2004 tot 2010.

Verhaal
Als basgitarist van een garage-rockband heeft Scott Pilgrim (Michael Cera) nooit problemen gehad om een vriendin te krijgen; meestal is het probleem om ze kwijt te raken.

Maar wanneer Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead) zijn hart binnendringt, ontdekt hij dat ze de meest lastige bagage van allemaal heeft: een leger ex-vriendjes die er alles aan doen om hem van haar lijst met vrijers te verwijderen.

Ontvangst
Scott Pilgrim vs. the World werd zeer sterk ontvangen en werd een cult-hit. De Rotten Tomatoes-score staat op 82%, wat natuurlijk heel netjes is. De film was financieel helaas niet zo'n succes. Het wist wereldwijd slechts 51 miljoen dollar om te zetten.


Dit bedrag was nog ver verwijderd van het break-even punt. De film had namelijk een productiebudget van 60 miljoen dollar. Als je dan nog marketingkosten en het gedeelte van de omzet dat naar de bioscopen gaat meerekent, kun je niet anders concluderen dat de film een vrij grote flop was.

Netflix
De film is door de jaren heen gelukkig steeds populairder geworden. Nu is er ruim tien jaar na de film ook een anime-serie van Netflix genaamd Scott Pilgrim Takes Off. De gehele cast van Edgar Wrights film is weer terug om de stemmen van hun personages in te spreken.


Je bekijkt Scott Pilgrim vs. the World nu op SkyShowtime. Scott Pilgrim Takes Off is exclusief te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair